Címke: Informatikai

Az informatika a magyar gazdaság nagy reménysége

A magas, egy személyre jutó hozzáadott értéket termelő ágazatok, közöttük az info-kommunikáció tudatos fejlesztése olyan kitörési lehetőség lehet, ami a térség legfejlettebb digitális gazdaságává teheti Magyarországot – derül ki az informatikai szövetség (IVSZ) tanulmányából, amelyet ma mutattak be.

Turla: informatikai támadás az amerikai hadsereg ellen

A G-Data és a BAE Systems szakértői nemrég kiadtak egy közleményt, amelyben egy tartós, számítógépes kémkedésre szakosodott, Turla kódnevű vírusról (más néven Snake vagy Uroburos) számoltak be. Ezt folytatva a Kaspersky Lab kutató és elemző csapata most meglepő kapcsolatot talált a Turla és a már létező, valamint kutatók számára jól ismert Agent.BTZ nevű rosszindulatú vírusok között.

 

Iparági kiáltvány: az IVSZ nyílt levele a kormányhoz

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége üdvözli az Európai Tanács (European Council) október 25-i állásfoglalását, amelyben kiáll a Digitális Ütemterv felgyorsítása mellett. A Tanács állásfoglalása kiemeli, hogy az előző 5 év makrogazdasági adatai alapján világos az összefüggés az IKT-ágazatba történő befektetések nagysága és az egyes tagországok gazdasági versenyképessége között.

Infotér-konferencia a infokommunikációs feladatokról

A központi infokommunikációs fejlesztési tervek és az ágazati informatikai feladatok megvalósításának és összehangolásának kérdéseivel, a gazdasági szektorok közötti informatikai együttműködés segítésének lehetőségeivel, valamint az információs társadalom építésének kihívásaival foglalkozik majd az idei Infotér-konferencia, amelyet november 7–8-án tartanak Balatonfüreden.

Major Gábor az IVSZ főtitkára

Szeptember 16-tól Major Gábor tölti be a hazai GDP nyolcadát reprezentáló információs és kommunikáció-technológiai (IKT) cégek érdekképviseleti szervezete, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) főtitkári posztját. Az IVSZ májusban megújult elnöksége egyöntetű szavazással támogatta a szakember kinevezését.

EU-támogatásból 1000 milliárd forint juthat kutatásra, fejlesztésre és az IKT-ágazatnak

Az Informatikai, Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) idei stratégia-alkotó menedzsertalálkozója alkalmából két együttműködési megállapodást írt alá. A Magyar Nemzeti Kereskedőházzal (MNKH) kötött megállapodás célja a jelenleg is exportáló, illetve exportképes termékkel, szolgáltatásokkal rendelkező magyar IKT-vállalatok külföldi piaci lehetőségeinek bővítése. A Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) és az IVSZ szándéknyilatkozata a nők jelenleg nagyon alacsony 5%-os arányának látványos növelését célozza meg az IKT-ágazatban.


1 2 3   >