ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: MÁV

Dávid Ilona újabb, harmadik elnöki tisztsége

A HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület közgyűlése ma Dávid Ilona közgazdászt, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatóját, a GYSEV Zrt. elnökét, a CER vezető bizottsági tagját, a Nemzetközi Vasútegylet európai vezető bizottsági tagját, 2013–15 között a Transzszibériai Szállítások Koordinációs Tanácsának alelnökét, a Dunaújvárosi Egyetem Konzisztóriumának elnökét választotta meg az egyesület elnökének. A 2006-ban alakult HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület az alapítók szándéka szerint szakmai érdekképviseletet lát el a hazai vasúti személyszállítási, árufuvarozási, infrastruktúra-építési, üzemeltetési és járműgyártási ágazat területein.

MÁV és Góbi-sivatag

"Helyreállították a sérült felsővezetéket, folyamatosan csökkennek a késések a Budapest–Újszász–Szolnok és a Budapest-Hatvan szakaszon" - tudatja honlapján az állami vasúttársaság ma 15:03-kor. Ugyanott olvasható az előzmény: "10 óra 23 perckor megsérült a felsővezeték Kőbánya-felső és Rákos állomás között az egyik vágány felett. - A sérült vezeték helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe. A késések tovább nőttek, egyes vonatoknál 60-90 perccel is hosszabb lehet a menetidő a Budapest–Újszász–Szolnok és a Budapest–Hatvan szakaszon."

Holokauszt-túlélők pere Magyarország ellen

Újra kezdődhet az a per, amelyet a magyar állam ellen indítanak magyar holokauszt-túlélők – jelentette a CNS News. Az Egyesült Államokban újrakezdődhet a per, amelyet magyar holokauszt-túlélők indítottak Magyarország ellen. Egy columbiai körzeti fellebbviteli bíróság ugyanis helyt adott a 14 felperes keresetének, amely szerint az 1947-i nemzetközi békeszerződés nem ad felmentést az állam képviselőinek a több mint 500 ezer zsidó halálában viselt felelősségük alól. Két évvel ezelőtt egy szövetségi bíró éppen arra hivatkozva állította le az eljárást, hogy az ellentétben áll a béke-megállapodásban foglaltakkal. 

Szépülő vasútállomások – kormányablakkal

A rendelkezésre álló uniós pénzeknek köszönhetően sokat fejlődött Magyarországon a vasúti közlekedés. Aki mostanában vonatra ül, tanúsíthatja: az utóbbi években nagymértékben javult a szolgáltatás színvonala és a közlekedés biztonsága. A MÁV vasútvonalakat, állomásokat újított fel, átjárókat korszerűsített, illetve létesített/létesít. Mint egy mai tájékoztatón elhangzott: 36 milliárd forintot fordítanak egyebek mellett a szolgáltatási színvonal javítására, és az átépített pályaudvarokon kormányablakot rendeznek be.

Borzalmas emlékeket ébresztő lezárt vagonokban viszi a MÁV a menekülteket

Az osztrák Standard a MÁV botrányos akciójáról ír, melyben a vasúttársaság lezárt vagonokban szállította a menekülteket Pécsről Budapestre. A lapnak a MÁV azt mondta, mindent elkövetnek, mármint hogy a menedékkérők eljussanak a fogadó állomásokra. – Fájdalmak közepette, de születőben van az unió menekültpolitikája – írja az Economist kommentárja, amely annak ellenére jutott erre a véleményre, hogy nagy sikernek semmiképpen sem lehet nevezni a héten a 40 ezer menekült elosztására tett kísérletet. – A brit kormányfő is meghirdette a keleti nyitást, éspedig arra hivatkozva, hogy a szigetország idáig túlságosan Európára összpontosított – tudósít az Independent.

Stadler Flirt motorvonatokkal gazdagodik a MÁV és a GYSEV

Jövőre összesen 133 motorvonat száguld a Magyar Államvasutak és a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút vonalain. Főként az elővárosi közlekedést teszik kulturáltabbá és kényelmesebbé az alacsony padlós, kiemelkedően üzembiztos, az energiát hatékonyan hasznosító szerelvények. A MÁV-Start Zrt. ma írt alá szerződést a tavasszal meghirdetett közbeszerzés nyertesével, a Stadler Bussnang AG-val huszonegy Flirt típusú elővárosi villamos motorvonat szállításáról.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >