Címke: Facebook

Mit ér a bajban akárhány Facebook-ismerős?

Mit ér ezer Facebook-ismerős, ha bajba kerülsz? Kinek ciki sms-t írni? Tényleg kevesebb barátja van a szüleidnek? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre kereste a választ diákoknak tartott előadásában Pléh Csaba akadémikus, aki a társas kapcsolatok pszichológiáját vizsgálja. Egymással kommunikáló autók, intelligens városok, okoslakások és minden eddiginél sokoldalúbb mobiltelefonok – ezt hozhatja el a mobilhálózatok ötödik generációja. Charaf Hassan informatikus rengeteg eszközzel és alkalmazással érkezett az előadásra, hogy segítsen bepillantani a nem is olyan távoli jövőbe. Az előadás videófelvélete itt megtekinthető, tessék kattintani!


Hatodával bővült az online kiskereskedelmi piac az első félévben

A hagyományosan gyenge első után a második negyedévben csaknem harmadával nagyobb forgalmat értek el kereskedők, éves összehasonlításban pedig 16%-ot meghaladó bővüléssel zárta a félévet az online kiskereskedelem – derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, Online Kiskereskedelmi Index kutatás-sorozatának idei harmadik felméréséből.

Munkahelyválasztás másként – legyen vonzó az első pillantásra

A kereslet élénkülésével, 2013 óta a jó szakemberek hiánya egyre több gondot okoz a személyzeti és munkaügyi szakembereknek; részben azért, mert tartósan külföldön vállalt munkát az a jelölti kör, amelyikből sokáig választani lehetett. A folyamat napjainkban is tart, és a következő két évre szóló előrejelzések sem kecsegtetnek kedvező változással.

Tóth Edit a digitális média parancsnoka a Boschnál

Március 1-jétől Tóth Edit tölti be a digitális média projekt-koordinációért felelős pozíciót a magyarországi Bosch-csoportnál. A mostanáig vállalati kommunikációs asszisztensként dolgozott Edit feladatai közé tartozik ezentúl a cégcsoport weboldalainak, a közösségimédia-csatornáknak, valamint a központi kiadású belső kommunikációs kiadványoknak és felületeknek teljes körű fejlesztése, különös tekintettel a tartalmi, marketing és technikai szempontokra. Tóth Edit öt év óta dolgozik a vállalatnál, a többi között a kezdetektől aktívan részt vesz a Bosch-csoport hivatalos facebook-profiljának stratégiai kidolgozásában, tartalmi fejlesztésében. 

Egyenleg-feltöltés Facebookon

A hazai piacon egyedülálló kényelmi funkciót vezetett be előfizetői számára a Telenor: a kártyás ügyfelek már a társaság Facebook-oldalán keresztül is feltölthetik egyenlegüket: a „Minden feltöltés #KIRÁLYSÁG” alkalmazásban csupán a feltölteni kívánt egyenleghez tartozó telefonszámot kell megadni, kiválasztani a feltöltési címletet és a hozzá járó Extra kedvezményt, végül online bankkártyás fizetéssel befejezhető a feltöltés.

Wer in sozialen Netzwerken viel und oft sehr Persönliches teilt, will einfach nur dazugehören - und wird durch sein ständiges Buhlen um Aufmerksamkeit meist noch einsamer. Gwendolyn Seidman vom Albright College hat sich in einer Studie eingehend mit dem Prozess des "Oversharing" auf Facebook und den dahinter stehenden Persönlichkeiten beschäftigt. (Bild: Facebook: Wer ständig zu viel postet, nervt / Foto: pixelio.de/F. Gopp)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >