ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Fed

A forint teljesít a leggyengébben a régióban –  2,9%-kal növekedett fogyasztói árindex

Az utóbbi napokban a forint a leginkább gyengülő valuta a közép-európai régióban. Szerdán áttörte a 310 HUF/EUR árfolyam-határt, és csütörtök délután a 311 HUF/EUR árfolyamszint körüli értékre gyengült. Most a leggyengébb január vége óta. Nagy veszteségeket szenvedett el az amerikai dollárral szemben is.

A vég kezdete, avagy összeomlik a dollár? Jüant vegyenek!

Peter Schiff amerikai befektető, privátbankár, pénzügyi kommentátor, volt elnöki (Ronald Reagan) tanácsadó szerint elkerülhetetlen az amerikai pénzügyi rendszer tartópillérének, a dollárnak az összeomlása. Az alábbi interjúban azt mondja, hogy a Fed már képtelen kikeveredni a maga kreálta csapdából: ha kamatot emel, akkor ugyanoda jut a világ, ahova 2008-ban, ha viszont nem emel, akkor azt éri el, hogy a világ nagyon hamar felismeri: a dollár semmi egyéb, mint egy értéktelen papír, mert nem áll mögötte igazi, termelésen alapuló gazdaság.

 

 

Mikor jön el a kamatemelés ideje?

A monetáris politika normálizásának ideje még nem jött el, és ezt a Fed (—> Federal Reserve System —> „a Szövetségi Tartalék Rendszere” —> az Amerikai Egyesült Államok központi banki rendszere) is jól tudja. A kérdés: mikor jön el a megfelelő pillanat? A legnagyobb valószínűséggel a jövő év első felében. Ha az amerikai gazdasági adatok továbbra sem lesznek megfeleőek, akkor a kamatemelés 2016 második negyedévére várható az Akcenta CZ elemzője szerint.

Kihívások tömkelege zúdult az Európai Unióra – Magyarországon is erősödik a nacionalizmus

Európát és főként a feltörekvő piacokat nem igazán gazdasági-pénzügyi problémák, hanem politikaiak sújtják. A jelenlegi légkör kedvez a nacionalizmus terjedésének, ez pedig súlyosbítja a meglévő gazdasági-pénzügyi gondokat. Európa bizonyos tekintetben ördögi körbe sodródott – nyilatkozta az Alapblognak, személy szerint Zentai Péternek Bill Emmott (a képen), a The Economist volt főszerkesztője, jelenleg befektetési alapkezelő cégek tanácsadója.

Infláció pedig van! – Peter Schiff Euro Pacific-igazgató interjúja

Az offshore bankházat és alapkezelőt is fenntartó Euro Pacific csoport amerikai igazgatója, Peter Schiff interjújában azt állítja, nem igaz a deflációs veszélyről szóló „propaganda”. Nem ajánlja, hogy bárki is higgyen a Fed (—> Federal Reserve System —> a Szövetségi Tartalék Rendszer —> az Amerikai Egyesült Államok központi banki rendszere) minapi bejelentéseinek. (A képen az interjú szerzője, Zentai Péter újságíró.)

Viktor Orbáns Bewunderer in Deutschland und Italien

Ein ungarisches Sprichwort beurteilt „den Vogel nach seinen Federn, den Menschen nach seinen Freunden“. Dem ungarischen Ministerpräsidenten Viktor Orbán kann man alles Mögliche vorwerfen, aber nicht, dass er sich einen italienischen Faschisten oder deutsche Neonazi als Freunde ausgesucht hätte…


1 2   >