Címke: Gazdasági Versenyhivatal

Bírság engedélyköteles összefonódások miatt

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy dr. Riad Naboulsi közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a Wassim Sajt Kft., a Bábel Sajt Kft. és a Dráva Tej Kft. felett. A GVH ugyanakkor a kérelmezőre a három eljárásban összesen 14 000 000 forint bírságot szabott ki a végrehajtási tilalom megsértéséért.

Tiltott gyógyító hatások ígérete miatt 12,5 milliós bírság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Posta Szerviz Kft. jogsértő módon reklámozta LPA Bio-Actif elnevezésű termékét, mert tiltott gyógyító és egészségre vonatkozó megalapozatlan hatásokkal népszerűsítette, valamint megtévesztette a fogyasztókat a termék kipróbáltságát és ellenőrzöttségét tekintve. A GVH a jogsértésért 12 453 000 forint bírságot szabott ki a Posta Szerviz Kft.-re, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.

Piacelsőségi állítások miatt 15 milliós bírság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az Autocentrum AAA AUTO Kft. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, bizonyítatlan piacelsőségi állításokat jelenített meg az autókereskedésről, valamint megtévesztő jelszóval reklámozta hétnapos cserelehetőségét. A GVH a jogsértésért 15 000 000 forint bírságot szabott ki az Autocentrum AAA AUTO Kft.-re, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.

Információs kartell miatt több, mint 4 milliárd forint bírságot szabott ki a Versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Magyar Bankszövetség (Bankszövetség) – a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. (Bankárképző) közreműködésével – 12 éven át a verseny korlátozására alkalmas módon működtette a „BankAdat” adatbázist, így lehetővé tette a bankok számára, hogy egyedi, üzleti titoknak minősülő, stratégiai adatokat osszanak meg egymással. A jogsértésért összesen 4,015 milliárd forint bírságot szabott ki a GVH. A hatóság álláspontja szerint a BankAdat keretében megvalósult információáramlás horizontális információcserének minősül, amely sérti mind a magyar, mind az uniós versenyjogi szabályokat.

Pepsi nyereményjáték: 40 milliós bírság

Jogsértő módon reklámozta „Pepsi Funball” játékát a Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt., mert a vállalkozás nem tudta biztosítani a garantált ajándékként ígért Pepsi Funball labdát az akció teljes időtartama alatt. A jogsértésért 40 000 000 forint bírságot szabott ki a GVH.

Nagy kaland: megtévesztő hirdetések társasutazásokról

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Kaland Travel Kft. hiányos és megtévesztő tájékoztatást adott az utazások kiválasztása szempontjából lényeges információkról, így az utazás áráról, az idegenforgalmi adó összegéről, a többletköltségekről és a szállás helyszínéről. A GVH a jogsértésért 1 300 000 forint bírságot szabott ki a Kaland Travel Kft.-re, és helyreigazító közlemény közzétételére is kötelezte a vállalkozást.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >