ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: MÚOSZ

A MÚOSZ állásfoglalása az Opimus-médiaüzletről

A MÚOSZ felkéri a médiahatóságot és a versenyhivatalt, hogy vizsgálják meg az Opimus-csoport körül kiépülő médiabirodalom létrejöttének körülményeit, és gondoskodjanak arról, hogy az érintett piaci szegmensekben az új tulajdonos piacra lépése után is érvényesüljön a sajtó alkotmányban előírt sokszínűsége, a szabad tájékoztatás feltételeinek biztosítása, a politikai érdekcsoportoktól való függetlenség, valamint a tartalomelőállítók közötti verseny.

Hargitai Miklóst választották a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnökévé

Ma kora délutánra "felszállt a füst", és a hosszas választási procedúra után kihirdették a küldöttek szavazásainak eredményét, amely szerint Hargitai Miklóst (a képen) választották hazánk legrégibb, 120 esztendős múltra visszatekintő, számos megpróbáltatáson keresztülment szakmai és érdekvédelmi szervezete, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnökévé.

Menekültügyről másként – A gyűlölet nem segít!

Szolidaritási fotóakciót hirdet a Magyar Újságírók Országos Szövetsége. A menekültkrízis témájában a sokoldalúság és a sokszínűség értékeit felmutató kiállítás képei a MÚOSZ székházában (Budapest, VI., Vörösmarty utca 47/a.) és az interneten is láthatók lesznek. A nyitóesemény ma délután fél hatkor kezdődik a Magyar Sajtó Házában.

A MÚOSZ Etikai Bizottsága elmarasztalta az MTV-híradót

A Magyar Helsinki Bizottság levélben fordult a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójához és a közmédiát felügyelő Közszolgálati Testület elnökéhez, tegyenek valamit azért, hogy a menedékkérők bemutatásának „tendenciózus és pártos” gyakorlata megváltozzék, és a közvélemény reális képet kapjon országunk migrációs helyzetéről. - Felidézik azt is, hogy A Magyar Helsinki Bizottság idén januárban tette közzé a sajtónak szánt ajánlásait a migránskép felelős alakításához, amelyben többek között szerepelt: „a hazai média feltűnő hányavetiséggel foglalkozik a migrációs témákkal. Nincsenek megszólalók, sem migránsok, sem civil (nem kormányzati) szakértők, így jószerivel csak a hatóságoktól (elsősorban a rendőrségtől és a bevándorlási hivataltól) kapott információk utánközlésével találkozunk. Ezeket a szerkesztőségek nem ellenpontozzák, kontextusba nem helyezik, nem kapcsolják össze háttérinformációkkal vagy más, a témához kapcsolódó hírekkel”. A Bizottság kijelenti: a helyzet január óta tovább romlott.

Komlósi Gábort választották a MÚOSZ új elnökévé

Komlósi Gábort választotta elnökévé szombati közgyűlésén a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) – közölte a szervezet honlapján. a tanácskozáson Vince Mátyás lemondott a MÚOSZ tiszteletbeli elnökségről; a tisztségre Keleti Évát választották meg.

Három grácia – kiállítás a nőiesség jegyében

Színek és érzések harmóniája, keveredése, festékek, selymek üvegek, álmok és kultúrák találkozása… Vásznak, kendők, csillogó üvegfelületek kínálnak kivételes alkalmat a három gráciának, hogy a nagyvilág elé tárják képzeletük és varázslatos fantáziájuk elbűvölő szülötteit.


1 2 3 4 5 6 7   >