ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Lendület

Magyar és amerikai kutatók közösen küzdenek a szuperbaktériumok ellen

Új, ígéretes gyógyszercélpont bukkant föl a baktériumok elleni küzdelemben. Az antibiotikum-rezisztencia korunk egyik legsúlyosabb egészségügyi problémája. Az ELTE-MTA Lendület motor-enzimológiai kutatócsoport cikke a PNAS-ben jelent meg. PNAS=Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America. (Kép: focus.de)

Lendület: már száznál több kutatócsoport

Kik voltak a Homérosz eposzaiban megénekelt görög harcosok kárpát-medencei kortársai? Miért volt a Magyar Királyság a középkori Európa gazdaságának egyik mozgatórugója? Hogyan lesz pontosan rákkeltő egy káros szokás vagy környezeti hatás? Az MTA Lendület programjának idei 12 nyertese egyebek között ezekre a kérdésekre keresi a választ. Munkáját az Akadémia 400 millió forinttal támogatja.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye: "Új lendületet kíván adni a turizmusnak a kormány. Ennek jegyében első lépésként a kilenc regionális idegenforgalmi bizottság (RIB) elnökeit és tagjait leváltotta a nemzetgazdasági miniszter.

Európai kkv-hét, 2010: a vállalkozás életforma

Második alkalommal ma kezdődött meg az Európai Bizottság vállalkozói létformát népszerűsítő rendezvénysorozata, az európai kkv-hét. A nemzetközi program fő célja, hogy a kis- és közepes vállalkozásokat releváns gazdasági információkkal vértezze fel – sok egyéb mellett a makro- és mikrokörnyezettel, a piacra jutással, továbbá a munkahelyteremtés gyakorlati kérdéseivel kapcsolatban – a lendületes fejlődés céljából.

Lendület – Fiatal Kutatói Program az MTA-n Kétszáznegyvenmillió forintos programot hirdetett meg az Akadémia tehetséges fiatal kutatók támogatására. Kimagasló teljesítményű fiatal kutatók számára kínál előrelépési lehetőséget a Magyar Tudományos Akadémia által létrehozott Lendület Fiatal Kutatói Program a tehetség-utánpótlás céljából. A programra jelentkezők közül kiválasztott ifjú tudósok az MTA kutatóintézeteiben alakíthatnak új kutatócsoportokat.
Több mint félmillió látogató kereste fel november 7-ig április 25-i indulása óta a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium lendület portálját. A www.lendulet.hu honlapot azzal a céllal nyitották, hogy egy helyen lehessen elérni a pályázati lehetőségeket, az államilag támogatott hiteleket és egyéb forrásokat is. A portál a kis és középvállalkozások, az önkormányzatok és a civil szféra számára egyaránt kínál forráslehetőségeket.