Címke: Gazdasági Versenyhivatal

Gyógyító hatások ígérete miatt 25 milliós bírság a Culevitnek

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jogsértést állapított meg a Culevit Rákkutató és Gyógyszer-fejlesztő Kft. (Culevit Kft.) Culevit elnevezésű termékeinek reklámozásával kapcsolatban. A jogsértés elkövetéséért 25 000 000 forint bírságot szabott ki a GVH. A hatóság hangsúlyozza: élelmiszerek reklámozásakor – beleértve a különleges táplálkozási célú élelmiszereket és a speciális gyógyászati célra szánt tápszereket – a vállalkozásoknak szem előtt kell tartaniuk az ágazati jogszabályokat is a fogyasztóvédelmi rendelkezéseken túl.

A közbeszerzési kartell ára: 43,5 millió forint

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az OTYS Útechnika Kft. (OTYS), az Út-Garantor Kft. (Út-Garantor) és a Kristály-Vár Építési, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Kristály-Vár) a Nagylóc önkormányzata által kiírt, valamint az OTYS és az Út-Garantor a Szécsényfelfalu önkormányzata által kiírt közbeszerzés keretében egyeztettek arról, hogy melyik legyen a nyertes ajánlatot benyújtó vállalkozás. A GVH a három vállalkozással szemben összesen 43 560 000 forint bírságot szabott ki.

Megalapozatlan gyógyhatás-állítások miatt 30 milliós bírság – a HYD Kft. válasza

Jogsértést állapított meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. (HYD) Preventa termékeinek reklámozásával kapcsolatban. A GVH döntésében megállapította, hogy a HYD kommunikációjában jogsértően tulajdonított a Preventa termékeknek betegségmegelőző, illetőleg gyógyító hatást.Emiatt a hatóság 30 000 000 forint bírságot szabott ki a cégre.

A szélhámosság ára: 70 millió forint

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Euro Telemarketing s.r.o kommunikációs kampányában megtévesztő reklámokat tett közzé a Terramagon +7 mágnesterápiás készülékével kapcsolatban. A jogsértés elkövetéséért 70 000 000 forint bírságot szabott ki a GVH.

Megtévesztő MaxiLift-reklámokért 30 milliós bírság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Euro Telemarketing s.r.o a Maxilift és a Stem Cell Therapy termékeit ránctalanításra, több évnyi fiatalodásra vonatkozó és egyéb olyan ígéretekkel hirdette, amely állítások valóságtartalmát nem tudta igazolni, továbbá a vállalkozás megtévesztő árkommunikációt folytatott. A jogsértés elkövetéséért 30 000 000 forint bírságot szabott ki a GVH.

Ne dőljön be! Már megint fogyasztóicsoport-szervezők – a bírság 15 millió forint

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Best Life Center Kft., a Life Organization Szolgáltató Kft. és a Generál Future Kft. fogyasztói csoportokkal kapcsolatos sajtóhirdetéseikkel tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak. A jogsértések elkövetéséért összesen több mint 15 000 000 forint bírságot szabott ki a GVH. Az eljárásban a GVH a többi között azt vizsgálta, hogy a reklámokkal megcélzott fogyasztók a tájékoztatások alapján tisztában lehettek-e a fogyasztóicsoport-konstrukció lényeges elemeivel.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >