Címke: Google

Mit keresett Magyarország és a világ idén?

A Való Világ 6, a vb, a választások, Schumacher, Conchita Wurst és Aleska Diamond vezeti a Google idei magyar keresési toplistáit. Az évente nyilvánosságra hozott, népszerű kereséseket összesítő listákból kiderül, hogy kik és mik keltették fel leginkább az ország érdeklődését, hogy milyen ügyek, botrányok, és mindennapi problémák foglalkoztatták leginkább Magyarországot 2014-ben.

A Lenovo a világ 3. okostelefon-gyártója

A Lenovo és a Google ma bejelentette: lezárult a Motorola Mobility felvásárlása. A Motorola márka, a Moto X, Moto G, Moto E és DROID sorozat, valamint a tervezett Motorola-termékek akvizíciója a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójává lépteti elő a Lenovo-t.

A Holdra léphet a Puli – versenyben a magyar űrkutatók

Mától péntekig a magyar főváros látja vendégül a Google Lunar XPRIZE éves nemzetközi konferenciáját. A holdjárók fejlesztésében részt vevő csapatok a tanácskozáson beszámolnak arról, hogy hol tartanak elképzeléseik megvalósításában. Az esemény házigazdája a magyar versenyző, a Puli Space Technologies, szakmai partnere a budapest-belvárosi Erzsébet téren álló Design Terminál.

Ingyen wifi hétmilliárd embernek?

A Google jövőképe szerint a Föld összes lakójának ingyenes, vezeték nélküli internetes elérése lesz, aminek koncepciója és terve már el is készült. A digitális világ újításaiba elkalauzoló Digital Hack eseményen lehetőség kínálkozik a tájékozódásra számos más olyan innovatív megoldásról is, ami nélkülözhetetlen kellék az internetre hangolt világunkban.

A magyarok fele attól fél, hogy megfigyelik – sokan megtapasztalták az állami kíváncsiságot

Egy felmérésben a hazai internetezők 49 százaléka tart attól, hogy internetes tevékenységeit valamilyen kormányszervezet megfigyeli, kétharmaduk pedig amiatt aggódik, hogy bűnözői csoportok élnek vissza személyes adataikkal. A szigorú szabályozást mindenki fontosnak tartja. A felmérésben a magyar internetezők hetede számolt be arról, hogy tapasztalta már: a Facebook visszaélt személyes adataival, felhasználta őket reklámcélokra. Ugyanez az arány a Google-val kapcsolatban 8 százalék, összességében pedig a válaszadók 27 százaléka számolt be visszaélésről.

Kíváncsi Google helyett DuckDuckgo

Jóformán mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy a Google folyamatosan gyűjti használóinak adatait. Ezek a személyes információk magukba foglalják a keresési előzményeket, gmail-es beszélgetéseket, a megnyitott hivatkozásokat és további más magáninformációkat.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >