ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Herczog Edit

Szélessávú internetet mindenkinek! – épül az eCall segélyhívó-rendszer

A szocialisták és demokraták európai parlamenti képviselőcsoportjának határozott célja, hogy 2020-ra az Európai Unió minden polgára hozzáférjen legalább 30 Mb/mp sávszélességű internethez, és a háztartások több mint felében elérhető legyen a 100 Mb/mp sebességű kapcsolat.

Magyar szakember az európai távközlési szuperintézmény élén

Az Európai Parlament ipar, kutatás- és energiaügyi bizottsága meghallgatta Ignéczi Lászlót (a képen), a BEREC új elnökét. Herczog Edit EU-parlamenti képviselő szerint a jelenlévők személyesen is meggyőződhettek arról, hogy felkészült, tapasztalt és állhatatos vezető nyerte el a kinevezést.

Magyar javaslat hozhat gyors, olcsó internetet vidéken is

Nagy érdeklődés mellett tartottak ma meghallgatást az Európai Parlament (EP) ipari, kutatási és energiaügyi szakbizottságában a formálódó új uniós szabályozásról, amely az eddiginél gyorsabb és olcsóbb internetet, kiterjedtebb szélessávú hálózatokat ígér Európának.

Európa lemaradt: az info-kommunikációs robbanás az új évszázad villamosítása

Későn ébredt az Európai Bizottság, de még megszüntethető Európa lemaradása a távközlésben. Bármiféle késlekedés azonban végzetesnek bizonyulhat a világ egyik leggyorsabban fejlődő ágazatában – fejtette ki Herczog Edit az Európai Parlament ipari bizottságának mai ülésén. Az Európai Unió egyes tagállamaiban óriási különbségek vannak a telefonálás és internet-használat díjaiban. A távközlési infrastruktúra javarészt még ma is az országhatárokat követi, és ez nem csak a költségcsökkentés gátja, de a hálózat- és szolgáltatás-fejlesztésé is.

Ne csak a bányákat, a kormány pénztárcáját is nyissák meg!

Herczog Edit szerint a hazai szénbányászat újraindításának gondolata az európai tendenciák helyes, bár megkésett felismerése. Az EP-képviselő a szektor humán-erőforrás oldalának óriási problémáira is emlékezteti Orbán Viktort: a kormány adja vissza a bányásznyugdíjakat! Átfogó egyeztetésekre van szükség, nem meglepetésekre és parancsszavakra – áll az EP-képviselő szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Herczog Edit most arra emlékeztet a kormány bejelentése kapcsán, hogy a szénbányászat újraélesztéséhez fokozott figyelmet kell szentelni az ágazat humán hátterének is. Nem elég a bányákat újra megnyitni, vonzó és stabil életpályát kell mutatni a dolgozóknak is.

Veszélyben vannak a régi és az új uniós büdzsé fejlesztési pénzei

Miközben Lázár János brüsszeli Canossa-járásra készül, hogy a kormányzati szabálytalanságok miatt felfüggesztett, 1200 milliárd forintnyi uniós fejlesztési pénz egy részét megmentse, a következő hét év támogatásai is veszélybe sodródtak – hangzott el ma Herczog Edit európai parlamenti képviselő sajtótájékoztatóján. Nemzetközi tekintély és külpolitikai mozgástér híján a kormány helyett az Európai Parlament tud megküzdeni a hazai támogatásokért.


1 2 3 4 5 6 7 8 9   >