ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: IPTV

A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.

Internetre vált a tévépiac?

Ebben az évtizedben még biztosan megmaradnak a jól megszokott tévécsatornák Pataki Tamás, az ITT/OTT TV alapító tulajdonosa szerint. A szolgáltatóknak, a tartalom-előállítóknak azonban idejében fel kell készülniük a változásokra. Magyarországon az első tisztán lineáris OTT (Over The Top) tévészolgáltatás elindítója a speciális magyar kihívásokat is bemutatja.

Gyorsinternet mindenütt – nagyszabású fejlesztési programokat jelentett be az Invitel

„Több milliárd forintos” fejlesztést emlegetett mai sajtótájékoztatóján David Blunck, az Invitel vezérigazgatója; az Infovilág szerkesztőjének konkretizálást sürgető kérdésére végül „színt vallott”, és közölte: a magyar telekommunikációs piac egyik meghatározó szolgáltatója jó 30 (nagy valószínűséggel legalább 35) millió euró értékű beruházássorozattal kívánja bővíteni szolgáltatásainak a kínálatát. A középpontban a lakossági gyorsinternet áll, összhangban az Európai Unió digitális menetrendjével, valamint a magyar kormány kinyilvánított céljával, amely szerint már 2018-ra (azaz két évvel az EU által megszabott határidő előtt) valamennyi otthon számára műszakilag lehetővé kell tenni a legalább... 

Huawei: 10 milliárdos bejelentés a 10. születésnapon

Különösen fontos bejelentéseket tett ma délben a világ egyik info-kommunikációs óriásának, a kínai (shenzeni) gyökerű Huawei Technologies magyar leányvállalatának vezetősége a cég biatorbágyi Európai Ellátó- és Logisztikai Központjában. A leginkább közérdekű: a társaság tízmilliárd forintot fordít a hazai szélessávú vezetékes internet fejlesztésére. A közeli jövőben kereken 140 ezer háztartásba juttatja el világhálót – természetesen partnereivel együttműködésben.

A Fidesz-szavazók is az internetadó vesztesei – a gazdaságfejlesztés ellen hat

Az internetadó tovább mélyítheti a Magyarországon egyébként is szerfölött mély digitális szakadékot, nehéz helyzetbe hoz minden magyarországi vállalkozást, az internet-előfizetések árának növekedéséhez vezet. Ez a szabályozás nem adónövelő, hanem az internet-használatot csökkentő hatású.

Kábeltévé helyett IPTV

Szeptembertől a Magyar Telekom digitális kábeltévé helyett kizárólag az interaktív IPTV szolgáltatást értékesíti a kábeltévés ügyfelek részére. A kábeltévés szerződésekkel rendelkezők továbbra is igénybe vehetik az előfizetett kábeltévé-szolgáltatást, de át is válthatnak a fejlettebb, több élményt kínáló interaktív tévére.  


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >