ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Hillary Clinton

Hazánk természetes szövetségese az Európai Unió

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, november 11–15. között, 1000 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta egyes külföldi politikusokkal és intézményekkel kapcsolatos attitűdöket. A megkérdezettek leginkább Barack Obama, leköszönő USA elnökben bíznak, míg legkevésbé Donald Trump megválasztott elnökben.

Merre viszi Donald Trump Amerikát?

Donald Trump történelmet írt. Eddig soha nem választottak politikán kívülről érkezett jelöltet elnökké az Egyesült Államokban. Trumpnak pedig semmilyen politikai tisztsége, funkciója nem volt eddig. Annyi bizonyos, hogy az USA-EU közötti szabadkereskedelmi megállapodási terv komoly veszélybe kerül, ugyanis az új elnök a protekcionizmus híve.

Ki nyeri az elnökválasztást? Az  S&P 500 elárulja

A részvényárakból kiolvasható, hogy Donald Trump vagy Hillary Clinton lesz-e a Fehér Ház új lakója. Az Stock Trader’s Almanac, az amerikai tőzsdések ikonként tisztelt évkönyvének főszerkesztője, a portfólió-kezelőként is ismert Jeff Hirsch az alábbi interjúban az S&P 500 és a Dow Jones index sok-sok évtizedes történetének feldolgozása alapján állítja...

Befogadó egyház, nemzetek nélkül – a migránsválság nem vallásháború

Szerkesztőségi cikkben állapítja meg a The New York Times, hogy Trump és hívei két hazugsággal házaltak a republikánusok elnökjelölt-állító gyűlésén. Az egyik az volt, hogy a nemzetet lerohanják a külföldiek, akik átkelnek a határon és beszivárognak a közösségekbe, hogy raboljanak és öljenek. A másik, hogy a legtöbb amerikai kemény választ sürget, ideértve a tömeges kitoloncolást és a falépítést. Az igaz, hogy a kérdés erős érzelmeket kelt, de az ország korántsem annyira megosztott ez ügyben, mint ahogy az Trump állítja, miközben 11 millióan élnek illegálisan az Egyesült Államokban. 

Baka ex-főbíró erkölcsi vereséget mért Orbánra

A brüsszeli Bizottság elnöke úgy gondolja, hogy Orbán Viktor rossz példát mutat a népszavazással – írja az osztrák Kurier.Juncker szerint: ha az országok sorozatban kérdőjeleznék meg ilyen formában az Európai Tanács és Parlament határozatait, akkor veszélybe kerül a jogbiztonság. Úgy hogy az EU-nak voltaképpen szerződésszegési eljárást kellene indítania Magyarország ellen. Csakhogy ez esetben a magyar kormányfő azt állítaná, hogy a nép ellen indult támadás. Ám ha ez a módszer elterjed, akkor nehéz lesz döntéseket hozni az unióban. A politikus egyébként úgy látja, hogy Lengyelországban sérül a jogállam. 

Jönnek a nők? Európának határozott vezetőkre van szüksége a magyar és a lengyel lidércekkel szemben

Az osztrák Der Standard nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a jövő év közepétől három asszony: Hillary Clinton, Merkel és Marie Le Pen irányítja majd a világ sorsát. Márpedig az választóvonal lenne a történelemben, függetlenül attól, hogy egyenként milyen politikát folytatnának. Az elemzés biztosra veszi, hogy a tengerentúlon a demokraták jelöltje nyeri a választásokat, mivel Trump futószalagon sértegeti a feketéket és a spanyolajkúakat. Németországban várhatóan véget ér a nagykoalíció és a kancellár inkább a zöldekkel fog össze.


1 2   >