ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Ipar 4.0

A Hatvani Ipari Parkba telepíti közép-kelet-európai logisztikai központját a Bosch

Daniel Korioth, a magyarországi Bosch-csoport vezetője a Külügyminisztériumban ma délelőtt újságírók előtt hangoztatta: cége továbbra is elkötelezett amellett, hogy hazánkat tekintse legfőbb térségi bázisának. Ennek megfelelően megállapodtak a magyar illetékesekkel, hogy 2018-tól tizenhat évre szóló bérleti szerződés alapján kereken 62 ezer négyzetméteres terület bérel a Bosch, ahonnan egész kelet-közép-európai tevékenysége logisztikai teendőit elláthatják, miközben 250 új munkahelyet kínálnak a környék munkavállalói számára.

Régi gép + hálózatba kapcsoltság = új előnyök

Immár 129 éves, lábbal hajtható és az Ipar 1.0 igazi gyöngyszeme: személyesen a cégalapító, Robert Bosch dolgozott 1887-től évekig ezen a 300 kilogrammos öntöttvas esztergapadon. Egyebek mellett ezen készültek mágneses gyújtásrendszere alkatrészei is, amely első nagysikerű termékeként hozta meg az áttörést a vállalat számára a 19. század végén.

Ipar 4.0 – egyesíti tudását a Bosch és a SAP

Együtt erősebben, mint egyedül – stratégiai együttműködésről kötött megállapodást a Bosch és a SAP a dolgok internete (Internet of Things; IoT) és az Ipar 4.0 (Industry 4.0) területein. Mindkét vállalat a felhő-technológiára és a szoftveres megoldásokra is ki kívánja terjeszteni a közös munkát.

Életre tervezve: amikor az autó segít a konyhában

Teljesen mindegy, hogy otthon, a városban, az autóban vagy munka közben: a Bosch a holnap nyíló CES 2016 alkalmával Las Vegasban az „Életre tervezve” szlogen jegyében innovatív technikát mutat be. A technológiai és szolgáltató vállalat az internetes termékek keretében történő hálózatba kapcsolásra épít: „az a célunk, hogy az eddiginél biztonságosabb, kényelmesebb és hatékonyabb megoldásokat kínáljunk az intelligens ház, energia, mobilitás és ipar számára...