ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Financial Times

Új szintre lépett az RTL és a kormány harca – Felcsút: stadion faluval

Az üggyel a Wahington Post és a Financial Times is foglalkozik. Az RTL Klub az utolsó független nagy sajtóorgánum és az új adó célja éppen az, hogy kipiszkálják őket a piacról, miközben a reklámbevételek a 2008-i szint felére estek vissza. Az RTL Klub az utolsó nagy adó, amely még nem áll központi ellenőrzés alatt, de a hatalom most megpróbálja vagy olcsón megvenni, vagy kiszorítani őket a piacról, hiszen az egyébként példátlan 40 %-os adókulcs csakis cégüket sújtja – olvasható a Financial Times-ban. A Der Spiegel „Stadion – faluval” – címmel mutatja be Felcsútot.

A reklámadó több, mint támadás a demokrácia ellen

A brit reklámszövetség vezetője úgy reagált a magyar reklámadóról szóló cikkre, hogy az adó nem csupán támadás a demokrácia ellen, hanem több annál: Orbán Viktornak rá kellene jönnie, hogy a következmények nem csak a médiát, hanem az ország fellendülését és jólétét sújtják majd – írja a Financial Times.

Energiabehozatalának 87%-át elpazarolja az Európai Unió – a szigetelés az ésszerű megoldás

Évi 573 milliárd eurót költ az Európai Unió, benne Magyarország energiahordozók behozatalára, miközben 500 milliárd eurót pazarol el évente energiaveszteség miatt – derült ki a Knauf Insulation szakértőinek elemzéséből. A veszteség kétötödét az európai épületállomány okozza, mert négyötödük energiahatékonysági szempontból korszerűtlen, szigeteletlen. Az EU jelenlegi, 220 milliós épületállományából 160 millió épület előreláthatólag még 2050-ben is állni fog, ami azt jelenti, hogy ennek a veszteségnek jókora részét még évtizedekig elkönyveli majd a közösség, köztük mi, magyarok.

Orbán védi saját konfrontatív irányvonalát az EU-val szemben

Elveszett budapesti nemzedékként írja le a Die Presse a magyar egyetemistákat, akiknek 36 százaléka nem tartja megfelelő politikai berendezkedésnek a demokráciát. Kumin Ferencet idézi a Financial Times; a lap szerint Kumin eurobarátnak nevezi az Orbán-kormányt, ugyanakkor azt írja: egyre többen úgy érzik, hogy Brüsszel kipécézte Magyarországot. Frankfurter Rundschau: Orbán Viktor jobboldali-nacionalista miniszterelnök két nappal az EP-választások előtt azt hangoztatta, hogy tele vagyunk ilyen viszályokkal, de ez nem gond.

Orbán színeváltozásairól ír a Le Figaro – a tartós árzuhanás a gazdasági hanyatlás jellemzője

Várható további magyarországi kamatvágásról cikkeznek a nyugati lapok a napvilágot látott majdnem deflációs adatok miatt, és arról, hogy milyen kettős játékot űz a miniszterelnök Brüsszellel. hol kiáll az integráció mellett, hol viszont «brüsszeli diktátumról», birodalmi bürokratákról szónokol. De meg kellett hajolnia az EU dorgálásai előtt. Így felül kellett vizsgálnia a médiatörvényt, engednie kellett a jegybank függetlensége és az alaptörvény bizonyos fejezetei ügyében. Viszont kikerült a túlzott deficit-eljárásból. Ugyanakkor a Bizottság a minap újra elővette Magyarországot, mivel nem lehet átlátható módon követni az európai pénztámogatások útját.

"Orbán mohón felmarkolja az uniós pénzeket, de közben Putyin kezéből eszik"

Nem vak ez a ló, hanem bátor! – idézi az ismert vicc poénját a magyar kormány politikája kapcsán Gyurcsány Ferenc a Financial Times-ban. A DK elnökének vendégkommentárja az újság honlapjának feltörekvő piacokkal foglalkozó részében emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor valóságos bajkeverőnek számít mind idehaza, mind Európában. De a magyar közállapotokról sokat elárul, hogy errefelé mégis ő az egyik legnépszerűbb politikus; a közvélemény-kutatások szerint nagy valószínűséggel megnyeri a választásokat.


1 2 3 4   >