Címke: Facebook

Munkahelyválasztás másként – legyen vonzó az első pillantásra

A kereslet élénkülésével, 2013 óta a jó szakemberek hiánya egyre több gondot okoz a személyzeti és munkaügyi szakembereknek; részben azért, mert tartósan külföldön vállalt munkát az a jelölti kör, amelyikből sokáig választani lehetett. A folyamat napjainkban is tart, és a következő két évre szóló előrejelzések sem kecsegtetnek kedvező változással.

Tóth Edit a digitális média parancsnoka a Boschnál

Március 1-jétől Tóth Edit tölti be a digitális média projekt-koordinációért felelős pozíciót a magyarországi Bosch-csoportnál. A mostanáig vállalati kommunikációs asszisztensként dolgozott Edit feladatai közé tartozik ezentúl a cégcsoport weboldalainak, a közösségimédia-csatornáknak, valamint a központi kiadású belső kommunikációs kiadványoknak és felületeknek teljes körű fejlesztése, különös tekintettel a tartalmi, marketing és technikai szempontokra. Tóth Edit öt év óta dolgozik a vállalatnál, a többi között a kezdetektől aktívan részt vesz a Bosch-csoport hivatalos facebook-profiljának stratégiai kidolgozásában, tartalmi fejlesztésében. 

Egyenleg-feltöltés Facebookon

A hazai piacon egyedülálló kényelmi funkciót vezetett be előfizetői számára a Telenor: a kártyás ügyfelek már a társaság Facebook-oldalán keresztül is feltölthetik egyenlegüket: a „Minden feltöltés #KIRÁLYSÁG” alkalmazásban csupán a feltölteni kívánt egyenleghez tartozó telefonszámot kell megadni, kiválasztani a feltöltési címletet és a hozzá járó Extra kedvezményt, végül online bankkártyás fizetéssel befejezhető a feltöltés.

Wer in sozialen Netzwerken viel und oft sehr Persönliches teilt, will einfach nur dazugehören - und wird durch sein ständiges Buhlen um Aufmerksamkeit meist noch einsamer. Gwendolyn Seidman vom Albright College hat sich in einer Studie eingehend mit dem Prozess des "Oversharing" auf Facebook und den dahinter stehenden Persönlichkeiten beschäftigt. (Bild: Facebook: Wer ständig zu viel postet, nervt / Foto: pixelio.de/F. Gopp)

Fenyegető facebook-vírusok

A Facebookon folyamatosan előfordulnak olyan alkalmazások, melyek a közösségi szolgáltatást használók nevében posztolnak, és kéretlen üzeneteket jelenítenek meg az ismerőseik számára. Sokan Facebook-vírusokként emlegetik őket, bár valójában nem hagyományos kártevők, és a vírusirtó sem véd ellenük.

Elmondani az elmondhatatlant – a holokauszt és a családom

Május 13-án este hattól éjfélig tart "A holokauszt és a családom” facebook-csoport történeteinek felolvasó maratonja a budapesti Centrál Színház kisszínpadán. Ideje van annak már régen, hogy ezek a sok évtizedekig titkolt történetek megszólaljanak végre, és helyet kapjanak az elsuttogott vagy elüvöltött mondatok között.„Ha kézirat nem ég el, akkor a kimondott mondatoknak is lenniük kell valahol.”


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >