ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Kádár

Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (1.)

Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Igaz, nem napilapba, mint tette egy dolgos életen át, hanem jórészt a saját könyvtára számára. A minap kivételt tett, és erről az Infovilág is beszámolt: Újságok, utcák, emberek alcímmel megjelentette naplóját 1956-ról.

Jó vadászatot mindenkinek!

Hófehérke a célpont, mondta a királynő, és a vadász vette a puskáját. Ha gyermekkorunktól mesés történeteket hallgatunk, előbb utóbb megszokjuk őket. A szavakat is: megsemmisítendő, eltörlendő! A feladatot végre kell hajtani, a gázkamrák füstjétől nem könnyezhetünk. (Kép: bilder.4ever.eu)

Magyar–osztrák kapcsolatok: azt nézték, ami összeköt – világkiállítási vágyak

Napjainkban, amikor a magyar–osztrák államközi kapcsolatok – annak ellenére, hogy hazánk és Ausztria is ugyanannak a politikai, gazdasági uniónak is tagja – sok tekintetben a hidegháborús időszak pengeváltásaira emlékeztetnek. „Hazafyassnak” vélt sistergések és sziszegések keltenek döbbenetet Bécsben, és miután a Ballhausplatz sem kíván alulmaradni, kénytelen reagálni a Kossuth tér meg a Bem rakpart „szellemeskedéseire”.

Aludjál szépen, Kiss-ország!

A sport egyik közhelye, hogy a sikert elfogadni kell, nem megmagyarázni. Pedig… néha, nem ártana az őszinteség.  Mert mondhatom, hogy mindig igazat beszélek, attól a sánta kutya még elhúz mellettem. Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető szerint, a civil életben mások a szabályok, mint a versenypályán. Nem szívesen, de rábólintok.

A kiválasztottak árulása – Tömpe István könyvéről

Emlékiratot, családtörténetet és terjedelmes önéletrajzot vehet kézbe – karácsonyi ajándékként – az olvasó, de a 450 oldalas kötetet letéve nem csupán a szerzőről, rokonairól és munkatársairól kap plasztikus képet. A Noran Libro Kiadó gondozásában megjelent könyv, Az elitek árulása, egyszersmind történelmi kaleidoszkóp, látkép több mint száz évről.

Szexmentes övezet – Kulcsár István tudósításai az átkosból

Kulcsár István, a hetvenes és a nyolcvanas években az ország egyik legismertebb riportere, évekig a Magyar Rádió és Televízió moszkvai és New York-i tudósítója volt. Most, nyolcvanadik évén túl elérkezettnek látta az időt egykori, nagyrészt hazai élményeinek közreadására, hiszen kevesen ismerik jobban, mint ő a Rákosi- és a Kádár-korszakot, az akkori társadalom belső, szövevényes viszonyait és az átkos hétköznapokat.


1 2   >