ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Ikarus

A Bosch a Hungaroringre megy

Nem szokatlan a Boschtól, hogy évről évre izgalmas kihívásokkal és nagyszabású kezdeményezésekkel áll elő, melyeknek főszereplői természetesen a mérnökjelöltek. A tavalyi, miniatűrben gondolkodást követelő Goldberg-szerkezetépítő verseny után a terep újra az autómániásoké.

Megéri az árát a hazai gyártású autóbusz

Számítások szerint egyetlen új magyar busz megrendelése 7–8 új munkahelyet teremthetne. Az itthon gyártott és üzembe helyezett buszok példája azt mutatja, a magyar ipar képes a mai igényeknek megfelelő korszerű autóbuszokat gyártani a külföldi típusoknál nagyjából ötödével olcsóbban; a fenntartás költségei pedig jóval kedvezőbbek, mint az idehaza előnyben részesített külföldi márkáké.

Magyar műszerfalak a Zetor traktorokba

Az Ikarus buszgyár egykori beszállítója, a 113 éves KMGY Zrt. hatezer műszerfal szállításáról szóló szerződést a cseh Zetor traktorgyárral; a megállapodás szerint a magyar cég más részegységeket is exportál a cseh megrendelőnek. A nálunk is jól ismert Zetor gyár évente 6000 traktort gyárt, s mindbe a legkorszerűbb technológiát alkalmazó, digitális magyar műszerfalat építik be. 

Ismét lesz Ikarus! – leharcoltak a magyar buszok Puszta, csikós, csárdás, Puskás… A világon legismertebb hungarikumok között előkelő helyet foglal(t) el az egykor méltán híres magyar busz, az Ikarus. Mongóliától Etiópiáig ma is rengeteg rója közülük az utakat, és ha sikerül megvalósítani az összefogást, életre kelhet a patinás magyar buszipar. A képen: egy klasszikus Ikarus típusjelzése.