ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Halász Judit

Fantázia és valóság – tágra nyílt kapuk, szemek, fülek a születésnapon

Európai világcég magyarországi kutatóhelye hívta vendégségbe mára az érdeklődő nagyközönséget abból az alkalomból, hogy a magyar Bosch Budapesti Fejlesztési Központja ezen a napon ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját. Hihetetlen, de igaz: aki tudomást szerzett a széles körben meghirdetett jubileumról, az egyszerű internetes regisztrációval máris vendéggé léptethette elő magát.

Fonogram-díjakat adtak át a Várkert Bazárban

Összesen 18 kategóriában osztották ki tegnap este a Fonogram Magyar Zenei Díjat. A meghívott szakmabeliek – zenészek, újságírók, kiadók képviselői – jelenlétében rendezett gálaest házigazdája Tatár Csilla és Harsányi Levente volt. Díjat kapott a többi között Csemer Boglárka Boggie, aki az Eurovízió bécsi dalversenyén képviselte Magyarországot. Pásztor László, az ötven éve alakult Neoton együttes alapítója Szűcs Lászlótól, a Magyar Hangfelvétel-készítők Szövetségének elnökétől vette át a kitüntetést.  

UNICEF-erőfeszítések a gyermekhalandóság visszaszorításáért

Naponta ezer ötévesnél fiatalabb gyereket sikerült megmenteni a legutóbbi egy évben; 1990-ben még naponta 38 000 ilyen korú gyerek halt meg a világban megelőzhető okok miatt. Tavaly fele annyi, az idén már annál is kevesebb. 18 ezer gyermek halt meg naponta úgy, hogy meg lehetett volna menteni. Az UNICEF-nek és partnereinek meggyőződése, hogy egyetlen gyermeknek sem kellene meghalnia, a halálozási szám akár nulla is lehetne.

Pécsvárad: Szent István napok, Bikal: Mátyás király igazságot oszt

Gazdag programokkal várja a hazai és külföldi látogatókat a Mecsek legmagasabb pontján fekvő Pécsvárad, hazánk egyik legrégibb települése a Szent István-napokon. A település önkormányzatának, intézményeinek és civil szervezeteinek összefogásával megvalósuló rendezvénysorozaton a kiállításoktól a népünnepélyig, a színházi előadásoktól a néptánc-bemutatókig, a komoly- és könnyűzenei koncertektől a gyermeknapig válogathatnak az érdeklődők.

Móricz Mihály szerzői lemeze: Az első sorban ült

Az idén 65 esztendős Móricz Mihály zenészként nem volt frontember. Ellentétben azzal, amit most megjelent szerzői lemezének címe hirdet, ő maga igazából soha sem ült az első sorban, nem volt sztárzenész. Ugyanakkor számos hazai formáció meghatározó, a közönség által kedvelt tagjaként volt és van jelen ,vett részt a hazai színpadokon. Szerzői lemezén régi felvételekből válogatott; van közöttük olyan is, amelyik még sosem jelent meg lemezen. (Foto: Stekovics Gáspár.)

Boldog születésnapot! – Színésznő létére lovaggá ütötték Halász Juditot

Gimnazista korában válogatott díjugrató volt, és József Attila- meg Petőfi-összest olvasott Halász Judit. Ismert színésznőként magamagára osztotta máig tartó sikeres szerepkörét, az énekesit. A koncertjeire járó családokban a szülők is az ő dalain cseperedtek fel. Még nagyköveti megbízatást is kiérdemelt művészetével. Sorolhatnánk a Kossuth-díjjal megkoronázott állami kitüntetéseit, de Halász Juditot azok az elismerések teszik a legboldogabbá, amelyeket politikamentesen, civil szervezetektől és a nézőktől kapott. Gyerekközönsége a Mosoly-rend lovagjául választotta. És éveken át töltötte be az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF jószolgálati nagyköveti tisztét.


1 2 3   >