Címke: IVSZ

EU-pénzből innovációs forrás informatikai vállalkozásoknak

Európai uniós pályázati forrásból egymilliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre 2015-re informatikai témájú kutatási, fejlesztési és innovációs kezdeményezésekben érdekelt vállalkozásoknak a GOP pályázati felhíváson keresztül – írja közleményében az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ).

Megnyílt az „internetkon”

Karácsony előtt néhány nappal azt irtuk, hogy jön az „internetkon”, most pedig már bejelenthető: itt van. Ma délután megnyílt az „internetről szóló nemzeti konzultáció” weboldala, azaz az internet internetoldala. Legyünk ünnepélyesek és nagyvonalúak: portálja.

Jön az „internetkon”, kezdődik a társadalmi párbeszéd – a netadó örökre halott

„Az internetadó bevezetésére vonatkozó elképzelés hál’ istennek halott, erről az elképzelésről jót nem tudnék mondani…” – szögezte le egy ma déli sajtóeseményen a tavasszal kezdődő digitális konzultáció előkészítésével megbízott...

Az informatikai-távközlési iparág  a magyar gazdasági fejlődés motorja

Az informatikai-távközlési szektor (IKT) hazánkban arányaiban erősebb, mint az EU-átlag. Ez lehetne a gazdaság egyik kitörési pontja. A szoftverexport-piac méretének további növelésével a magyar gazdaság egészének külpiaci mutatóit lehetne javítani – hangzott el az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) mai, budapesti konferenciáján.

A Fidesz-szavazók is az internetadó vesztesei – a gazdaságfejlesztés ellen hat

Az internetadó tovább mélyítheti a Magyarországon egyébként is szerfölött mély digitális szakadékot, nehéz helyzetbe hoz minden magyarországi vállalkozást, az internet-előfizetések árának növekedéséhez vezet. Ez a szabályozás nem adónövelő, hanem az internet-használatot csökkentő hatású.

Hiányzik tízezer informatikus – összefogás a digitális munkahelyekért

A magyar ICT-piacon [az ICT az információ-technológia (IT) és távközlési technológia (TC) egyre nagyobb fokú összeolvadása] jelenleg mintegy tízezer betöltetlen állás van, ami évente legalább 150 milliárd forint elvesztegetett GDP-vel egyentértékű. Laufer Tamás, az IVSZ elnöke az információs társadalom parlamentje rendezvényen mutatta be a Grand Coalition for Digital Jobs felvetéseit, amely megoldásaként összefogást sürget az infokommunikációs iparág szereplői, a kormányzati ágazat és az oktatás képviselői között.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >