ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: MOL

"Média a Tehetségekért"-díj – megszüntetett lap munkatársa is nyert

Kétszáznál több pályázatból választották ki a „Média a Tehetségekért"-díj idei nyerteseit: a négy kategória legjobbjai között találjuk a hvg.hu, az RTL Magyarország, az M4 Sport, a Népszabadság és a Magyar Katolikus Rádió fiatal művészeket, sportolókat bemutató riportjait is.

Miért nincsenek továbbra sem felelősei a kolontári katasztrófának?

A Greenpeace szomorúan veszi tudomásul, hogy továbbra sincsenek felelősei a 2010-ben történt kolontári vörösiszap-katasztrófának. A környezetvédő szervezet szerint egyértelmű, hogy emberi mulasztások vezettek a számos halálos áldozattal járó katasztrófához: mind a tározót üzemeltető MAL Zrt., mind a vállalat tevékenységét engedélyező és ellenőrző hatóságok számos esetben nyilvánvalóan hibáztak, vagy nem engedélyeztek és ellenőriztek megfelelően. 

Európai beruházási terv: több mint 1 milliárd euró az európai kkv-kba és kezdő cégekbe

Az év eleje óta az Európai Befektetési Alap (EIF) különféle európai tőkealapokkal több mint egymilliárd euró értékben kötött olyan beruházási megállapodásokat, amelyek segítik a sajáttőke-finanszírozást vállalkozások számára. E megállapodások révén az alapkezelők ígéretes startupokba, kkv-kba és közepes méretű vállalkozásokba fektethetnek...

Magyarországon erősödik a romaellenes közhangulat – gyerekek példakép nélkül

Európában nem javul az élet az egyik legnagyobb és leginkább kitaszított kisebbség, a romák számára – állapítja meg az Economist brit hetilap körképe. Már a cím is sokatmondó: „Hátrahagyva”, esetleg: „Ott felejtve”. Hat kelet-európai államban, köztük Magyarországon a romák alkotják a lakosság 7–10%-át. A roma közösség fiatalabb és lélekszámban gyorsabban növekszik, mint a társadalom többi része. Bulgáriában és Romániában közülük kerül ki a munkaképes korba lépők egyötöde, nálunk ez az arány 1/6. Ám az álláskilátásaik nem sokkal jobbak, mint annak idején a szüleik esetében voltak.

Ötvenmilliárd forint osztalékot fizet

Rendkívül jó eredményeket ért el a MOL, sikeresnek bizonyult az a stratégia, amely az integrált üzleti modellt követte, és nagy súlyt helyezett valamennyi üzletág fejlesztésére – mondta Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a társaság mai, éves közgyűlését követő sajtótájékoztatón. A társaság 50 milliárd forint osztalékot fizet a részvényeseknek.

MOL-Versenyhivatal: kötelezettségvállalás, 150 millió forint eljárási bírság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa elfogadta a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (MOL) kötelezettség-vállalásait, amelynek megfelelően a következő öt év során a gázolaj nagykereskedelmi listaárainak változásai éves átlagban a Platts jegyzésárainak változásait az eddiginél szorosabban, +/-1%-os sávon belül fogják követni. A kötelezettségvállalás elfogadásával a GVH célja az volt, hogy kiszámíthatóbbá váljék az árképzés, megkönnyítendő a belépést a magyarországi kőolajimport-piacra a potenciális versenytársak számára.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >