Címke: Google

Európai Bizottság: visszaélt erőfölényével a Google, megszegte az antitröszt-szabályokat

Az Európai Bizottság tájékoztatta a Google-t előzetes álláspontjáról, amely szerint a társaság az uniós antitröszt-szabályokat megszegve, visszaélt erőfölényével akkor, amikor korlátozásokat vezetett be az Android rendszerű eszközök gyártóival és a mobilhálózat-üzemeltetőkkel szemben.

 

Kommunikációs cégóriások hadüzenete a terrornak

Az amerikai Google olyan szoftvert vet be, amely az «iszlám állam» angol és arab nevére érkező kereséseket a radikálisok megfékezését szolgáló oldalakra vezeti. A Twitter csevegőprogram központjában pedig bejelentették, hogy 125 ezer fiókot blokkoltak, mert a felhasználóknak közük volt a terrorizmushoz. Az akcióban azt a technológiát alkalmazták, amelyet korábban a gyermekpornográfia terjesztői ellen vetettek be. A fellépést az tette indokolttá, hogy  az «iszlám állam»  propagandistái remekül használták és részben használják ma is a közösségi médiát eszméik terjesztésére, toborzásra.

Hatalmas pályázati lehetőség: 150 millió € a digitális újságírás támogatására

A Google 150 millió eurós – kb. 46,7 milliárd forintos – innovációs alapot nyit a digitális újságírás támogatására. A Digital News Initiative kezdeményezés részeként meghirdetett pályázatra magyar sajtótermékek jelentkezését is várják. A Google reméli, hogy sokan jelentkeznek, a támogatások első köre 2016 elején válik elérhetővé.

Új képek, ajánlatok a Google Street View kínálatában

Hazai városok színházai, nevezetességei, budapesti és környékbeli parkok, kirándulóhelyek is várják mostantól a nyaralást, vagy hétvégi túrázást, napozást, pihenést tervezőket a Google Street View-n. A nevezetességeket sorrendező tízes listát az Országháza vezeti, és megtalálható rajta a Budapesti Állat- és Növénykert is.

Gyors és egyszerű: új biztonsági és adatvédelmi központ

A Google fiókkal rendelkezők mostantól egy helyen gyorsan és egyszerűen nézhetik át fiókjukhoz tartozó biztonsági beállításaikat, meggyőződhetnek adataik védelméről, valamint dönthetnek az általuk megadott adatok felhasználásáról. Emellett egy külön erre a célra létrehozott oldalon az adat-felhasználási kérdésekre is gyorsan választ kaphatnak.

Mit keresett Magyarország és a világ idén?

A Való Világ 6, a vb, a választások, Schumacher, Conchita Wurst és Aleska Diamond vezeti a Google idei magyar keresési toplistáit. Az évente nyilvánosságra hozott, népszerű kereséseket összesítő listákból kiderül, hogy kik és mik keltették fel leginkább az ország érdeklődését, hogy milyen ügyek, botrányok, és mindennapi problémák foglalkoztatták leginkább Magyarországot 2014-ben.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >