ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Intel

Robotot minden háztartásba! Itt a ZenBo

Az ASUS cég elnöke, Jonney Shih bejelentette, hogy piacra dobják saját fejlesztésű otthoni robotjukat. "A célunk az, hogy minden háztartásban legyen egy robot – jelentette ki". A ZenBo nevet viselő otthoni robot célja a "segítségnyújtás, a szórakoztatás és az, hogy társaságot kínáljon az embereknek."

Karola vásárolni megy – ötezer dollárért

Bevásárlós mobil alkalmazással nyerte el Bálint Karola, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának első éves programtervező informatikus szakos hallgatója az Oracle Academy díját az Intel világversenyén (Intel ISEF). A ShopMap nevű alkalmazáson használó a saját bevásárlólistáját jelenítheti meg, majd az okos alkalmazás meghatározza az optimális útvonalat a boltban, hogy a vevő a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban találja meg a kívánt termékeket. A ShopMap fejlesztéssel a szegedi egyetemista az Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) innovációs versenyen nyerte el az Oracle Academy díját, amely mellé 5000 dollár, körülbelül 1,4 millió forint pénzjutalomban is részesült.

Elhunyt Andrew S. Grove, a mikroprocesszor atyja, a Szilícium-völgy császára

„Hajt az idő, nem vár: elhalunk mi, vének…” Elhunyt Andrew S. Grove, azaz Gróf András István, az Intelt világcéggé emelő magyar vegyészmérnök, a Szilícium-völgy császára, a mikroprocesszor megalkotója – adta tudtul az általa (is) világcéggé vált vállalatóriás, az Intel. Az ősszel tölthette volna be 80. esztendejét, élhetett volna még soká. Tegnap elment. Örökre.

Acer-fejtörő karácsonyi újdonságokkal

Elöljáróban egy kis fejtörő; szerkesztőségi dicséretben részesülhet, kedves Olvasó, ha megfejti, mit jelent ez a betű–számsor: E1-572G-74508G1TMNKK. Netán „gránitba vésett” jelszó lenne? A krónikás is ezt vélte volna, ha nem vesz részt az Acer Magyarország mai, nagyszabású termékbemutatóján, amelyen a tajvani gyökerű multinacionális számítástechnikai világcég a közelgő évvégi ünnepekre (is) szánt újdonságait vonultatta föl.

IFA-előzetes asztali masinákkal

A pénteken nyíló berlini IFA szórakoztató-elektronikai és informatikai vásár és kiállítás előtt néhány nappal bemutatta az Acer DA24HL-et, az első Android-alapú, NVIDIA Tegra 3 quad-core processzort tartalmazó all-in-one megoldását. A termék a tabletekkel és okostelefonnal rokonszenvezőket veszi célba. A nemzetközi gyártó más „minden az egyben” Aspire-újdonságokat is bemutat, az elegáns, strapabíró U5-610-et, a Z3-105-öt, valamint a Z3-610-et.

Intel stellt Produktion von Desktop-Motherboards ein

Bericht von Michael Söldner: Chiphersteller Intel will in den kommenden drei Jahren die Produktion eigener Mainboards im Desktop-Bereich auf Null zurückfahren. Die rückläufigen Verkäufe im Bereich der Desktop-Rechner zwingen Hersteller Intel zu einem einschneidenden Schritt: Im Zeitraum der kommenden drei Jahre soll die Produktion eigener Mainboards komplett eingestellt werden.

 


1 2 3 4 5 6 7 8   >