Címke: Google

Óriás bírság fenyegeti a Google-t

Rekord összegű, akár hárommilliárd euró (930 milliárd forint) versenyjogi bírságot szabhat ki az Európai Bizottság (EB) a Google-ra, amely a hét éve tartó brüsszeli vizsgálat szerint visszaélt erőfölényével az online keresőszolgáltatások piacán. A brit Telegraph napilap értesülése szerint az EB még a nyári szünet előtt nyilvánosságra hozza a döntést, amelyet a Google várhatóan megtámad az Európai Bíróságon. Az eddigi rekordot az Intel chipgyártó tartotta, 2009-ben kapott 1,1 milliárd eurós büntetésével. Az EB az okostelefonok 80 százalékán futó, szintén Google tulajdonú Android operációs rendszer ügyében is vizsgálja, hogy az amerikai cég tiszteletben tartotta-e a versenyjogi szabályokat.

Európai Bizottság: visszaélt erőfölényével a Google, megszegte az antitröszt-szabályokat

Az Európai Bizottság tájékoztatta a Google-t előzetes álláspontjáról, amely szerint a társaság az uniós antitröszt-szabályokat megszegve, visszaélt erőfölényével akkor, amikor korlátozásokat vezetett be az Android rendszerű eszközök gyártóival és a mobilhálózat-üzemeltetőkkel szemben.

 

Kommunikációs cégóriások hadüzenete a terrornak

Az amerikai Google olyan szoftvert vet be, amely az «iszlám állam» angol és arab nevére érkező kereséseket a radikálisok megfékezését szolgáló oldalakra vezeti. A Twitter csevegőprogram központjában pedig bejelentették, hogy 125 ezer fiókot blokkoltak, mert a felhasználóknak közük volt a terrorizmushoz. Az akcióban azt a technológiát alkalmazták, amelyet korábban a gyermekpornográfia terjesztői ellen vetettek be. A fellépést az tette indokolttá, hogy  az «iszlám állam»  propagandistái remekül használták és részben használják ma is a közösségi médiát eszméik terjesztésére, toborzásra.

Hatalmas pályázati lehetőség: 150 millió € a digitális újságírás támogatására

A Google 150 millió eurós – kb. 46,7 milliárd forintos – innovációs alapot nyit a digitális újságírás támogatására. A Digital News Initiative kezdeményezés részeként meghirdetett pályázatra magyar sajtótermékek jelentkezését is várják. A Google reméli, hogy sokan jelentkeznek, a támogatások első köre 2016 elején válik elérhetővé.

Új képek, ajánlatok a Google Street View kínálatában

Hazai városok színházai, nevezetességei, budapesti és környékbeli parkok, kirándulóhelyek is várják mostantól a nyaralást, vagy hétvégi túrázást, napozást, pihenést tervezőket a Google Street View-n. A nevezetességeket sorrendező tízes listát az Országháza vezeti, és megtalálható rajta a Budapesti Állat- és Növénykert is.

Gyors és egyszerű: új biztonsági és adatvédelmi központ

A Google fiókkal rendelkezők mostantól egy helyen gyorsan és egyszerűen nézhetik át fiókjukhoz tartozó biztonsági beállításaikat, meggyőződhetnek adataik védelméről, valamint dönthetnek az általuk megadott adatok felhasználásáról. Emellett egy külön erre a célra létrehozott oldalon az adat-felhasználási kérdésekre is gyorsan választ kaphatnak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >