ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Kara Tünde

Csörte – a hiányzó összekapaszkodásokért

A Békéscsabai Jókai Színház a Mennyei Társulat október 30-i megemlékezését követően a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán bemutatta Brestyánszki Boros Rozália (képünkön): Csörte című darabját.A nagy sikerű előadást Kara Tünde, Katkó Ferenc, Gulyás Attila és Liszi Melinda főszereplésévelFekete Péter igazgató rendezte.

Lear király – kísérlet technikára és értelmezésre

Shakespeare Lear királya az angol Chris Rolls (képünkön) rendezésében költözött be a Békéscsabai Jókai Színház színpadára, és jött vendégszerepelni a vidéki színházak fesztiváljára a Jászai-díjas Kovács Frigyessel, és az új magyar ESAudio hangrendszerrel a főszerepben. Ami azt illeti, az előadás végén vegyes érzelmekkel álltam fel a meglehetősen rossz emeleti oldalpáholy-ülésből, mert nekem ez az előadás csak részleteiben tetszett, egészében nem.

Bárkával érkezik az irodalom és a színház

Ezzel a címmel mutatkozott be ma a Békéscsabán megjelenő, de országosan ismert Bárka folyóirat szerkesztősége és a Békéscsabai Jókai Színház két művésze a pesti Örkény István Könyvesboltban, a XXI. évfolyamba lépés, és a 2013/1. szám bemutatása alkalmából, valamint a Mennyország című darab bemutatója okán.