ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Informatikai

Észtésszel: szubjektív beszámoló egy IVSZ-konferenciáról

Vicces volt ez a mai IVSZ (=Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége)-konferencia a digitális gazdaságról. Azaz nem a konferencia jelzője a „vicces”, mert az eszmecsere komoly volt és jól megszervezték. Az volt a vicces, hogy pont ugyanakkor tartottak egy nagyon hasonló témájú másikat is – Budaörsön. De hát jó cél szolgálatában akár versenyezni is.

Az informatikai-távközlési iparág  a magyar gazdasági fejlődés motorja

Az informatikai-távközlési szektor (IKT) hazánkban arányaiban erősebb, mint az EU-átlag. Ez lehetne a gazdaság egyik kitörési pontja. A szoftverexport-piac méretének további növelésével a magyar gazdaság egészének külpiaci mutatóit lehetne javítani – hangzott el az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) mai, budapesti konferenciáján.

Új alelnökök az IVSZ vezetésében

A hazai GDP 12 százalékát adó vállalatokat képviselő Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) megtartotta idei közgyűlését. A tagvállalatok küldöttei megválasztották a szövetség három új alelnökét, és egy új elnökségi tagot is. Az informatikai tagozatot Vityi Péter, a telekommunikációt dr. Kőrösi Szabolcs Gábor, az elektronika területét Gacsal József képviseli az IVSZ-elnökségben. A tagozati alelnökök mellett egy általános elnökségi tagot is választottak a küldöttek. A tisztségre jelöltek közül Wenczel Richárdra (EMC Magyarország Kft.) szavaztak a legtöbben.

Az informatika a magyar gazdaság nagy reménysége

A magas, egy személyre jutó hozzáadott értéket termelő ágazatok, közöttük az info-kommunikáció tudatos fejlesztése olyan kitörési lehetőség lehet, ami a térség legfejlettebb digitális gazdaságává teheti Magyarországot – derül ki az informatikai szövetség (IVSZ) tanulmányából, amelyet ma mutattak be.

Turla: informatikai támadás az amerikai hadsereg ellen

A G-Data és a BAE Systems szakértői nemrég kiadtak egy közleményt, amelyben egy tartós, számítógépes kémkedésre szakosodott, Turla kódnevű vírusról (más néven Snake vagy Uroburos) számoltak be. Ezt folytatva a Kaspersky Lab kutató és elemző csapata most meglepő kapcsolatot talált a Turla és a már létező, valamint kutatók számára jól ismert Agent.BTZ nevű rosszindulatú vírusok között.

 

Iparági kiáltvány: az IVSZ nyílt levele a kormányhoz

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége üdvözli az Európai Tanács (European Council) október 25-i állásfoglalását, amelyben kiáll a Digitális Ütemterv felgyorsítása mellett. A Tanács állásfoglalása kiemeli, hogy az előző 5 év makrogazdasági adatai alapján világos az összefüggés az IKT-ágazatba történő befektetések nagysága és az egyes tagországok gazdasági versenyképessége között.


1 2 3 4   >