Címke: IVSZ

A Fidesz-szavazók is az internetadó vesztesei – a gazdaságfejlesztés ellen hat

Az internetadó tovább mélyítheti a Magyarországon egyébként is szerfölött mély digitális szakadékot, nehéz helyzetbe hoz minden magyarországi vállalkozást, az internet-előfizetések árának növekedéséhez vezet. Ez a szabályozás nem adónövelő, hanem az internet-használatot csökkentő hatású.

Hiányzik tízezer informatikus – összefogás a digitális munkahelyekért

A magyar ICT-piacon [az ICT az információ-technológia (IT) és távközlési technológia (TC) egyre nagyobb fokú összeolvadása] jelenleg mintegy tízezer betöltetlen állás van, ami évente legalább 150 milliárd forint elvesztegetett GDP-vel egyentértékű. Laufer Tamás, az IVSZ elnöke az információs társadalom parlamentje rendezvényen mutatta be a Grand Coalition for Digital Jobs felvetéseit, amely megoldásaként összefogást sürget az infokommunikációs iparág szereplői, a kormányzati ágazat és az oktatás képviselői között.

Az informatika a magyar gazdaság nagy reménysége

A magas, egy személyre jutó hozzáadott értéket termelő ágazatok, közöttük az info-kommunikáció tudatos fejlesztése olyan kitörési lehetőség lehet, ami a térség legfejlettebb digitális gazdaságává teheti Magyarországot – derül ki az informatikai szövetség (IVSZ) tanulmányából, amelyet ma mutattak be.

Appra, magyar! – kitüntették a legjobb alkalmazás-készítőket

Ma este ünnepi külsőségek között átadták az Appra, magyar! mobilalkalmazás-pályázat díjait a nyerteseknek. A versenyt hagyományteremtő szándékkal hirdette  meg az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége. A szellemes és találó nevű kezdeményezés a magyar Microsoftot dicséri, és sorra csatlakozott hozzá az Apcom, az eNET, a Telekom, a T-Systems Magyarország és a Telenor.

Infotér-konferencia a infokommunikációs feladatokról

A központi infokommunikációs fejlesztési tervek és az ágazati informatikai feladatok megvalósításának és összehangolásának kérdéseivel, a gazdasági szektorok közötti informatikai együttműködés segítésének lehetőségeivel, valamint az információs társadalom építésének kihívásaival foglalkozik majd az idei Infotér-konferencia, amelyet november 7–8-án tartanak Balatonfüreden.

Appra, magyar! – okostelefonra hasznos alkalmazást

Appra, magyar! címen, hagyományteremtő szándékkal hirdetett meg okostelefonokra alkalmazásfejlesztő versenyt az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége. A szellemes és találó nevű kezdeményezés a magyar Microsoftot dicséri, és sorra csatlakozott hozzá az Apcom, az eNET, a Telekom, a T-Systems Magyarország és a Telenor.


1 2 3 4 5 6 7 8 9   >