ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Hannover

Mesterséges intelligencia, drónok és önvezető járművek

A CeBIT, azaz eredeti és teljes nevén: Centrum für Büroautomation, Informationstechnologie und Telekommunikation, alapításkori nevén pedig Centrum der Büro- und Informationstechnik, magyarul (kissé sután hangzik) „irodai és információtechnikai központ” 2017. évi nagy témái a mesterséges intelligencia, a drónok és az önvezető járművek – hangzott el a vásárrendezők mai, bécsi sajtótájékoztatóján. (A szerző felvételei.)

Harmincadszor is – digitalizálás mindenhol, mindenek előtt

Szerencsésen és kiváló ötletekkel igazították a digitális kor követelményeihez a németországi Hannover jövőre már harmincéves szakkiállítását és vásárát, a CeBIT-et, amely mára a számítástechnika, a digitális, a hálózatos világ legnagyobb, és földrészünkön minden bizonnyal a legtekintélyesebb seregszemléje a folyamatos átalakulásban forrongó ágazatnak. (Képek: Szabó Gergely.)

YuMi: a világ első együttműködő robotja

YuMi emberbarát, kétkarú robot, amelyet már az automatizálás új korszakára terveztek hazánkban is jelen lévő ABB-nél. Alkalmazási területe lehet pl. apró alkatrészek összeszerelése, ahol szerelés közben emberek és robotok dolgoznak azonos feladatokon szoros együttműködésben. A YuMi név az angol te és én szavak rövidítésével keletkezett, és az együtt dolgozó két félre utal.

CeBIT: Hightech-Forschung mit User-Bezug

Wenn morgen, Dienstag, die diesjährige CeBIT ihre Tore der Allgemeinheit öffnet, stehen neben Gadgets und Unterhaltungselektronik auch für Endkunden greifbare Projekte aus der deutschen Hightech-Forschung im Rampenlicht. Das Fraunhofer-Institut für Graphische Datenverarbeitung IGD beispielsweise präsentiert eine Bankkarte, die den Inhaber an der Unterschrift erkennt und die Universität Regensburg mit "UR-Walking 2.0" ein neues Navigationssystem für Fußgänger.

A CeBIT-en is bemutatkozik az AIDA64

Külön standon mutatkozik be az AIDA64 a világ legnagyobb számítástechnikai, informatikai, távközlési kiállításán és szakvásárán, a március eleji CeBIT-en. A fejlesztők célja a ma teljes körű frissítést kapott rendszer-diagnosztikai szoftver további nemzetközi népszerűsítése.

A kulcsszó: shareconomy – Lengyelország a hannoveri CeBIT díszvendége

Még javában tart Las Vegasban a nemzetközi szórakoztató-elektronikai kiállítás, a CES, ám Budapesten már a március 5-én nyíló CeBIT-ről, a világ legnagyobb számítástechnikai, informatikai, távközlési kiállításáról és szakvásáráról beszél Martina Lübon, a CeBIT elnökhelyettese. A hannoveri vendég mai sajtótájékoztatóján a többi között elmondta, hogy a szakma 54 nap múlva kezdődő jeles szemléjének és találkozójának idei díszvendége Lengyelország, és közös standon tizenkét magyar vállalkozás is jelen lesz a német vásárvárosban.


1 2   >