ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: MÁV-Start

Borzalmas emlékeket ébresztő lezárt vagonokban viszi a MÁV a menekülteket

Az osztrák Standard a MÁV botrányos akciójáról ír, melyben a vasúttársaság lezárt vagonokban szállította a menekülteket Pécsről Budapestre. A lapnak a MÁV azt mondta, mindent elkövetnek, mármint hogy a menedékkérők eljussanak a fogadó állomásokra. – Fájdalmak közepette, de születőben van az unió menekültpolitikája – írja az Economist kommentárja, amely annak ellenére jutott erre a véleményre, hogy nagy sikernek semmiképpen sem lehet nevezni a héten a 40 ezer menekült elosztására tett kísérletet. – A brit kormányfő is meghirdette a keleti nyitást, éspedig arra hivatkozva, hogy a szigetország idáig túlságosan Európára összpontosított – tudósít az Independent.

FLIRT-motorvonatokkal korszerűsödik a vasút – jórészt az Európai Unió pénzéből

Nemrég zárult le a Kelenföldet Székesfehérvárral összekötő vonal felújítása, és bár a tervezetthez képest jókora csúszással, de előbb-utóbb elkészül a főváros és Esztergom közötti pálya rekonstrukciója is. A hazai vasúti személyszállítás fejlesztésének mai híre, hogy vadonatúj FLIRT motorvonatokat adtak át az utasforgalomnak.

InterCity-szerelvények közlekednek Budapest pereméről a városközpontba

Jelentem, kedves Olvasó, Tündérországban beköszöntött a Kánaán. A változás első jele, hogy a főváros legkeletibb (XVII.) kerülete és a VIII. kerületi Keleti pályaudvar között mától óránként InterCity-szerelvények közlekednek. A MÁV-Start internetes menetrendje szerint a Rákoscsaba-Újtelep–Budapest-Keleti közötti néhány kilométeres szakaszon helyjegy- és IC-pótjegy váltása kötelező. 

EU-pénzből 48 elővárosi motorvonatot vesz a MÁV-START és a GYSEV

A MÁV-START részére negyvenkét, a GYSEV-nek pedig hat új elővárosi motorvonat szállításáról és finanszírozásáról írtak alá szerződést a két vasúttársaság, valamint a KIKSZ Zrt. és a Stadler Bussnang AG képviselői. A 267 millió euró értékű vásárlást európai uniós forrásból fedezik. A jól ismert, alacsonypadlós Flirt-vonatok újabb sorozatának első szerelvénye jövő ősszel, a 48. tagja pedig 2015. szeptember végéig érkezik meg a MÁV-hoz és a GYSEV-hez – legnagyobbrészt a svájci Stadler Bussnang cég nagyarányú bővítés előtt álló szolnoki üzeméből.

Negyvennyolc motorvonatot vesz a MÁV-Start és a GYSEV a svájci Stadlertől

Eredményes a MÁV-Start és a GYSEV korszerű motorvonatok beszerzésére közösen kiírt közbeszerzési eljárása. A vasúttársaságok az ajánlattételi határidő lejártát követően a törvény által előírt időn belül elvégezték az ajánlatértékelést, a pályázat eredményhirdetése február 26-án megtörtént. Az eljárás nyertese a svájci Stadler Bussnang AG. A tervezetten KÖZOP-forrásból megvalósuló beszerzés révén a következő években 42+6 új villamos motorvonat állhat folyamatosan forgalomba, az ország több vasútvonalán.

Vasút, Volán: mától új menetrend

Ma egyszerre lépett életbe a MÁV-Start és a Volán-társaságok 2012/2013. évi menetrendje, mindkettő 2013. december 14-ig lesz érvényben. A vonatok közlekedése több térségben is kedvezően változik. A Volán-társaságok jövőre helyközi forgalomban munkanapokon 39 226, szabadnapokon 18 638, munkaszüneti napokon 15 635 járatot közlekedtetnek.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >