Címke: MÁV

Véget ér az Operakaland, kezdődik Faust-fesztivál

Operaénekes hangján szólalt meg a Keleti pályaudvar „szignálja”, amikor a dalszínház logóját viselő mozdony begördült a 9. vágányra. A „gép” a következő hetekben-hónapokban az Andrássy úti Ybl-palota, illetve az Erkel Színház programjait hivatott népszerűsíteni.

Tisztelgés az erdélyi fejedelem előtt – indul a Rákóczi-mozdony

Bemutatták ma a Nyugati pályaudvaron a MÁV a csíksomlyói pünkösdi búcsúba közlekedő Rákóczi-mozdonyát. Az ünnepélyes avatáson a meghívottak megtekinthették a II. RákócziFerenc erdélyi fejedelem arcképével és jelmondatával díszített járművet. Versek, kuruc dallamok és énekek is elhangzottak, majd a vasúttársaság és a Kárpáteurópa Utazási Iroda vezetői a mozdony matricázására kiírt ötletpályázat nyertesét és diák különdíjasát köszöntötték.

Opera a rozsdaövezetben – a 2015/2016. szezon tervei

Akár mesésnek is nevezhető a helyszín, ahová ma a Magyar Állami Operaház vezetősége invitálta az érdeklődőket. A sajtótájékoztatót ugyanis a MÁV egykori Északi Járóműjavító Üzemének Eiffel-csarnokában tartották. A szeptemberben kezdődő új szezontól fogva az ipari műemlék is „szerephez” jut majd. (Képek: Rákossy Péter.)

EU-pénzből felújított vonalakon közlekednek a FLIRT-motorvonatok

A felújított kápolnásnyéki vasútállomáson mutatta meg ma először a nyilvánosságnak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a MÁV-START és a Stadler a nemrég Magyarországra megérkezett két FLIRT egyikét. Az első új motorvonat a szigorú műszaki és hatósági ellenőrzéseket és engedélyezést követően, várhatóan az idén ősszel állhat forgalomba. 

Érdekes precedens lehet az, hogy Tatabánya önkormányzata április 1-jétől átveszi a vasútállomás üzemeltetését a MÁV-tól. A megoldás példa arra, hogy egy település saját kézbe veszi egy állomás kitakarítását és rendbehozását, amit hiába vár az állami vasúttársaságtól. Budapestre ráférne hasonló lépés, mert a fővárosi állomások nagy többsége, ahová politikus ritkán téved el, balkáni színvonalú - áll a Haszon magazin ma reggeli hírlevelében.

MÁV: pálya-felújítás – GySEV: közlekedésbiztonsági fejlesztés

Átépül a vasúti pálya, megújulnak az állomások és az utaskiszolgáló létesítmények a MÁV Budapest−Szolnok−Debrecen−Nyíregyháza−Záhony vonal Szajol–Püspökladány közötti szakaszán február 29–2015 vége között. A munkálatok miatt több menetrend-változások várhatók.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >