Címke: MÁV

Borzalmas emlékeket ébresztő lezárt vagonokban viszi a MÁV a menekülteket

Az osztrák Standard a MÁV botrányos akciójáról ír, melyben a vasúttársaság lezárt vagonokban szállította a menekülteket Pécsről Budapestre. A lapnak a MÁV azt mondta, mindent elkövetnek, mármint hogy a menedékkérők eljussanak a fogadó állomásokra. – Fájdalmak közepette, de születőben van az unió menekültpolitikája – írja az Economist kommentárja, amely annak ellenére jutott erre a véleményre, hogy nagy sikernek semmiképpen sem lehet nevezni a héten a 40 ezer menekült elosztására tett kísérletet. – A brit kormányfő is meghirdette a keleti nyitást, éspedig arra hivatkozva, hogy a szigetország idáig túlságosan Európára összpontosított – tudósít az Independent.

Stadler Flirt motorvonatokkal gazdagodik a MÁV és a GYSEV

Jövőre összesen 133 motorvonat száguld a Magyar Államvasutak és a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút vonalain. Főként az elővárosi közlekedést teszik kulturáltabbá és kényelmesebbé az alacsony padlós, kiemelkedően üzembiztos, az energiát hatékonyan hasznosító szerelvények. A MÁV-Start Zrt. ma írt alá szerződést a tavasszal meghirdetett közbeszerzés nyertesével, a Stadler Bussnang AG-val huszonegy Flirt típusú elővárosi villamos motorvonat szállításáról.

Véget ér az Operakaland, kezdődik Faust-fesztivál

Operaénekes hangján szólalt meg a Keleti pályaudvar „szignálja”, amikor a dalszínház logóját viselő mozdony begördült a 9. vágányra. A „gép” a következő hetekben-hónapokban az Andrássy úti Ybl-palota, illetve az Erkel Színház programjait hivatott népszerűsíteni.

Tisztelgés az erdélyi fejedelem előtt – indul a Rákóczi-mozdony

Bemutatták ma a Nyugati pályaudvaron a MÁV a csíksomlyói pünkösdi búcsúba közlekedő Rákóczi-mozdonyát. Az ünnepélyes avatáson a meghívottak megtekinthették a II. RákócziFerenc erdélyi fejedelem arcképével és jelmondatával díszített járművet. Versek, kuruc dallamok és énekek is elhangzottak, majd a vasúttársaság és a Kárpáteurópa Utazási Iroda vezetői a mozdony matricázására kiírt ötletpályázat nyertesét és diák különdíjasát köszöntötték.

Opera a rozsdaövezetben – a 2015/2016. szezon tervei

Akár mesésnek is nevezhető a helyszín, ahová ma a Magyar Állami Operaház vezetősége invitálta az érdeklődőket. A sajtótájékoztatót ugyanis a MÁV egykori Északi Járóműjavító Üzemének Eiffel-csarnokában tartották. A szeptemberben kezdődő új szezontól fogva az ipari műemlék is „szerephez” jut majd. (Képek: Rákossy Péter.)

EU-pénzből felújított vonalakon közlekednek a FLIRT-motorvonatok

A felújított kápolnásnyéki vasútállomáson mutatta meg ma először a nyilvánosságnak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a MÁV-START és a Stadler a nemrég Magyarországra megérkezett két FLIRT egyikét. Az első új motorvonat a szigorú műszaki és hatósági ellenőrzéseket és engedélyezést követően, várhatóan az idén ősszel állhat forgalomba. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >