ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Libanon

A gazdag államok önzősége miatt egyre súlyosabb a menekültválság

A világ gazdag országai a vezetői képesség és felelősségvállalás teljes hiányát mutatják, miközben alig 10, a világ GDP-jének mindössze 2,5%-át adó ország a világ menekültjeinek 56%-át fogadta be – áll az Amnesty International ma megjelent, a nemzetközi menekültválságot bemutató átfogó jelentésében.

Csontváry Kosztka Tivadar – Libanon

Az eredetileg gyógyszerésznek tanult Csontváry Kosztka Tivadar (1853–1919) a festészet iránt érzett tehetségétől vezérelve negyvenegy évesen otthagyta állását, és jeles mesterektől – köztük Hollósy Simontól – tanulta az ecsetkezelés művészetét. Bár külföldi kiállításairól a legnagyobb kritikusok is elragadtatással nyilatkoztak, itthon nemigen ismerték el, inkább gúnyolták különc életvitele okán. 

Kizsákmányolás és zaklatás áldozatai a Libanonba menekült szíriai nők

A nemzetközi segítségnyújtás és a libaboni hatóságok által bevezetett diszkriminatív szabályok olyan környezetet teremtenek, ahol mindennapos a menekült nők kizsákmányolása és bántalmazása – áll az Amnesty International ma publikált, a Londonban február 4-én tartandó Szíriai Donorkonferencia előtt ma nyilvánosságra hozott jelentésében.

Kiberkémek az égből – óvakodj a műholdas internettől!

Miközben a hírhedt, orosz nyelvű kiberkém-csoport, a Turla ellen nyomoztak, a Kaspersky Lab kutatói felfedezték, hogyan rejtik el a hackerek a tevékenységüket és a földrajzi helyüket. A névtelenség céljából műhold-hálózatokat használ a csoport. Így vizsgálják ki a bonyolult, célzott támadásokat.

Egyedülálló családfőként 145 ezer szíriai menekült nő küzd a túlélésért

Egyiptomban, Irakban, Jordániában és Libanonban több mint 145 ezer szíriai menekült család – azaz minden negyedik háztartás – feje olyan nő, aki naponta egyedül kénytelen megvívni a harcot a túlélésért – derül ki az UNHCR, az ENSZ genfi székhelyű Menekültügyi Főviztosságának ma közzétett legfrissebb jelentéséből.

Az ENSZ dél-libanoni Aknamentesítő Programja kapta a Nansen Menekültügyi Díjat Az ENSZ Dél-Libanonban működő Aknamentesítő Programjának brit vezetője és 990 fős aknaszedő csapata kapta az idei Nansen Menekültügyi Díjat az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságától (UNHCR) annak elismeréseként, hogy több tonnányi gyilkos taposóaknát távolított el, ezzel lehetővé téve menekültek százezreinek biztonságos hazatérését.