Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: Gazdasági Versenyhivatal

Erőfölénnyel visszaélés gyanúja – házkutatás a Sanofi-Aventisnél

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) július 22-én eljárást indított a Sanofi-Aventis Magyarország Zrt.-vel szemben. Az ügyindítás első lépéseként a vállalkozás székhelyén helyszíni kutatást tartottak a Versenyhivatal munkatársai. A verseny-felügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. 

Netrisk: ötvenmilliós bírság megtévesztésért

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy Netrisk.hu Első Online Biztosítási Alkusz Zrt. (Netrisk) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampánya során, ezért a hivatal 50 000 000 forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

Megtévesztésért 40 millióra büntették a Citroënt

A Citroën Hungária Kft. a Citroën autócsere programját népszerűsítő hirdetéseiben megtévesztette a fogyasztókat az elérhető kedvezmények feltételeivel kapcsolatban – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A hivatal a jogsértésért 40 000 000 forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

Ingatlanközvetítők kartellgyanúban – versenyhivatali eljárás és helyszíni kutatás

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2014. július 3-án eljárást indított a Duna House Franchise Kft.-vel és az Otthon Centrum Franchising Tanácsadó Kft.-vel szemben. Az ügyindítás első lépéseként a vállalkozások székhelyén helyszíni kutatást tartottak a hivatal munkatársai. A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A törvény szerint ezen eljárások lefolytatására biztosított időtartam 6 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal szintén 6 hónappal meghosszabbítható.

Avemar-ügy: élelmiszernek tulajdonítottak gyógyhatást – hárommilliós bírság

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Biropharma Első Magyar Biotechnológiai Kft. (Biropharma Kft.) és a Bizalom Expressz Kereskedelmi és Csomagküldő Kft. (Bizalom Kft.) az Avemar termékekről jogsértő módon állította, hogy a készítmények alkalmasak a betegség gyógyítására, kezelésére.

Megtévesztő kamatszámítás miatt 38 millióra bírságolta a Versenyhivatal az OTP-t

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az OTP Bank Nyrt. (OTP) hitelkártyákkal kapcsolatos tájékoztatási gyakorlata során a kamatmentes visszafizetés lehetőségeiről adott tájékoztatásaival megtévesztette a fogyasztókat. A GVH ezért 38 000 000 Ftbírságot szabott ki a vállalkozásra, illetve kötelezte arra, hogy az érintett ügyfelei számára jelenértéken fizesse vissza a jogtalanul felszámított kamatokat. A bevett piaci gyakorlatnak megfelelően az OTP hitelkártyái is kamatmentesen használhatóak vásárlásra abban az esetben, ha a fogyasztó az elszámolási időszakot követő türelmi időszakban teljes egészében visszafizeti a felhasznált hitelkeretet.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >