ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Jobbik

Elhurcolták „a bölcsesség szeretetének” tudósa szobrát

Ma reggel – a fővárosi közgyűlés elé terjesztett és többségi javaslattal elfogadott határozat alapján – elhurcolták a világhírű magyar filozófus, esztéta, a 20. század egyik nagy gondolkodójának és tudományos iskolateremtőjének a szobrát a budapesti, XIII. kerületi Szent István parkból.

Ron Werber megszólalt: Az emberek szerencsére nem hülyék

A nagyszülei révén magyar származású izraeli kampányguru, Ron Werber 2002-ben reménytelennek látszó helyzetből győzelemre segítette a szocialistákat. Magyarországon először ő alkalmazta a „földharcos” kampányt: utcára küldte az aktivistákat, hogy győzködjék az embereket, és adatokat gyűjtsenek róluk. A negatív kampány elemei is nála tűntek fel először.

Sarlatánnak nevezik Trump magyar származású államtitkár-helyettesét

Donald Trumpnak a stratégiai kezdeményezések munkacsoportjában államtitkár-helyettesi posztot kapott a magyar származású Gorka Sebestyén, akinek múltja a hétvégén állandó téma volt számos amerikai lapban és portálon.  A Business Insider kiemeli, hogy fontosságát tekintve a nemzetbiztonsági tanáccsal párhuzamosan létrehozott új csoportban egy olyan szakértő is ül, aki különösen szélsőséges nézeteket vall az iszlámról és Amerika nemzetbiztonságáról. Egyenesen sarlatánnak nevezte Gorkát Michael Smith republikánus nemzetbiztonsági elemző, akit dehonesztáló twitter bejegyzése miatt fel is hívta telefonon Gorka. Beszélgetésükről titokban felvételt készült, amit a Newsweek nyilvánosságra is hozott. S ebben Gorka megfenyegeti Smithet.

Pártok támogatottsága: csökkenő Fidesz

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, február 9-14. között, 1050 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága két százalékpontot csökkenve 23 százalék. Az MSZP és Jobbik tábora nem változott, 13 és 10 százalék, így a pártok közt, a múlt hónapban kialakult különbség is megmarad.

Kétharmad a budapesti olimpia ellen

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, február 9–14. között, a népszavazási aláírásgyűjtő kampány hajrájában, 1050 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a 2024-i budapesti olimpia megítélését. A 2016. augusztusi, a riói játékok alatt készített kutatásunkhoz képest érdemben változott az esetleges budapesti esemény megítélése és támogatottsága.

A jól működő demokráciában erős a civil szféra

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, január 13 18. között, 900 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a civil szervezetek, és az őket érintő kormányzati intézkedések megítélését. A megkérdezettek többsége 43 százalék (30 százalék ellenében) azt gondolja, hogy az érintett civil szervezetek az ország számára inkább hasznos tevékenységet folytatnak. Mindazonáltal, a szervezetek spontán ismertsége nem túl magas, csupán minden ötödik megkérdezett tudott megnevezni egy érintett civil szervezetet. Azonban tízből nyolc megkérdezett szerint egy jól működő demokráciában erős civil szféra van, több mint kétharmad szerint a civil szervezetek fontos feladata, hogy ellenőrizzék a hatalmat.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >