ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Japán

Idézettel fizethető a kávé a költészet világnapján

Március 21., kedd: a költészet világnapja. Miként hazánkban tavalyelőtt és tavaly, akként az idén is minden idézet, ismert, vagy éppen frissen költött saját szösszenet fizetőeszközzé válik azokon a helyeken, ahol Meinl-kávét kínálnak a vendégnek. Az irodalomszeretőnek vagy éppen fűzfapoétának semmi egyéb teendője, mint az asztalkákra kirakott formanyomtatványra firkantani egy-egy verssort, világmegváltó saját gondolatot…

Mesterséges intelligencia, drónok és önvezető járművek

A CeBIT, azaz eredeti és teljes nevén: Centrum für Büroautomation, Informationstechnologie und Telekommunikation, alapításkori nevén pedig Centrum der Büro- und Informationstechnik, magyarul (kissé sután hangzik) „irodai és információtechnikai központ” 2017. évi nagy témái a mesterséges intelligencia, a drónok és az önvezető járművek – hangzott el a vásárrendezők mai, bécsi sajtótájékoztatóján. (A szerző felvételei.)

A rendszerváltoztatás Japánból – történelmi csemegék a tudósító kiállításán

Az utóbbi évek legnagyobb érdeklődést keltő sajtótörténeti kiállítása nyílt meg ma kora délután a Magyar Újságírók Országos Szövetségében (MÚOSZ). Mint arról előzetesen beszámoltunk, Trom András – aki 1986–90 között az MTI tokiói tudósítója volt – „Rendszerváltoztató éveink Japánból nézve” címmel rendezett kiállítást az újságíró-szövetség székházában, közreadva 200 hírt, riportot, tudósítást, elemzést, saját fotóival illusztrálva abból a mintegy 4500-ból, amelyet négy év alatt küldött Japánból. (Képek: Kálmán Zsuzsanna.)

Budapesti kávéházi séták – kóstolással fűszerezve

A hosszúlépés nem csupán kellemes alkoholos ital, hanem ezt a nevet viseli egy honlap is. Működtetői különböző gasztró- és nem gasztrósétákra invitálják a fővárosiakat, illetve mindazokat, akik szeretnek ráérősen lődörögni, felfedezni épületeket, találkozni és beszélgetni másokkal.

Menekülés Sanghajba – Komor Pál, az embermentő

A Budapesti Történeti Múzeum (BTM) és a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete rendezésében augusztus 21-ig időszaki kiállítás látható a Sanghajba menekült zsidókról és Komor Pál zsidómentő magyar diplomatáról. Egyben jó alkalmat kínál arra, hogy a 20. századi történelem egyik különös eseményével megismerkedjünk.

A japán nindzsafilm klasszikusai

Igazi csemegével várja a film szerelmeseit a Japán Alapítvány idei filmhete május 6–12. között naponta este hat órától a Toldi moziban (Budpest, VI., Bajcsy-Zsilinszky út 36-38). A vetítésekre a belépés ingyenes. A filmeket eredeti nyelven, angol felirattal, igény szerint magyar hangbemondással vetítik.


1 2 3 4 5   >