16. AV Trend & Hifi Show

Címke: Gazdasági Versenyhivatal

Gyógyszerkartell: 2443 millió forint versenyhivatali bírság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint jogsértést követett el három gyógyszer-nagykereskedő két tanácsadó vállalkozás közreműködésével. Előbbiek befolyásolták a gyógyszer-beszerzésre kiírt közbeszerzési pályázatot, mert áraikat egyeztették ajánlataik benyújtása előtt, és felosztották a piacot egymás között. A jogsértésért majdnem 2,5 milliárd forint bírságot szabott ki a GVH.

Megalapozatlan állítások miatt bírságolt a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az Immunotic Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, mert valótlan állításokat tett közzé az Immunotic készülékcsalád több termékének gyógyító, illetve egészségre gyakorolt hatásairól. A jogsértésért 1 200 000 forint bírságot szabott ki a GVH.

Üzletfelek megtévesztése miatt bírságolt a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Cleaner-Pack Kft. (korábbi nevén: iBioPlus Kereskedelmi Kft.) megtévesztő és hiányos tájékoztatást nyújtott a vállalkozásoknak ingyenes/próba iroda- és tisztítószercsomag ajánlatával, így üzletfelei választási szabadságát indokolatlanul korlátozó üzleti módszert alkalmazott. A jogsértésért 400 000 forint bírságot szabott ki a GVH, egyúttal eltiltotta a Cleaner-Pack Kft.-t a jogsértő magatartás folytatásától.

Légzésfigyelő eszközök: kötelezettségvállalással zárultak az eljárások

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta mind a Baby Paradise Kft., mind a Angelstore Kft. vállalásait; teljesítésükkel a vállalkozások összhangba hozzák a légzésfigyelő készülékekre vonatkozó kommunikációjukat a fogyasztóvédelmi rendelkezésekkel. Ezért a GVH jogsértést nem állapított meg az ügyben, és bírságot sem szabott ki.

Beavatkozott a Versenyhivatal a magyarországi sörpiac szerkezetébe

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. (Heineken), a Dreher Sörgyárak Zrt. (Dreher) és a Borsodi Sörgyár Kft. (Borsodi) vállalásait, amelyek eredményeként a három, nagy, hazai sörgyár csökkenti a kizárólagos szerződésekkel lekötött sör forgalmát. Ezért a GVH jogsértést nem állapított meg az ügyben, és bírságot sem szabott ki.

GVH-figyelmeztetés: veszélyes termékbemutatók – sérülékeny, megtévesztett fogyasztók

Nem csökken a panaszos, elmarasztaló jelzések áradata a termékbemutatókkal összefüggésben, továbbra is számos panasz érkezik mind a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH), mind az általa megbízott, vele együttműködésben dolgozó Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodák (Irodahálózat) Debrecenben, Egerben, Szegeden, Pécsett és Győrött működő ügyfélszolgálataira az utóbbi időszakban. Így a GVH ismételten felhívja a fogyasztók figyelmét a termékbemutatók veszélyeire.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >