ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: JET

A magyar fúziósenergia-kutatás a világ élvonalában

A nemzetközi kezdeményezésekben dolgozó magyar fizikusok kutatásainak magas hozzáadott értékére hívta fel a figyelmet Herczog Edit az európai kísérleti fúziós reaktornak (JET - Joint European Torus) otthont adó brit Cullham Fúziós Energia Központban tett látogatásán.

Berobbant a Samsung Jet a mobiltelefon-piacra Londonban, Dubaiban és Szingapúrban egyidejűleg mutatták be a Samsung Jet-et, azt a mobilkészüléket, ami a gyártó jellemzése szerint okosabb az okostelefonoknál. A június közepi bemutató óta a készüléket egyre több piacon vezetik be; e hónap végére már több mint 70 országban lehet majd megvásárolni. A Samsung Jet-re már eddig is rekordszámú; több mint 2 millió előjegyzés érkezett.  
Az orosz LUKOIL, a világ egyik vezető kőolajipari vállalata nemrégiben megvásárolta a magyar piacon korábban JET márkanéven működő benzinkúthálózatot. A harminc JET-töltőállomás átvétele után a társaság már 74 benzinkutat működtet Magyarországon. A szénhidrogén-tartalékokat tekintve a világ második legnagyobb, magántulajdonban lévő vállalata októberben kezdte el a volt JET-benzinkutak átalakítását.