ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Kiss László

Szegény Kiss László! Ilyen az osztás, most az ő gatyája sz..os. Kiss László úszóedző, szövetségi kapitány, a nemzet Egérkéjének felfedezője, olimpiai bajnokok mestere, a sikerek, a kitüntetések halmozója csak néz ki a fejéből, és nem érti, miért szagolgatják annyian. Előkerült a dokumentum, 55 esztendővel ezelőtt ocsmány dolgot csinált, elkapták, megbüntették, aztán új életre bocsájtották, azóta büntetlen. Így, az újban lett, ami, a régit, hihette, belepte a pókháló.

Bárkával érkezik az irodalom és a színház

Ezzel a címmel mutatkozott be ma a Békéscsabán megjelenő, de országosan ismert Bárka folyóirat szerkesztősége és a Békéscsabai Jókai Színház két művésze a pesti Örkény István Könyvesboltban, a XXI. évfolyamba lépés, és a 2013/1. szám bemutatása alkalmából, valamint a Mennyország című darab bemutatója okán.

Ötszázmillió bolygón lehet élet – testvérek, hol vagytok?

Amerikai tudósok szerint legalább 500 millió bolygó lakható a galaxisunkban. Az első „galaktikus népszámlálás” alapján a becslések szerint 50 milliárd bolygó lehet a Tejúton. Ezekre a számokra a Kepler űrtávcső adataiból következtettek a kutatók. Az 500 millió lakható bolygó azt jelenti, hogy ezeken az égitesteken nincs sem túl magas, sem pedig túl alacsony hőmérséklet. A csillagászok eddig sem kételkedtek abban, hogy léteznek lakható bolygók, de a Keplernek köszönhetően a sejtések helyét a méréseken alapuló bizonyosság vette át.