15. AV Trend & Hifi Show

Címke: Gazdasági Versenyhivatal

Megtévesztő tévéreklámok miatt 90 millió forintra bírságolta a GVH a Magyar Telekomot

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 90 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Telekom Távközlési Nyrt.-re, mert a cég az ügyfelek megtévesztésére alkalmas tájékoztatást adott a Next Business XL, illetve a Next Business M üzleti díjcsomagok áráról 2013 őszén.

Megtévesztő ajánlat miatt gabírsággal sújtotta a Versenyhivatal a Vodafone-t

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt. (Vodafone) 2012. november 1. és 2013. március 1. között a Vodafone RED VitaMAX tarifacsomag népszerűsítése közben – lényeges információ elhallgatásával – megtévesztette a fogyasztókat, ezért a GVH 110 000 000 forint bírságot szabott ki a vállalkozásra.

Huszonötmilliós GVH-bírság egészségre ható valótlan állítások miatt

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy Lajos László egyéni vállalkozó megtévesztette a fogyasztókat, amikor a „Sweet Dream alvásrendszer” névvel ellátott termékét egészségre gyakorolt valótlan hatásokkal népszerűsítette. A GVH ezért összesen 25 000 000 forint bírságot szabott ki a vállalkozásra. A GVH a bírság meghatározásánál súlyosító körülményként értékelte, hogy az elhúzódó reklámozási tevékenységnek következtében a tájékoztatások a fogyasztók széles rétegéhez eljutottak, illetve azt a körülményt, hogy a vállalkozás már megismerhette a GVH egészségügyi hatásokra vonatkozó állítások kapcsán kialakult gyakorlatát.

Túlzásba vitték a fényezést, fizethetnek

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy több festékimportőr és egy kárkalkulációs szoftvert működtető vállalkozás versenykorlátozó magatartást folytatott, amikor hat éven keresztül a hazai kárkalkulációs szoftverekben alkalmazott fényezőanyag-átlagárat a valósnál magasabb szinten határozta meg. A GVH ezért hét vállalkozásra összesen csaknem 176 millió forint bírságot szabott ki.

Megtévesztésért fogyasztói csoportot szervező vállalkozást bírságolt a Versenyhivatal

A fogyasztói csoportok szervezésével foglalkozó Credit Medical Kft. kereskedelmi kommunikációjával megtévesztette a fogyasztókat – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal. A vállalkozást ezért mintegy hárommillió forint bírság megfizetésére kötelezte a GVH. A hirdetésekkel megcélzott fogyasztók jellemzően pénzügyi nehézségekkel küzdenek, a pénzügyi intézmények banki, pénzügyi szolgáltatásából nem részesülnek, valamint jövedelmük, életkoruk alapján kiszorulnak a banki hitelezés köréből.

Erőfölénnyel visszaélés gyanúja – házkutatás a Sanofi-Aventisnél

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) július 22-én eljárást indított a Sanofi-Aventis Magyarország Zrt.-vel szemben. Az ügyindítás első lépéseként a vállalkozás székhelyén helyszíni kutatást tartottak a Versenyhivatal munkatársai. A verseny-felügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >