ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Habsburg Ottó

Szégyentelen, ahogy Orbán barátai és családtagjai kiszolgálják magukat a közvagyonból

Paul Lendvai szerint Orbán Viktor ízig-vérig cinikus, akinek kormánya demoralizálta Magyarországot, a gazdaságot pedig lepusztította – olvasható a svájci Tages-Anzeiger című lapban. Trump győzelme után a politikus a győzedelmes jobboldal szószólója. Az amerikai vezető valószínűleg azt sem tudja ugyan, hol van Magyarország, de feltehetőleg Orbán lesz az első európai miniszterelnök, aki felkeresheti a Fehér Házat. Azt, hogy ennyire sikeres tudott lenni, Lendvai részben arra vezeti vissza, hogy mellé szegődött a szerencse, éspedig elsősorban a menekültválsággal, azután pedig Kaczynski győzelmével. 

Kaczynski számára a bosszú határozza meg a mindennapokat

Az egész Nyugaton nyomulnak az etnikai kisebbségekkel szemben gyűlöletet tápláló tekintélyelvűek – írja Paul Krugman a The New York Timesban. – Magyar- és Lengyelországot már ők kormányozzák, de hamarosan átveszik a hatalmat Amerikában is. A lapban megjelenő blogjában a világhírű közgazdász azt fejtegeti, hogy ezen erők jellemzésére nem megfelelő a populizmus fogalma, mert nem biztos, hogy az a tömegek rasszizmusán kívül magában foglalja az összeesküvés-elméletek iránti hajlamot, a közönyt a jogállammal szemben és az előszeretetet a bírálók megbüntetése iránt. Mindenesetre ez a szövetség némi előnyt kínál a munkásoknak, a Fidesz pl. könnyítette a jelzálogterheket és lenyomta a rezsiköltséget.

Álomutazás Giselával a Monarchia zászlaja alatt

Nem mindennapi élmény a világ egyik legrégebbi (1871-ben vízre bocsátott) lapátos gőzhajóján a körutazás Salzkammergut egyik különleges szépségű taván, a Traunseen. A nosztalgiaút ráadásul a k.u.k. jegyében zajlott, a hajófaron a Monarchia magyar zászlót is magában foglaló kereskedelmi lobogója – egymás mellett a piros-fehér-piros és a piros-fehér-zöld – lengett. (A szerző felvételeivel.)