ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Las Vegas

Ma még föltörhetők az önjáró autók szoftverei

Az utóbbi években a technológia átalakította a gépkocsi-vezetést, az eddiginél biztonságosabbá tette a szállítást, hatékonyabbá és kényelmesebbé vált az utazás. Csakhogy: ezzel egyidejűleg számolni kell az új fenyegetésekkel és a biztonság sebezhetőségével. Néhány éven belül elterjedhetnek a vezető nélküli autók, amelyek nem csupán a közlekedést, de a gazdaságot és a várostervezést is megreformálhatják.

Vízmelegítőtől a motorkerékpárig: a Bosch a hálózatba kapcsolás éllovasa

Hétköznapjainkat minden eddiginél egyszerűbbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá tévő hálózatba kapcsolt technikákat mutat be a Bosch a CES 2017 kiállításon január 5–8. között. A technológiák és szolgáltatások nemzetközi szállítója merőben újszerrű megoldásokat vonultat föl az okosotthon, az okosváros, a hálózatba kapcsolt mobilitás, az Ipar 4.0 és az érzékelők területén.

Négy magyar cég a techvilág legnagyobb seregszemléjén

Néhány hét múlva kiderül, hogy milyen technológiai irányzatok, eszközök, újdonságok határozzák majd meg mindennapjainkat a jövő évben. Január 5–8. között ugyanis immár ötvenedik alkalommal rendezik meg a CES-t Las Vegasban, ahová 3800 kiállítót és 165 000 látogatót várnak a szervezők. A világ legnagyobb technológiai show-ján ezúttal négy cég képviseli kiállítóként hazánkat, köztük három, ígéretes startup vállalkozás is.

Street View a világ legnagyobb modellvasútján

Elvegyülhet bárki egy mini világ apró városlakói között: parányi Street View kamerákat erősítettek a modellvonatokra és -autókra, így készültek Street View fotók a híres hamburgi Miniatur Wunderlandról, a világ legnagyobb modellvasútjáról. A kicsinyke Street View-készüléket a Google az Ubilabs-szel közösen készítette.

Életre tervezve: amikor az autó segít a konyhában

Teljesen mindegy, hogy otthon, a városban, az autóban vagy munka közben: a Bosch a holnap nyíló CES 2016 alkalmával Las Vegasban az „Életre tervezve” szlogen jegyében innovatív technikát mutat be. A technológiai és szolgáltató vállalat az internetes termékek keretében történő hálózatba kapcsolásra épít: „az a célunk, hogy az eddiginél biztonságosabb, kényelmesebb és hatékonyabb megoldásokat kínáljunk az intelligens ház, energia, mobilitás és ipar számára...

Frank Sinatra – száz éve született „A Hang”

Színészként, énekesként óriási rajongótábora volt a „kékszemű hangnak“ – ahogyan sokan nevezték, és ma is sokan hallgatják szívesen Frank Sinatra számait. A művész 100. születésnapját december 12-én ünnepelnénk. Talán ő volt a 20. század könnyűzenei színpadának legnagyobb, legendává vált alakja.


1 2 3 4 5   >