ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: G Data

Https-forgalom: rossz, ha elemzik az antivírusok

A Google, a Mozilla, a Cloudflare és két egyetem kutatói tanulmányban kritizálják, hogy az antivíruscégek végpontvédelmi termékei elfogják a https-forgalmat. A https-forgalom elemzése alapesetben nem lenne lehetséges. A vírusirtó szoftverek azonban telepíthetnek egy saját tanúsítványt, így már képesek elemezni a titkosított internet-kapcsolatokon átfutó adatokat.

Kizárta a szállóvendégeket a zsarolóvírus

Zsarolóvírus áldozatává vált Ausztria egyik közkedvelt szállodája. A működésképtelenné tett számítógépes rendszer az elektronikus zárral felszerelt ajtókat sem engedte kinyitni, így a vendégek nem tudtak bejutni szobáikba. A G Data szakembere arra figyelmeztet, hogy hasonló eset itthon is megtörténhet. A védelmi szoftverek kínálatában élen járó bochumi cég máris kifejlesztette a zsaroló kártevők elleni technológiát.

Kémek az okos otthonban

A múlt év végén derült fény arra, hogy mennyire sebezhetőek a válogatás nélkül internetre csatlakozó háztartási eszközök vagy elektromos készülékek, azaz az IoT-k (Internet-of-Things / a dolgok internete), amikor IoT-készülékek százezreiből álló hadsereg együtt hatalmas globális botnetként támadta az internetet.

Kémkedő játékok a karácsonyfa alatt

Kisgyerekeknek szánt játékokról derült ki, hogy túl sok személyes adatot gyűjtenek össze, és azokat külső szolgáltatóhoz továbbítják. Az adatok továbbítását, feldolgozását a gyártó nem titkolja, de elrejti a használati feltételek hosszú és szövevényes leírásában. A G Data arra figyelmeztet, hogy minél okosabb egy játék, annál nagyobb az adatvédelmi veszélye. (A képen: a szerző, Petrányi-széll Rita.)

Meglékelték a ThyssenKruppot  – autóalkatrész-gyártótól loptak adatokat

A hazánkban is jelen lévő német ThyssenKrupp cégről derült ki legutóbb, hogy kiberbűnözők áldozatává vált. Az IT-biztonsági megoldásokat szállító, ugyancsak német G Data szoftverház szakemberei szerint azonban nemcsak a nagy, hanem a kisebb cégek is célpontok lehetnek, főleg, ha értékes szabadalmakat birtokolnak.

A biztonság minden előtt: jelszókezelőt kapott a G Data vírusirtója

Megjelent a G Data vírusvédelmi termékeinek új nemzedéke, amelyet megnövekedett teljesítmény és optimalizált működés jellemez. Emellett a G Data TotalProtection már internetes jelszavainkat is képes titkosítva eltárolni. Az erős jelszavak, a titkosított tárolás és az automatikus működés megnövelik az internetezés biztonságát és minden eddiginél kényelmesebbé teszik a belépési adatok kezelését.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >