Címke: MOL

Ötvenmilliárd forint osztalékot fizet

Rendkívül jó eredményeket ért el a MOL, sikeresnek bizonyult az a stratégia, amely az integrált üzleti modellt követte, és nagy súlyt helyezett valamennyi üzletág fejlesztésére – mondta Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a társaság mai, éves közgyűlését követő sajtótájékoztatón. A társaság 50 milliárd forint osztalékot fizet a részvényeseknek.

MOL-Versenyhivatal: kötelezettségvállalás, 150 millió forint eljárási bírság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa elfogadta a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (MOL) kötelezettség-vállalásait, amelynek megfelelően a következő öt év során a gázolaj nagykereskedelmi listaárainak változásai éves átlagban a Platts jegyzésárainak változásait az eddiginél szorosabban, +/-1%-os sávon belül fogják követni. A kötelezettségvállalás elfogadásával a GVH célja az volt, hogy kiszámíthatóbbá váljék az árképzés, megkönnyítendő a belépést a magyarországi kőolajimport-piacra a potenciális versenytársak számára.

Múltba révedve iszik a magyar

Orbán Viktor eredetileg nagy eseményeket tervezett a holokauszt emlékévben, történészek viszont kifogásolják, hogy Magyarországot csak áldozatként kívánja bemutatni, az ország saját felelősségének vállalása nélkül – erről ír a német közszolgálati rádióállomás, a Deutschlandfunk. Magyarország a 8. az egyes államok alkoholfogyasztásának rangsorában, amelynek első 10 helyét döntően közép- és kelet-európai országok foglalják el – írja az Independent

Jó kétszáz benzinkutat vásárol a MOL az olasz ENI-től

A MOL-csoport szerződést kötöttaz olaszENI-vel kereskedelmi üzletének megvásárlásáról Csehországban, Szlovákiában és Romániában, beleértve a jelenleg Agip márkanév alatt működő kiskereskedelmi hálózatát. Az ügylet része az ENI nagykereskedelmi üzletágának átvétele az érintett országokban. Ezzel csaknem 2000 benzinkútra növekszik a MOL-csoport 11 országban működő kiskereskedelmi hálózata.

Orbán függ a nem demokratikus hatalmaktól

A horvát elnök azt mondta: országának még egyszer neki kell futnia, hogy rendezze az INA körüli vitát a MOL-lal. Joszipovics azzal érvelt, hogy mindig érdemes megpróbálni megtalálni a megoldást, mert a partnerek közötti szakadás egy ilyen nagy cégnél káros lenne mindenki számára.

A Mol dűlőre vinné az INA-ügyet

A Mol-csoport igazi, sikeres nemzetközi vállalattá vált, 40 országra kiterjedő aktivitással, Kelet-Európa legnagyobb nemzetközi vállalata – mondta Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a társaság közgyűlését követő sajtótájékoztatón. Nem hagyott kétséget a felől, hogy így vagy úgy, de hamarosan megoldást kell találni a horvát INA-olajtársaságban lévő Mol-részesedés sorsára, mert az már túl régóta terheli a részvényárfolyamot, és sok bizonytalanságot hordoz.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >