Címke: Facebook

Népszabadság – van-e tovább?

„Orbán Viktor gátlástalan megalomániájának újabb példája a Népszabadság totális ellehetetlenítése. Mindenki számára világos, hogy a napilap bedöntését nem a piaci logika diktálta, hanem Orbán Viktor parancsa és gazdasági holdudvarának aknamunkája. A Fidesz egyetlen célja, hogy vagy saját uralma alá hajtsa a hazai sajtóorgánumok száz százalékát, vagy ellehetetlenítse őket.

 

Háromezermilliárd dolláros veszteség a Brexit után

A brit népszavazást követő két napban  a tőzsdei cégek értéke világszerte 3 ezer milliárd dollárral (860 ezer milliárd forint) csökkent – írja a Financial Times üzleti napilap. A piaci szereplők ugyanis hittek azoknak a közvéleménykutatásoknak, amelyek szoros eredményt, de a szigetország EU tagságának megőrzését jósolták. 

Facebook: félnek és bíznak is a cégek

Tízből kilenc cég a kelleténél gyengébbnek ítéli érzékeny üzleti adatainak védelmét, leginkább a hatékony információ-biztonsági beruházások elmaradása miatt – derül ki az EY/Ernst & Young nemzetközi felméréséből. A beosztottak közösségimédia-használata egyelőre nem szerepel a legfontosabbnak ítélt biztonsági kockázatok között.

Hogyan vitázz a szélsőségesekkel?

A közbeszédben a szélsőséges érvelés passzív kritizálása és elítélése helyett eljött a „csendes többség” aktív fellépésének ideje – adja tudtul a szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében a Political Capital. «Kutatásunk szerint a kirekesztő véleményekkel szembeni érvelés célja az alternatív vélemény felmutatása, a passzív „hallgatóság” megszólítása.»

A Facebook és a Microsoft kábelakciója

A két amerikai technológiai cég 6600 kilométeres adatkábellel köti össze Amerikát és Európát az Atlanti-óceán alatt. A cél az, hogy gyorsabbak legyenek a szolgáltatásaik. A MAREA néven ismert beruházás szerint a vezeték kapacitása 160 terabájt/mp lesz, ami azt jelenti, hogy másodpercenként 20 ezer gigabyte adat továbbítására lesz alkalmas. A kábel az amerikai Virginiát és a spanyolországi Bilbaót köti össze. Más cégek is használhatják majd, ha megfizetik az árát. A 15 milliárd dolláros (több mint 4300 milliárd forint) beruházás augusztusban kezdődik és jövő októberre készül el.

Mit ér a bajban akárhány Facebook-ismerős?

Mit ér ezer Facebook-ismerős, ha bajba kerülsz? Kinek ciki sms-t írni? Tényleg kevesebb barátja van a szüleidnek? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre kereste a választ diákoknak tartott előadásában Pléh Csaba akadémikus, aki a társas kapcsolatok pszichológiáját vizsgálja. Egymással kommunikáló autók, intelligens városok, okoslakások és minden eddiginél sokoldalúbb mobiltelefonok – ezt hozhatja el a mobilhálózatok ötödik generációja. Charaf Hassan informatikus rengeteg eszközzel és alkalmazással érkezett az előadásra, hogy segítsen bepillantani a nem is olyan távoli jövőbe. Az előadás videófelvélete itt megtekinthető, tessék kattintani!1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >