Címke: MOL

Magyarországon erősödik a romaellenes közhangulat – gyerekek példakép nélkül

Európában nem javul az élet az egyik legnagyobb és leginkább kitaszított kisebbség, a romák számára – állapítja meg az Economist brit hetilap körképe. Már a cím is sokatmondó: „Hátrahagyva”, esetleg: „Ott felejtve”. Hat kelet-európai államban, köztük Magyarországon a romák alkotják a lakosság 7–10%-át. A roma közösség fiatalabb és lélekszámban gyorsabban növekszik, mint a társadalom többi része. Bulgáriában és Romániában közülük kerül ki a munkaképes korba lépők egyötöde, nálunk ez az arány 1/6. Ám az álláskilátásaik nem sokkal jobbak, mint annak idején a szüleik esetében voltak.

Ötvenmilliárd forint osztalékot fizet

Rendkívül jó eredményeket ért el a MOL, sikeresnek bizonyult az a stratégia, amely az integrált üzleti modellt követte, és nagy súlyt helyezett valamennyi üzletág fejlesztésére – mondta Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a társaság mai, éves közgyűlését követő sajtótájékoztatón. A társaság 50 milliárd forint osztalékot fizet a részvényeseknek.

MOL-Versenyhivatal: kötelezettségvállalás, 150 millió forint eljárási bírság

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa elfogadta a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (MOL) kötelezettség-vállalásait, amelynek megfelelően a következő öt év során a gázolaj nagykereskedelmi listaárainak változásai éves átlagban a Platts jegyzésárainak változásait az eddiginél szorosabban, +/-1%-os sávon belül fogják követni. A kötelezettségvállalás elfogadásával a GVH célja az volt, hogy kiszámíthatóbbá váljék az árképzés, megkönnyítendő a belépést a magyarországi kőolajimport-piacra a potenciális versenytársak számára.

Múltba révedve iszik a magyar

Orbán Viktor eredetileg nagy eseményeket tervezett a holokauszt emlékévben, történészek viszont kifogásolják, hogy Magyarországot csak áldozatként kívánja bemutatni, az ország saját felelősségének vállalása nélkül – erről ír a német közszolgálati rádióállomás, a Deutschlandfunk. Magyarország a 8. az egyes államok alkoholfogyasztásának rangsorában, amelynek első 10 helyét döntően közép- és kelet-európai országok foglalják el – írja az Independent

Jó kétszáz benzinkutat vásárol a MOL az olasz ENI-től

A MOL-csoport szerződést kötöttaz olaszENI-vel kereskedelmi üzletének megvásárlásáról Csehországban, Szlovákiában és Romániában, beleértve a jelenleg Agip márkanév alatt működő kiskereskedelmi hálózatát. Az ügylet része az ENI nagykereskedelmi üzletágának átvétele az érintett országokban. Ezzel csaknem 2000 benzinkútra növekszik a MOL-csoport 11 országban működő kiskereskedelmi hálózata.

Orbán függ a nem demokratikus hatalmaktól

A horvát elnök azt mondta: országának még egyszer neki kell futnia, hogy rendezze az INA körüli vitát a MOL-lal. Joszipovics azzal érvelt, hogy mindig érdemes megpróbálni megtalálni a megoldást, mert a partnerek közötti szakadás egy ilyen nagy cégnél káros lenne mindenki számára.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >