ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Kaspersky

A digitális káosz következményei

Az alkalmazások robbanásszerű megjelenésével és a telefonok tárolókapacitásának növekedésével egyre nagyobb körülöttünk a digitális zűrzavar. A Kaspersky Lab új tanulmánya rávilágít az internet-használókat sújtó világméretű elektronikus káosz okozta problémákra.

Orosz kibermaffia: napi 30 millió forint nyereség zsarolóvírusokból

Tavaly a Kaspersky Lab kutatói 62 új zsarolóprogram-családot fedeztek fel, amelyből 47-et oroszul beszélő internetes bűnözők fejlesztettek. Ez csak az egyik megállapítása annak az összegző kutatásnak, amelyet a kibertanácsadó cég szakemberi végeztek az orosz anyanyelvű kiberbűnözői világról. 

Jelszót használni tudni kell

Világszerte az internet-használók többségéről elmondható: nem használ kellően biztonságos jelszót abból a célból, hogy hatékonyan védje magát az online térben. A Kaspersky Lab szakemberei állítják: a nagy többség rossz jelszavak használ, miáltal végzetes veszélybe sodorja digitális eszközeit és a rajtuk tárolt tartalmakat.

Kormányzati adattömeget vegyenek!

Az idei éves „Kaspersky biztonsági jelentés” elemezte, hogy milyen gyorsan képesek reagálni a vállalkozások egy-egy IT-biztonsági támadásra. Kiderült, hogy a cégek 28,7%-a néhány nap alatt észlelt incidenst, 19%-ának viszont hetekre volt szükségük az érzékelésre, mi több, 7,1%-nak hónapokra. A legtöbb támadással szembesülők esetében gyakran egy külső vagy belső biztonsági ellenőrzés közben derült ki, vagy egy harmadik fél, például partner jelezte a bajt.

Zcash-láz: a használók tudta nélkül működik a bitcoin-alternatíva

Új, digitális fizetőeszköz jelent meg, a Zcash. Létrehozói szerint biztonságos alternatíva lehet a bitcoinnal szemben; értéke pillanatok alatt az egekbe szökött. Személyi számítógépekre tüskeként telepítette magát az alkalmazás, amely lehetővé teszi a Zcash generálását anélkül, hogy a használók tisztában lettek volna azzal, hogy bűnözők milyen célokra használják gépeiket.

Zsarolóprogramok: támadás 40 másodpercenként

Háromszorosára nőtt az idén a zsarolóprogram- támadások száma a vállalatok, közintézmények ellen. Azaz: januárban 2 percenként észleltek támadást a szakemberek, októberben már 40 másodpercenként. Egyéni számítógép-használók elleni támadásokat az év elején 20, a harmadik negyedévben már 10 másodpercenként regisztráltak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >