ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Kelecsényi László

Kelecsényi László: Emléked leszek

Szeretem az olyan könyveket, amelyekben magamra s a korra ismerek, amelyben éltem, élek. Ilyen, nekem emlékidéző, s a fiatalabb generáció számára retró hangulatú, történelmet bemutató, kellemes olvasmány Kelecsényi László (képünkön) Emléked leszek című új regénye, amit a Noran Libro az idei ünnepi könyvhétre jelentetett meg. (Foto: 168 Óra)

Kelecsényi László: FilmSZEXtétika

Három kötettel is képviseltette magát Kelecsényi László Balázs Béla-díjas filmtörténész, író és egyetemi tanár (képünkön) az idei könyvhéten; az egyiknek szójátékos formában a FilmSZEXtétika címet adta. Vagyis a filmtörténet egyes jeles alakjairól írott életrajzi kötetei után most az erotikus és szexuális témájú-tartalmú filmeknek egyfajta szexfilm-történeti, esztétikai összefoglalóját, útikalauzát kapjuk Kelecsényitől – irodalmi tallózással és filmjegyzékkel.

Aki az életével játszott – Latinovits

Még „csak” 75 éves lett volna 2011. szeptember 9-én Latinovits Zoltán, a magyar színművészet izgága prófétája, ha 1976. június 4-én, életének 45. évében a Nagykanizsáról Budapest felé haladó gyorsvonat véget nem vet életének és pályájának. Kelecsényi László irodalomtörténész úgy gondolta, hogy jórésze még él azoknak, akik pályatársként, közönségként, újságíróként látták őt játszani, rendezni, de az eltelt emberöltő alatt felnőtt egy olyan nemzedék is, akinek már csak rádiós és filmszerepei idézik fel hangját, fantasztikus játékát, férfias szépségét.