Címke: MOL

A MOL az Északi-tengeren is kutat

A MOL-csoport sikeresen lezárta a már bejelentett, tizennégy, északi-tengeri kutatási-termelési licencrészesedést érintő adásvételét a Wintershall-lal. Az ügylet részeként tengeri licencet és infrastrukturális részesedést is szerzett a magyar olajipari társaság. A MOL-csoport egyúttal irodát nyitott Aberdeenben, hogy támogassa a gördülékeny működést és a jövőbeli régiós terjeszkedést.

Tisztelet és díj a tehetségek segítőinek

Türelem, szorgalom, mérhetetlenül nagy tudás, inspiráló személyiség, példa – ezekkel a szavakkal fejezte ki tiszteletét az Új Európa Alapítvány MOL Tehetséggondozásért Díj átadó ünnepségén a tanároknak és edzőknek Ferencz I. Szabolcs, a MOL-csoport társasági kapcsolatokért felelős ügyvezető igazgatója, az alapítvány kurátora. Négy kiváló pedagógus és négy edző kapta meg az idén a díjat, amelyet 2007 óta osztanak ki évente.

A nagyok a legvonzóbbak – egyre többen mennének külföldre

Az Audi, a Bosch, a Coca Cola, az IBM, az IKEA, a L'Oréal, a M​ercedes, a Microsoft, a MOL, a Nestlé a legvonzóbb munkáltatók magyarországon – d​erült ki az Aon Hewitt és az AIESEC közös kutatásából. A múlt évekhez képest nőtt a külföldi munkavállalással hosszú távon számolók aránya: a válaszadók 42 százaléka akár több mint egy évre is elhagyná az országot a jobb fizetés vagy a szakmai előrelépés reményében.

Sikeres a MOL-kampány: sütőolajból bioüzemanyag

Lezárult a MOL  „Köszi az olajat, jövünk egy bulival!” kampánya, amelynek fődíjait, egy-egy nagyszabású utcabált Budapest, Szeged és Miskolc nyerte meg. Az akció ideje alatt rekord-olajátadás történt: az idén augusztusban 13,5 tonna használt sütőolajat vittek a kutakra az emberek.

Az elégedett emberek dolgoznak jól – a külföldi munka a karrier szerves része

A fizetésemelésre legfeljebb fél évig emlékeznek az emberek, az igazán jól menő cégek nem is a fizetésekkel versenyeznek a legjobb munkatársakért, hanem olyan értékekkel, amelyektől jó lesz a közérzetük és elkötelezetté teszik őket a cég iránt – hangzott el a  Magyar Telekom által szervezett „mitől jó és vonzó a munkahely, 2013” kerekasztal-beszélgetésen. Az Aon Hewitt felmérése szerint minden második válaszadó elképzelhetőnek tartja, hogy külföldre menjen, de többsége vissza is térne. A nemzetközi vállalatok azzal is nagy esélyt adnak, hogy munkatársaik a világ több részén is folytathatják pályafutásukat. (A szerző felvételei.)

Megkezdődött a gumibitumen-gyártás a zalaegerszegi MOL-üzemben

Megkezdte működését a MOL gumibitumen-üzeme, miután sikeresen lezajlottak az új berendezések próbái. Az elsőként elkészült terméket helyben használják fel a Zalai Finomító és a 74. főút közti átkötő szakasz felújításához. A 760 méteres közútszakasz egyik felét gumibitumennel, a másik felét modifikált bitumennel készítik. A két eltérő felület jó lehetőséget kínál arra, hogy a nagy forgalmú úton további tapasztalatokat szerezzenek a különféle burkolatok tulajdonságairól.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >