Címke: MÁV

EU-pénzből felújított vonalakon közlekednek a FLIRT-motorvonatok

A felújított kápolnásnyéki vasútállomáson mutatta meg ma először a nyilvánosságnak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a MÁV-START és a Stadler a nemrég Magyarországra megérkezett két FLIRT egyikét. Az első új motorvonat a szigorú műszaki és hatósági ellenőrzéseket és engedélyezést követően, várhatóan az idén ősszel állhat forgalomba. 

Érdekes precedens lehet az, hogy Tatabánya önkormányzata április 1-jétől átveszi a vasútállomás üzemeltetését a MÁV-tól. A megoldás példa arra, hogy egy település saját kézbe veszi egy állomás kitakarítását és rendbehozását, amit hiába vár az állami vasúttársaságtól. Budapestre ráférne hasonló lépés, mert a fővárosi állomások nagy többsége, ahová politikus ritkán téved el, balkáni színvonalú - áll a Haszon magazin ma reggeli hírlevelében.

MÁV: pálya-felújítás – GySEV: közlekedésbiztonsági fejlesztés

Átépül a vasúti pálya, megújulnak az állomások és az utaskiszolgáló létesítmények a MÁV Budapest−Szolnok−Debrecen−Nyíregyháza−Záhony vonal Szajol–Püspökladány közötti szakaszán február 29–2015 vége között. A munkálatok miatt több menetrend-változások várhatók.

Másodfokú készültség a vasúton

A hétvégére jelzett rendkívüli hideg, intenzív havazás és a várható hófúvások miatt a MÁV Zrt. február 4-ére, szombatra másodfokú készültségi fokozatot vezetett be az országos hálózatán. Holnap a menetrendben megkülönböztetett, hópihe-jellel ellátott, a rendkívüli helyzet alkalmával is közlekedő vonatok indulnak csak el, azaz ritkábban közlekednek a járatok szombaton.

Balatonfenyves: tilos jelzőre indult a vonat – tetemes késések

Ma délelőtt 10 órakor a Nagykanizsa–Székesfehérvár–Budapest vasútvonalon, Balatonfenyves állomásról a tiltó (vörös fényű) vasúti jelző ellenére, engedély nélkül indult el egy személyszállító vonat Budapest irányába. A Balatonfenyves állomásról szabálytalanul elindul vonat megrongálta a váltóberendezést, aminek javítását azonnal megkezdték a vasúttársaság szakemberei. Összességében három vonat közlekedett késéssel az eset miatt, kettő 100-100, aharmadik 70 percet késett.

Vasútbiztonság: ideiglenes sebességkorlátozások a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon

Holnaptól 10–15 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon utazók, mert Kelenföld és Győr között, több szakaszon 80 kilométer/órás sebességkorlátozásokat kell bevezetni. Az ideiglenes sebességkorlátozás bevezetésével a MÁV Zrt. vezetésének célja az utasok maximális biztonságának garantálása.

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >