Címke: Gazdasági Versenyhivatal

GVH-figyelmeztetés: veszélyes termékbemutatók – sérülékeny, megtévesztett fogyasztók

Nem csökken a panaszos, elmarasztaló jelzések áradata a termékbemutatókkal összefüggésben, továbbra is számos panasz érkezik mind a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH), mind az általa megbízott, vele együttműködésben dolgozó Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodák (Irodahálózat) Debrecenben, Egerben, Szegeden, Pécsett és Győrött működő ügyfélszolgálataira az utóbbi időszakban. Így a GVH ismételten felhívja a fogyasztók figyelmét a termékbemutatók veszélyeire.

GVH-jubilum: 25 év a tiszta versenyért, a fogyasztók szolgálatában

Az idén ünnepli a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megalapításának, valamint az első versenytörvény elfogadásának 25. évfordulóját. A GVH számos kiadvánnyal, megújult honlappal, jubileumi arculattal és versenyjogi programokkal ünnepel. A GVH eredendő célja, hogy őrködjék a verseny tisztaságán és szabadságán, hozzájáruljon a fogyasztói jólét javulásához.

Már megint a direkt-marketing: ajánlatnak látszó szerződések

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) több visszásságot is tapasztalt egy szolgáltató vállalkozás direkt-marketing tevékenységében az elmúlt időszakban: az egyik csomagküldő cég fizetési felszólításokat küld olyan megrendelések ellenértékére tartva igényt, amelyeket vitatnak a megkeresett vállalkozások, miközben hivatkozik a GVH korábbi vizsgálatára, amely alapján a versenyhatóság jogszerűnek és tisztességesnek ítélte kereskedelmi gyakorlatát.

Éter-1 Kft. kontra Versenyhivatal: folytatás a bíróságon

Gyulai Miklós Norbert, az Éter-l. Kft. ügyvezetője azzal a kéréssel fordult szerkesztőségünkhöz, hogy tegyünk közzé kiegészítő közleményt az Infovilág Gazdaság > Versenyjog rovatában tavaly október 30-án megjelent „Bizonyítékok megsemmisítése miatt eljárási bírság” című információval kapcsolatban. Az információ forrása, miként a szerző megjelöléséből is világosan kiderül, a Gazdasági Versenyhivatal; a GVH sajtóosztálya rendszeresen tájékoztatja a nyomtatott és elektronikus média szerkesztőségeit a többi között a versenytanácsi döntésekről is.

Jogsértők a „Vargha Metodika” módszer reklámjai

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogsértőnek minősítette a Vargha Gyógymód-Metodika Egészségügyi Szolgáltató és Gyógyhatású termékeket Forgalmazó Kft. (Vargha Gyógymód-Metodika) „Vargha Metodika” elnevezésű kezeléseinek népszerűsítését, mert a cég valótlanul tett közzé gyógyhatásra, valamint egészségre vonatkozó állításokat és egyéb hatásállításokat több televíziós műsorban és különböző hirdetésekben. A jogsértés elkövetéséért 12 086 800 forintot, a kiszabható maximális bírságot rótta ki a GVH.

A Versenyhivatal tevékenységének társadalmi haszna

A fogyasztók legalább 97 milliárd forintot takarítottak meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárásaival a múlt hat évben. A 2009-14 között lezárt versenykorlátozó megállapodások és erőfölényes visszaélések felderítése, valamint a fúziókontroll több mint négyszer annyi társadalmi hasznot hozott, mint a GVH költségvetése (azonos időszakra vonatkozóan azonos módon számolva).


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >