Címke: Google

A Lenovo a világ 3. okostelefon-gyártója

A Lenovo és a Google ma bejelentette: lezárult a Motorola Mobility felvásárlása. A Motorola márka, a Moto X, Moto G, Moto E és DROID sorozat, valamint a tervezett Motorola-termékek akvizíciója a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójává lépteti elő a Lenovo-t.

A Holdra léphet a Puli – versenyben a magyar űrkutatók

Mától péntekig a magyar főváros látja vendégül a Google Lunar XPRIZE éves nemzetközi konferenciáját. A holdjárók fejlesztésében részt vevő csapatok a tanácskozáson beszámolnak arról, hogy hol tartanak elképzeléseik megvalósításában. Az esemény házigazdája a magyar versenyző, a Puli Space Technologies, szakmai partnere a budapest-belvárosi Erzsébet téren álló Design Terminál.

Ingyen wifi hétmilliárd embernek?

A Google jövőképe szerint a Föld összes lakójának ingyenes, vezeték nélküli internetes elérése lesz, aminek koncepciója és terve már el is készült. A digitális világ újításaiba elkalauzoló Digital Hack eseményen lehetőség kínálkozik a tájékozódásra számos más olyan innovatív megoldásról is, ami nélkülözhetetlen kellék az internetre hangolt világunkban.

A magyarok fele attól fél, hogy megfigyelik – sokan megtapasztalták az állami kíváncsiságot

Egy felmérésben a hazai internetezők 49 százaléka tart attól, hogy internetes tevékenységeit valamilyen kormányszervezet megfigyeli, kétharmaduk pedig amiatt aggódik, hogy bűnözői csoportok élnek vissza személyes adataikkal. A szigorú szabályozást mindenki fontosnak tartja. A felmérésben a magyar internetezők hetede számolt be arról, hogy tapasztalta már: a Facebook visszaélt személyes adataival, felhasználta őket reklámcélokra. Ugyanez az arány a Google-val kapcsolatban 8 százalék, összességében pedig a válaszadók 27 százaléka számolt be visszaélésről.

Kíváncsi Google helyett DuckDuckgo

Jóformán mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy a Google folyamatosan gyűjti használóinak adatait. Ezek a személyes információk magukba foglalják a keresési előzményeket, gmail-es beszélgetéseket, a megnyitott hivatkozásokat és további más magáninformációkat.

A nagy megfigyelési együttműködés, avagy a magánszféra bukása

Képzeljük el, hogy a parlament hoz egy olyan törvényt, mely szerint mindenkinek nyomkövetőt kell viselnie. Egy ehhez hasonló törvényt azonnal alkotmányellenesnek tartanánk. Mégis mindannyian magunkkal hordjuk a mobil telefonunkat. Ahhoz, hogy megfékezzük a vállalatok és a kormányzat között létrejött együttműködés erejét, arra van szükség, hogy egyrészt korlátozzuk, mit tehetnek a vállalatok a rájuk bízott adatokkal, másrészt pedig hogy meghatározzuk, hogyan és mikor követelhet az állam hozzáférést ezekhez az adatokhoz. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >