Címke: Győr

Drezda drámája az emberiség drámája – szétbombázott világ

Hatodik évébe lépett 1945 elején a második világháború. A nyugati szövetségesek meghiúsították a német Wehrmacht támadását az Ardennekben. Keleten a Vörös Hadsereg január 12-én megkezdte döntő nagy támadását. Két héttel később fölszabadította az auschwitzi haláltábort. Az amerikai és a brit légierő már jó ideje uralja a német légteret. A brit bombázók valamennyi német várost képesek támadni. Ennek ellenére még vannak a bombázók támadásaitól érintetlen német városok.

A közfelháborodás napja – zengett az ország: „Orbán, takarodj!”

A korrupció és a kormány politikája ellen tüntettek hétfő este Budapesten, a Kossuth Lajos téren, ahol a felszólalók összefogásra, szerveződésre és új politikai rendszer létrehozására szólították fel a jelenlévőket  jelentette 20:39-kor a távirati iroda. A vidéki városokban és a külföldi nagyvárosokban lezajlott testvértüntetésekről 21:56-kor érkezett jelentés szerkesztőségünkbe.

Soprontól Győrig „flörtölhetnek” az utasok

Még három FLIRT motorvonatot állított forgalomba a napokban a GYSEV Zrt. A vasúttársaság vonalain így már összesen hét villamos motorvonat szállítja az utasokat. A most szolgálatba állt, zöld–sárga FLIRT-ök Győr és Sopron között, valamint a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd szakaszon szállítják az utasokat.

Internetadó: minden eddiginél nagyobb tömegtüntetések – a kormány nem érti, mekkora a tét

A kormány által bevezetni tervezett internetadó ellen kezdődött újabb tüntetés Budapesten, az V. kerületi József nádor téren kedd este. A felszólalók a törvényjavaslat visszavonását követelték, majd a budai Clark Ádám térre indultak a tiltakozók. Az internetadó bevezetése ellen Debrecenben, Nyíregyházán, Szegeden, Miskolcon, Győrött és Pécsett is sok ezren tüntettek kedd este.

Állatkertek élményes éjszakája: 11 településen, 14 helyszínen várják az érdeklődőket

Augusztus utolsó péntekén rendezik meg – immár harmadik alkalommal – az állatkertek éjszakáját. Augusztus 29-én az ország 11 településén, 14 helyszínen várják érdekes programokkal az állatkertek és a természet világa iránt érdeklődőket. A legtöbb helyen kora estétől éjféltájig.

Unfall oder antisemitischer Anschlag?

Von Bernhard Odehnal, Győr.  Bei Győr in Ungarn ist die Statue des jüdischen Dichters Miklós Radnóti zerstört worden. Ungarns Behörden schweigen über die Hintergründe. Ein Streifen braune Erde, eine weisse Tafel mit einer kaum noch lesbaren Inschrift. Mehr ist nicht mehr zu sehen in der flachen, kahlen Landschaft westlich der ungarischen Stadt Győr. Bis vor einigen Tagen stand hier noch eine lebensgrosse graue Granitstatue: ein trauriger Mann in einem weiten Mantel vor einer immergrünen Zypressenhecke. Jetzt ist die Statue verschwunden.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >