Címke: Facebook

Facebook: csökkenhet a sz(p)emét

Megint bejelentett egy nagy változást a Facebook, ami a hírfolyamban megjelenő tartalmakat érinti majd. Az új algoritmusnak köszönhetően látványosan csökken a hírfolyamban megjelenő spam linkek-, like-vadász bejegyzések- és „vicces” képek száma.

Közösségi élet a Facebookon túl

A magyar internetezők a Facebook után a Tumblr mikroblogra és a Foursquare helymeghatározó szolgáltatásba töltenek fel a legszívesebben tartalmakat, zenét pedig elsősorban a YouTube-on keresztül, nem az online rádiócsatornákon hallgatnak a legtöbbet. A kutatásból az is kiderült, hogy a magyar 18‒75 éves internetező lakosság átlagban három közösségi szolgáltatásra regisztrált, a válaszadók hatoda pedig ötnek vagy ennél is többnek a tagja. (A képen: Petrányi-Széll Rita.)

Ericsson+Facebook – világközművé teszi az internetet

Az Ericsson és a Facebook közös innovációs labort hoz létre az Internet.org kezdeményezés támogatása végett. A kettejük együttműködésének eredményeképpen létrejövő Internet.org Innovációs Labor hálózati környezetet és szakértelmet teremt az alkalmazások, hálózatok, eszközök és szolgáltatások optimalizálásához a következő ötmilliárd internethasználó számára.

Kein Denken mehr: Facebook und Co machen doof

Facebook, Google+, Twitter und Co könnten uns langfristig dümmer machen, obwohl sie uns zunächst schlauer erscheinen lassen. Das schlussfolgern Forscher aus Experimenten, die im Journal of the Royal Society Interface publiziert worden sind. Demnach helfen soziale Netzwerke zwar dabei, auf schwierige Fragen die richtigen Antworten zu finden, indem man Freunden glaubt, jedoch könnte das dazu führen, dass die Fähigkeit zur Reflektion und zum eigenen analytischen Denken abnimmt.

Törölték Bajnai hozzászólását Orbán Facebook-oldaláról?

Az Együtt-PM szerint törölték Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldaláról Bajnai Gordon hozzászólását. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője pénteken a Facebookon kommentálta Orbán Viktor csütörtök esti videoüzenetét, amelyben a kormányfő lelkesítőnek nevezte a friss foglalkoztatási és munkanélküliségi adatokat.

Eszmecsere a jövő munkahelyéről, a jövő munkavállalójáról

Alapvetően megváltoznak a következő nemzedékek munkavégzésének körülményei – hangzott el egy mai sajtóbeszélgetésen. Az eszmecserét a Magyar Telekom szervezésének köszönhetően az Ustream élő adásán keresztül is nyomon követhették a HR-portálon az érdeklődők.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >