Címke: Gazdasági Versenyhivatal

Magyar Éremkibocsátó: ismételt megtévesztéséért 140 milliós bírság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Magyar Éremkibocsátó Kft. tisztességtelen magatartást tanúsított, mert hamisan keltette a hivatalosság látszatát, és valótlanul állította reklámjaiban, hogy ingyenesen adja az 1956-i forradalom 60. évfordulója alkalmából kibocsátott emlékérmet a magyarországi lakosoknak.

Megtévesztésért tízmilliós bírság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az SWF Holder Kft. megtévesztette a fogyasztókat az üdülési jogok eladásával összefüggő ajánlatával. A GVH a jogsértésért 10 094 000 forint bírságot szabott ki a vállalkozásra, amely 2014 májusától személyes, szóbeli egyeztetéseken, hirdetésekben, szórólapokon, weboldalakon népszerűsítette üdülési jogokkal kapcsolatos ajánlatait.

Csökkennek a reptéri behajtás és parkolás díjai

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Budapest Airport Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Üzemeltető Zrt. (Budapest Airport Zrt.) vállalásait a repülőtérre történő behajtás és a helyszíni parkolás díjainak csökkentésére, valamint a Bónuszkártya kedvezményeinek módosítására. A csökkentett díjak és kedvezmények 2019. december 31-ig érvényesek. A GVH jogsértést nem állapított meg az ügyben, és bírságot sem szabott ki. A GVH azt vizsgálta, hogy a vállalkozás által meghatározott és alkalmazott behajtási és várakozási díjak, illetve feltételek alkalmasak-e a parkolási, és az ahhoz kapcsolódó transzferszolgáltatást nyújtó vállalkozások kizárására az érintett piacról a repülőtér környezetében.

"Megbízható megtévesztésért" hétmillió forint bírság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az Ügyfélvélemény-vizsgálati Központ Kft. tisztességtelen kereskedelmi és üzleti gyakorlatot folytat a „megbízható cég” megjelölés használatakor, valamint e tanúsítvány népszerűsítésével, mert e minősítést csupán internetes keresések alapján adja, így megalapozatlanul állítja az általa megvizsgált cégekről, hogy megbízhatók.

Már megint: üdülésijog-értékesítés – büntetett a Versenyhivatal

Megtévesztette a fogyasztókat a Proholiday Kft. az üdülési jogok eladásával összefüggő ajánlatával – mondta ki a Gazdasági Versenyhivatal. A GVH a jogsértésért a Proholiday Kft.-re 10 392 400 forint bírságot szabott ki. A GVH egyúttal elfogadta a Cofidis Magyarországi Fióktelepe (Cofidis) vállalásait a Proholiday Kft. által értékesített üdülési jogok finanszírozásának módosításával, illetve az üdülési jog vásárlások finanszírozásának jövőbeni megszüntetésével kapcsolatban. Így a GVH a Cofidis-szel szemben jogsértést nem állapított meg, és bírságot sem szabott ki.

Bírság engedélyköteles összefonódások miatt

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy dr. Riad Naboulsi közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a Wassim Sajt Kft., a Bábel Sajt Kft. és a Dráva Tej Kft. felett. A GVH ugyanakkor a kérelmezőre a három eljárásban összesen 14 000 000 forint bírságot szabott ki a végrehajtási tilalom megsértéséért.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >