ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Google

Építs saját holdjárót!

Áprilisban rendezi első közös foglalkozását a Puli és a Makerspace.hu csapata, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg az űrtevékenység világával a kalandozni vágyó 10–14 évesek. A résztvevők megépítik saját, működő holdjáró-modelljüket, amellyel különleges feladatokat is el kell végezniük az újdonsült robotépítőknek. (Képek: Gyarmati László/InterfeszPress)

Közérdekű adatokkal szolgál az Assist.hu

Megnyílt az Assist internetes oldal, a Transparency International Magyarország (TI) legújabb fejlesztése. Az egyelőre próbavváltozatként működő honlap olyan eszköz, amellyel gyorsan és egyszerűen lehet közérdekű adatokat letölteni – derült ki a TI által ma szervezett budapesti sajtóbeszélgetésen.

Már nem álom: Daydream-re hangszerelt Alcatelek

Daydream-kompatibilis telefonokat mutat be rövidesen az Alcatel, ezzel is jelezve elkötelezettségét a VR-(virtuális valóság) technológia iránt. Az okostelefon-gyártó Alcatel és a Google együttműködésének eredményeként az Alcatel-használók számára is elérhetőek lesznek a virtuális valóság kínálta élmények, az immersive audio, az eddigieknél is jobb kijelző és a még értékesebb tartalmak – beleértve a játékokat, a szórakozást és zenehallgatást.

Óriás bírság fenyegeti a Google-t

Rekord összegű, akár hárommilliárd euró (930 milliárd forint) versenyjogi bírságot szabhat ki az Európai Bizottság (EB) a Google-ra, amely a hét éve tartó brüsszeli vizsgálat szerint visszaélt erőfölényével az online keresőszolgáltatások piacán. A brit Telegraph napilap értesülése szerint az EB még a nyári szünet előtt nyilvánosságra hozza a döntést, amelyet a Google várhatóan megtámad az Európai Bíróságon. Az eddigi rekordot az Intel chipgyártó tartotta, 2009-ben kapott 1,1 milliárd eurós büntetésével. Az EB az okostelefonok 80 százalékán futó, szintén Google tulajdonú Android operációs rendszer ügyében is vizsgálja, hogy az amerikai cég tiszteletben tartotta-e a versenyjogi szabályokat.

Európai Bizottság: visszaélt erőfölényével a Google, megszegte az antitröszt-szabályokat

Az Európai Bizottság tájékoztatta a Google-t előzetes álláspontjáról, amely szerint a társaság az uniós antitröszt-szabályokat megszegve, visszaélt erőfölényével akkor, amikor korlátozásokat vezetett be az Android rendszerű eszközök gyártóival és a mobilhálózat-üzemeltetőkkel szemben.

 

Kommunikációs cégóriások hadüzenete a terrornak

Az amerikai Google olyan szoftvert vet be, amely az «iszlám állam» angol és arab nevére érkező kereséseket a radikálisok megfékezését szolgáló oldalakra vezeti. A Twitter csevegőprogram központjában pedig bejelentették, hogy 125 ezer fiókot blokkoltak, mert a felhasználóknak közük volt a terrorizmushoz. Az akcióban azt a technológiát alkalmazták, amelyet korábban a gyermekpornográfia terjesztői ellen vetettek be. A fellépést az tette indokolttá, hogy  az «iszlám állam»  propagandistái remekül használták és részben használják ma is a közösségi médiát eszméik terjesztésére, toborzásra.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >