ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Genf

Mini metropoliszok a Genfi-tó partján

Az ellentmondás dacára Genf és Lausanne esetében is értelmet nyer a cím. A mindössze kétszázezres Genfet nemzetközi rangja a világvárosok sorába emeli. De nem sokkal marad el tőle a légvonalban mintegy 50 km-re lévő 130 ezres Lausanne sem, melyet az olimpiai játékok fővárosának tekinthetünk.

ENSZ: zéró toleranciát a fegyverkereskedelmi szerződést megsértőkkel szemben

Azok az államok, amelyek aláírták a nemzetközi fegyverkereskedelmi szerződést, még mindig gátlástalanul kereskednek fegyverekkel, ezzel pedig súlyosan veszélyeztetik az életeket és emberi jogokat. Az aláírók több mint negyede még mindig nem tett eleget a beszámolási kötelezettségének. Néhány ország el akarja utasítani a fegyverkereskedelmét ellenőrző nyilvános vizsgálatot – foglalható össze az Amnesty International véleménye, amelyet a tekintélyes civil szervezet magyarországi irodájának emberi jogi szakértője, Demeter Áron bocsátott szerkesztőségünk rendelkezésére.

Nem termelnek szén-dioxidot a genfi buszok

Az ABB nyerte el a Transports Publics Genevois (TPG) – genfi tömegközlekedési vállalat – és a svájci székhelyű HESS autóbuszgyártó cég összesen jó 16 millió dollár értékű megrendelését tizenkét, teljes mértékben elektromos árammal hajtott TOSA-busz (Trolleybus Optimisation Système Alimentation) (e-busz) gyorstöltő és fedélzeti elektromos jármű-technológiájának szállítására.

Bocskai István – Genf

A svájci nagyváros a 16. század óta a kálvinizmus szellemi fővárosának számít Európa-szerte. A reformáció nagy alakjait – Kálvint és másokat – monumentális emlékmű örökíti meg az óváros melletti parkban. A szobrok sorában áll Bocskai István (1557–1606) alakja is. 

Svájc, az ínyencek paradicsoma

A gasztronómia a kultúra része és az élet élvezetének művészete. Svájc csodálatos vidékein és érintetlen természeti környezetében kulináris élvezetek sokasága várja a vendégeket. Az alpesi köztársaság hagyományos konyha réges-régi receptekkel –amelyeket a családok ugyanúgy őriznek, mint az ementáli sajt lyukainak titkát – várja a vendégeket. 

Budapest–Bázel-járat az ősztől

Október 28-tól új járatot indít az easyJet Budapestről az elzászi, valamint a baden-württembergi régióhoz közeli, a svájci–francia–német határon fekvő Bázelba. Az útvonalon hetente négy alkalommal, hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap közlekedik majd a légitársaság Airbus A319 típusú, 156 utas befogadására képes repülőgépe. A jegyek mától megvásárolhatók. Az őszi menetrendben a társaság növeli a járatsűrűséget a magyar fővárost Genffel összekötő útvonalon: október végétől hetente kilencszer indít gépeket Svájc második legnépesebb városa és Budapest között. Pénteken és vasárnap két-két járatot üzemeltet majd, más napokon egy gép fog közlekedni a két város között. A Berlin-Brandenburg repülőtér június 3-ra tervezett átadásának csúszása miatt a megnyitásáig a Berlin-Schönefeld légikikötőre érkeznek és indulnak a légitársaság gépei.


1 2 3   >