16. AV Trend & Hifi Show

Címke: Gazdasági Versenyhivatal

Engedékenységi kampány kezdődik a kartellek felderítésére

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) keményen küzd a kartellekkel, mivel rendkívül káros hatást gyakorol az egész gazdaság fejlődésére a gazdasági szereplők írásbeli vagy szóbeli megállapodása az egymás közti verseny korlátozására, súlyos és közvetlen fogyasztói hátrányt, valamint általános hatékonyságcsökkenést okoz – mondta dr. Juhász Miklós, a GVH elnöke a mai kartell-sajtótájékoztatón. A Versenyhivatal bemutatta az új fejlesztésű online, névtelen kapcsolat-felvételi rendszerét, a Kartell Chatet és a decemberben kezdődő engedékenységi kampányt.

Előre szabadkozik a Versenyhivatal: GVH-eljárás a Magyar RTL Televízió Zrt. ellen

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Magyar RTL Televízió Zrt. (M-RTL) televíziós reklámidő-értékesítésekor folytatott gyakorlatát vizsgálja 2015. január 1-jétől kezdődően. Az eljárás nincs összefüggésben a Vajna-csoport a TV2 feletti irányításszerzéséhez kapcsolódóan lezárult eljárással.

Negyedszázad a verseny szolgálatában

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) készen áll együttműködése további erősítésére a Gazdasági Versenyhivatallal (GVH) avégett, hogy a versenyjog és a -politika még inkább hozzájáruljon az ország fenntartható növekedéséhez – hangzott el a GVH megalapításának, valamint az első versenytörvény elfogadásának 25. évfordulója alkalmából rendezett nemzetközi versenyjogi konferencián.

Törölni kell a minimális árakat az etikai kódexekből és az ászf-ekből

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Szakoktatók Országos Érdekképviseleti Egyesülete (SZAKOE) és az E-Educatio Információtechnológia Zrt. (E-Edu) vállalásait, amelyek teljesítésével az eljárás alá vontak összhangba hozzák etikai kódexeik vagy általános szerződési feltételeik egyes rendelkezéseit a versenyjogi szabályokkal.

Szélhámosság: számlának látszó ajánlatok – bírságolt a Versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Telefonkönyv Magyarország Kft. megtévesztő reklámozási gyakorlatot folytatott azzal, hogy számlalevélnek látszó dokumentumot küldött a vállalkozásoknak, adataik online telefonkönyvben történő megjelenítését ajánlva. A jogsértésért 4 755 600 forint bírságot szabott ki a GVH, egyúttal eltiltotta a Telefonkönyv Magyarország Kft.-t a jogsértő magatartástól.

Gyógyszerkartell: 2443 millió forint versenyhivatali bírság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint jogsértést követett el három gyógyszer-nagykereskedő két tanácsadó vállalkozás közreműködésével. Előbbiek befolyásolták a gyógyszer-beszerzésre kiírt közbeszerzési pályázatot, mert áraikat egyeztették ajánlataik benyújtása előtt, és felosztották a piacot egymás között. A jogsértésért majdnem 2,5 milliárd forint bírságot szabott ki a GVH.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >