17. AV Trend & Hifi Show

Címke: Győr

Ezerötszázan sztrájkoltak az Audi győri motorgyárában

Az Audi Hungaria Zrt. tizenegyezer-ötszáz munkavállalója közül mintegy ezerötszázan vettek részt az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) által kezdeményezett figyelmeztető sztrájkban csütörtökön kilenc és tizenegy óra között - mondta az MTI megkeresésére a vállalat kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője.

Csökkent a győri Audi teljesítménye tavaly

Tavaly csökkent az Audi Hungaria Motor Kft. teljesítménye: 2015-höz képest 95 882 motorral és 37 231 járművel kevesebbet gyártott a cég – tájékoztatta a győri székhelyű vállalat szerdán az MTI-t. Az Audi a múlt nyár végén jelentette be: ideiglenesen, amíg nem kezdik el a Q3-as modellt gyártani, átcsoportosítja 850 munkatársát, decembertől három műszakról átállt a kétműszakos munkarendre, 550-en a pozsonyi gyárba járnak dolgozni, 300 dolgozó pedig a motorgyártásban kapott munkát.

Súlyos közúti közlekedési baleset Győrött

Ma, szombaton,  december 3-án reggel 9 óra tájban súlyos közlekedési baleset történt Győrött, néhány méterrel a Szent István út és az Aradi Vértanúk útja torkolatától. A karambolban három jármű - egy taxi, egy BMW személygépkocsi és egy autóbusz roncsolódott. 

Lakáspiac: bővülés, áremelkedés

Két év óta folyamatosan bővül a lakáspiac, tavaly az áremelkedés a nagyvárosokban is érezhető volt. Az átlagos négyzetméterenkénti árak Debrecenben, Győrött és Sopronban nőttek legnagyobb mértékben. A szakértők úgy gondolták, a bővülés 2016-ban sem torpan meg.

Győrött elkészült a 30 milliomodik motor és az egymilliomodik autó

Az Audi Hungariánál legördült az egymilliomodik autó a gyártósorról, amelyet a harmincmilliomodik győri motor, egy 294 kW-os (400 lóerős) öthengeres TFSI erőforrás hajt.  A jubileumi autót, egy catalunya piros Audi TT RS modellt, a vállalat munkatársai közösen köszöntötték Borkai Zsolt győri polgármesterrel és Peter Kösslerrel, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatójával.

Állatkertek éjszakája – augusztus utolsó péntekén

Ötödik alkalommal rendezik meg az állatkertek éjszakáját; az idén országszerte tizenkét vadaspark csatlakozott a rendezvényhez. A közönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és a szokásos látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >