ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Jordánia

A gazdag államok önzősége miatt egyre súlyosabb a menekültválság

A világ gazdag országai a vezetői képesség és felelősségvállalás teljes hiányát mutatják, miközben alig 10, a világ GDP-jének mindössze 2,5%-át adó ország a világ menekültjeinek 56%-át fogadta be – áll az Amnesty International ma megjelent, a nemzetközi menekültválságot bemutató átfogó jelentésében.

Szíriai menekültek egészségügyi ellátás nélkül Jordániában

A nemzetközi közösség csekély támogatásának és a jordán kormány által állított akadályok következtében a szíriai menekültek nem férhetnek hozzá az egészségügyi ellátáshoz és egyéb létfontosságú szolgáltatásokhoz – közölte az Amnesty International új jelentésében, amely egy, a szíriai menekültekkel kapcsolatos felelősségmegosztásról szóló fontos találkozó alkalmából készült.

Egyedülálló családfőként 145 ezer szíriai menekült nő küzd a túlélésért

Egyiptomban, Irakban, Jordániában és Libanonban több mint 145 ezer szíriai menekült család – azaz minden negyedik háztartás – feje olyan nő, aki naponta egyedül kénytelen megvívni a harcot a túlélésért – derül ki az UNHCR, az ENSZ genfi székhelyű Menekültügyi Főviztosságának ma közzétett legfrissebb jelentéséből.

Veszélyben a menekült szíriai gyerekek

Szörnyű tragédiák történtek Szíriában a múlt napokban: bombázták az Aleppo Egyetemet, nyolcvannál többen vesztették életüket. Hasawiyaban tömeges gyilkosságok zajlottak, egész családok haltak meg. Mindezek következtében újabb menekülthullám indult meg a környező országokba.