ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Magyar Újságírók Országos Szövetsége

Kinek a sajtószabadsága?

Van-e sajtószabadság egy olyan országban, ahol bármelyik nap szabadon leírhatom, hogy Orbán Viktor (Habony Árpád, Mészáros Lőrinc stb.) gazember? Látszólag van, hiszen tényleg le lehet írni ilyeneket – néha meg is történik –: nem visz el a rendőr, nem fenyeget börtön vagy erőszak, nem bocsát el a munkáltatóm.

A MÚOSZ állásfoglalása az etikátlan médiatartalmakról

Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján a magyar sajtóban kezd meghonosodni egy olyan, korábban csupán elvétve alkalmazott káros gyakorlat, amelyben a közzétett médiatartalmak publikálásának célja a valós információk és összefüggések bemutatása helyett a tény- és jogalap nélküli lejáratás, hírnévrontás és személyeskedés.

Sajtófotó-pályázat: Balázs Attila MÚOSZ-nagydíjas

Balázs Attila, a Magyar Távirati Iroda fotóriportere kapta a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Nagydíját; az MTI/MTVA fotósai összesen hét elismerést kaptak a 35. Magyar Sajtófotó Pályázaton. A pályázat eredményeit ma hirdették ki Budapesten.

Kézitáskával Indiában – Hanti Vilmos fotókiállítása

Őszi programsorozata első rendezvényeként tartották meg kedden az idén éppen 120 esztendős Magyar Újságírók Országos Szövetsége budapesti Sajtóházában Hanti Vilmos (a képen) fotókiállításának megnyitóját. A jeles közéleti személyiség tárlatának anyagát Keleti Éva fotoriporter-fotoművész, a MÚOSZ tiszteletbeli elnöke méltatta. Az indiai hangulatot teremtő megnyitón a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége szolgáltatta a zenét és ételkóstolót. Közreműködött a barokk-reneszánsz zenét játszó Lovas Tamás és Sándor Ádám.

Az újságíró-társadalom szolidáris a törökországi demokratikus erőkkel

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének kül- és biztonságpolitikai szakosztálya egyetértően támogatja az Ellenállók Nemzetközi Szövetsége (FIR) állásfoglalását: "Hónapok óta a FIR (Ellenállók Nemzetközi Szövetsége) nagy aggodalommal követi a Törökországban zajló politikai fejleményeket. 

Ma megnyílt a 34. Magyar Sajtófotó-kiállítás – középpontban drámák és emberek

Mától május 14-ig láthatja a közönség a hazai sajtófotózás legjobb képeit a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban (Budapest, VI., Nagymező utca 8.). Nemcsak a díjnyertes képeket, hanem sok mást is, amely a 2015. év legjellemzőbb helyzeteit, embereit, drámáit, és nagy ritkán örömeit is érzékeltetik.


1 2 3 4   >