ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Freyung

Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben

Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.

Nyitnak a húsvéti vásárok Bécsben

Összesen hét húsvéti vásár nyílik meg a napokban az osztrák fővárosban. Az egyik nagy a Schönbrunni Kastély díszudvarán található, és hatvan standdal várja a látogatókat. Vasárnaponként ingyenes koncerteket is rendeznek. „A bécsi vásárokra mindig érdemes kilátogatni. Különösen érdekesek a húsvéti vásárok, amelyek a kulináris élvezetek széles választékát kínálják” – mondta Ulli Sima városi tanácsos a húsvéti idény kezdete alkalmából.

Vásárlás zeneszóra a bécsi piacokon

A májusi hétvégéken kofák mellett zenekarok is benépesítik majd a bécsi piacokat, amelyek hetedik alkalommal adnak helyet a Zenepiac-programsorozatnak. Klasszikus zene, jellegzetes bécsi zene és világzene egyaránt szerepel a kínálatban. A Zenepiac (Musikmarkt) rendezvényeire a belépés ingyenes, a közönség pedig zöldséget és gyümölcsöt formázó ülőalkalmatosságokon pihenhet meg.

Nyitnak a húsvéti vásárok Bécsben

Városszerte öt vásárban tankolhatnak húsvéti hangulatot az osztrák főváros látogatói és lakói. Csaknem kétszáz stand roskadozik a hímes tojások, kézműves termékek és húsvéti finomságok alatt. Javában zajlik a vásári ténykedés a 21. kerületben, a Franz Jonas Platzon, ahol már március idusa óta várják a húsvéthoz kapcsolódó kínálattal az érdeklődőket.