Címke: Gazdasági Versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Rubachem International Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. az üzletfelek választási szabadságát indokolatlanul korlátozó üzleti módszert alkalmazott, ezért a hivatal 2 000 000 forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

Tisztességtelen kereskedelemért négy és fél milliós bírság

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Dolce Notte Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a „Sogni D’oro Ceramica alvásszett” elnevezésű termék népszerűsítésekor, ezért a hivatal 4 547 000 forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

Tízmilliós bírságok jogsértő reklámozás miatt

Nem az alkalmazási előírás szerint, hanem annak tartalmát meghaladva reklámozta hosszabb ideig a Laboratoires Boiron SA és a Boiron Hungária Kft. az Oscillococcinum elnevezésű terméket. Az ágazati szabályozás értelmében gyógyszertárból vény nélkül is kiadható gyógyszer kizárólag az engedélyezett alkalmazási előírás alapján mutatható be. 

Közbeszerzési kartellgyanú – versenyhivatali eljárás

Versenykorlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) február 21-én eljárást indított a HTD Szaknévsor Kiadó, a JRM Produkció, a Nosztalgia-Design, a „PUPU Produkció” Filmgyártó, a TVP Televíziós és videó műsorokat gyártó és a LIGA TV Kft.-vel szemben. Az ügyindítás első lépéseként egyes vállalkozások székhelyén előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartottak a hivatal munkatársai.

GVH-rajtaütés: versenykorlátozó magatartás gyanúja

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2014. január 23-án a vállalkozások székhelyein megtartott rajtaütésszerű helyszíni vizsgálattokkal egybekötötten, versenyfelügyeleti eljárást indított az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt., a Díjbeszedő  Nyomda Zrt. és a Díjbeszedő Holding Zrt. ellen. 

Huszonötmillió forintra büntette a Versenyhivatal a Shellt

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése értelmében a Shell Hungary Zrt. megtévesztette a fogyasztókat, amikor a Shell FuelSave Euro 95 és Diesel üzemanyagokat népszerűsítő kampányában azt ígérte, hogy a termékek használatával fogyasztáscsökkentés érhető el. Jogsértő magatartásáért a Shellt 25 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a versenyhatóság.


1 2 3 4 5 6 7 8 9   >