ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Los Angeles

Los Angeles is aggódik: a kaliforniai nagyváros nyakán maradhat az olimpia

Los Angeles tényleg elnyerheti a 2024-i olimpiai játékok rendezési jogát – de biztos, hogy ezt akarjuk is? –kérdezte a kaliforniai nagyváros lakosainak nevében Mariel Garza a Los Angeles Times internetes felületén megjelent véleménycikkében, a budapesti visszalépésről szóló hír nyomán. Felidézte, hogy az amerikai olimpiai bizottság választása eredetileg Bostonra esett, legyen a pályázó a keleti parti nagyváros, de ez rossz döntésnek bizonyult: a bostoniak jó része nem kért abból a megtiszteltetésből, hogy nyakig eladósodjék egy olyan esemény miatt, amelyre sokan nem is engedhetik meg maguknak a belépőjegyet.

A Saul fia lett a legjobb külföldi film az Independent Spirit Awards megmérettetésen

Nemes Jeles László Saul fia című filmje nyerte el helyi idő szerint szombaton a független filmek Oscarjaként emlegetett, Los Angeles-i Independent Spirit Awards díjat a legjobb külföldi film kategóriában. A rangos díjat magyar film most kapta meg először, esélyesei között is utoljára 1990-ben jegyeztek magyar vonatkozású alkotást: Szabó István Hanussen című filmje jutott be az öt jelölt közé a legjobb külföldi film mezőnyében. Ebben a kategóriában az idén a Saul fia mellett a Csajkor című francia, az Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjék a létezésről című svéd, a Mustang című török, valamint A kígyó ölelése című kolumbiai alkotás versengett – emlékeztetett a szervezők által kiadott közlemény.

Kiosztották a Grammy-díjakat – szépek és tehetségesek lemezparádéja

Los Angelesben, a Staples Centerben magyar idő szerint hétfő hajnalban, a hagyományos gálarendezvényen kiosztották a Grammy-díjakat. A zenei Oscarnak is nevezett, elsősorban az amerikai lemezipar termékeire összpontosító rangos díjat ezúttal 58. alkalommal adták át, összesen 83 kategóriában.

Grammy, 2015: Sam Smith, az üstökös – Beyoncét újra ünnepelték

Ötvenhetedik alkalommal vasárnap adták át Los Angelesben a zenei Oscarként is emlegetett Grammy-díjakat. Mint minden kitüntetésnek, ennek is minden évben megvannak nem csupán a nyertesei, de csalódásai is. Bár a díjakat kifejezetten a lemezeknek, produkcióknak adják, nyilván nem lehet őket függetleníteni az előadóktól.  

Grammy-gála: tarolt a Daft Punk

Magyar idő szerint vasárnap este Los Angelesben átadták a zenei Oscarnak is nevezett Grammy-díjakat. Az 56. gálán 82 trófeát kaptak a legjobbak – vagy legszerencsésebbek. A Daft Punk, az elektronikus zenét játszó francia duó kaszálta a legnagyobbat, hiszen Random Access Memories című elnyerte az év albuma díját, a Get Lucky című dala pedig az év felvételéért járó díjat, emellett további két trófeát is megszerzett.

Grammy-díjas lett Kurtág&Ligeti: Music for Viola című lemeze

Közép-európai idő szerint hétfőre virradóra, a szokott helyszínen, a Los Angeles-i Staples Centerben rendezték a zene ünnepét – immár 55. alkalommal adták át a zenei Oscarnak is nevezett Grammy-díjakat. Bár szerte a világon a pop- és rockdíjakra kíváncsi mindenki, nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy az értékes trófeát a klasszikus instrumentális szóló kategóriában Kurtág&Ligeti: Music for Viola című lemeze nyerte el.


1 2   >