Címke: Google

Ingyen wifi hétmilliárd embernek?

A Google jövőképe szerint a Föld összes lakójának ingyenes, vezeték nélküli internetes elérése lesz, aminek koncepciója és terve már el is készült. A digitális világ újításaiba elkalauzoló Digital Hack eseményen lehetőség kínálkozik a tájékozódásra számos más olyan innovatív megoldásról is, ami nélkülözhetetlen kellék az internetre hangolt világunkban.

A magyarok fele attól fél, hogy megfigyelik – sokan megtapasztalták az állami kíváncsiságot

Egy felmérésben a hazai internetezők 49 százaléka tart attól, hogy internetes tevékenységeit valamilyen kormányszervezet megfigyeli, kétharmaduk pedig amiatt aggódik, hogy bűnözői csoportok élnek vissza személyes adataikkal. A szigorú szabályozást mindenki fontosnak tartja. A felmérésben a magyar internetezők hetede számolt be arról, hogy tapasztalta már: a Facebook visszaélt személyes adataival, felhasználta őket reklámcélokra. Ugyanez az arány a Google-val kapcsolatban 8 százalék, összességében pedig a válaszadók 27 százaléka számolt be visszaélésről.

Kíváncsi Google helyett DuckDuckgo

Jóformán mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy a Google folyamatosan gyűjti használóinak adatait. Ezek a személyes információk magukba foglalják a keresési előzményeket, gmail-es beszélgetéseket, a megnyitott hivatkozásokat és további más magáninformációkat.

A nagy megfigyelési együttműködés, avagy a magánszféra bukása

Képzeljük el, hogy a parlament hoz egy olyan törvényt, mely szerint mindenkinek nyomkövetőt kell viselnie. Egy ehhez hasonló törvényt azonnal alkotmányellenesnek tartanánk. Mégis mindannyian magunkkal hordjuk a mobil telefonunkat. Ahhoz, hogy megfékezzük a vállalatok és a kormányzat között létrejött együttműködés erejét, arra van szükség, hogy egyrészt korlátozzuk, mit tehetnek a vállalatok a rájuk bízott adatokkal, másrészt pedig hogy meghatározzuk, hogyan és mikor követelhet az állam hozzáférést ezekhez az adatokhoz. 

Gyalog, triciklin, zsúrkocsin: gazdagítja Magyarország-képét a Google

Gyakorlott turistát – Gergőként mutatkozott be a fiatalember – választott a magyar Google abból a célból, hogy „Mr. G.” járja be a „nagy G” megbízásából, a magyar idegenforgalom épülésére, hazánk népszerűsítése céljából Magyarország legszebb, gépkocsival megközelíthetetlen helyeit, és fényképezze le 15-szemű kamerájával ősi településeink zegzugos sikátorait, csodákat rejtő barlangjait, gyűjteményeit, a világörökségi helyszíneket is. 

Magyarország kinyílt a világ előtt: ötvenedikként a Google utcaképben

Mától hazánk is megjelent a Google utcakép-szolgáltatásában; a Street View böngészői akár Markotabödöge Fő utcáján is sétálhatnak az internetre csatlakoztatott számítógépük, okostelefonjuk segítségével. A főváros és hazánk nagy településein a házszámok, a boltok cégtábláit is megtekinthetik a nagy felbontású képeknek köszönhetően. (A képen: a Google kamerás autói "bevetés" előtt.)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >