ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Hatvan

Hatvan: Wolfgang Stein gazdasági ügyvezető igazgató

Volker Schillinget január 1-jén Wolfgang Stein váltotta a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezetői igazgatói pozíciójában. Az új vezető Németországból, a Bosch reutlingeni gépjármű-elektronika gyárból érkezett, ahol gazdasági gyárigazgatóként dolgozott.

Ötszáznál több szeretetküldemény

Tavaly rendezte meg először karácsonyi cipősdoboz-akcióját a Bosch: jó néhány száz doboznyi ajándékot juttatott el a rászorulóknak. A sikeren felbuzdulva a magyarországi Bosch-csoport vezető-utánpótlás-programjának (Junior Managers Program, JMP) résztvevői az idén is gyűjtést szerveztek a munkatársak körében Budapesten, Hatvanban és Miskolcon.

Megnyílt a negyedik Bosch-osztály Hatvanban – a technológia és a tudomány bűvöletében

A negyedik Bosch-osztály is megnyílt a hatvani Szent István Általános Iskolában: a 27 elsős tantermét izgalmas technológiai nap alkalmából adták át tegnap. A 2016/2017. tanévben így már összesen 92 diák tanul a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. által támogatott osztályokban. Az osztályterem ünnepélyes átadásával egy időben a felújított nyelvi labort is birtokba vehették a diákok.

Hatodával növelte árbevételét, 1700 új munkahelyet létesített a magyar Bosch

A hazai GDP három százalékát állítja elő a magyarországi Bosch cégcsoport, amely kiugró eredményekkel zárta a múlt évet. A 16 százalékos (!) növekedés mellett három telephelyén 1700 új munkahelyet hozott létre, és különösen az automatizált technológiák területén vívott ki piacvezető pozíciókat.

Önkéntesség Bosch módra

A tavaly őszi kórházfestés sikerén felbuzdulva, újból összefogtak a segíteni vágyó hatvani Bosch-munkatársak. Ezúttal a város Majtényi utcai játszóterét és környékét újították meg. A munkában minden nemzedék részt vett: a gyerekek a játszótéri játékokat, padokat és kerítéseket festették át. 

A mérnökhiány enyhítésére egyetemi várossá lép elő Hatvan a Bosch támogatásával

Ünnepi külsőségek között avatták fel a hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központot; létrehozását a Bosch még tavaly kezdeményezte, hogy támogassa a továbbtanulandó dolgozóit, és csökkentse a munkaerő-piacon tapasztalható mérnökhiányt. A ma átadott létesítményben a Budapesti Gazdasági Egyetemmel (BGE) együttműködve nemzetközi gazdálkodás felsőoktatási szakképzés, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) pedig villamosmérnöki egyetemi alapképzés kezdődik.


1 2 3 4 5   >