ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége

Semmilyen dicsőítést a lett Waffen-SS-nek!

Nemzetközi antifasiszta tiltakozást tartott az Ellenállók Nemzetközi Szövetsége, a  FIR március idusán a lett Waffen-SS állami segédlettel történő dicsőítése ellen Athénban, Berlinben, Brüsszelben, Rómában és Budapesten. A Német Antifasiszta Szövetség Berlinen túl további virrasztást szervezett Brémában, Hamburgban, Majna-Frankfurtban és Düsseldorfban. (Képek: Takács Ferenc)

Tizenhatan kaptak Radnóti antirasszista díjat

Tizenhatodik alkalommal tizenhat kiemelkedő személyiségnek adták át ma délután a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) elnöksége által tizenhat esztendővel ezelőtt, 2000-ben alapított Radnóti Miklós antirasszista díjat Budapesten. A kitüntetés átadásának napja hagyományosan az ENSZ Közgyűlése által meghirdetett, a faji megkülönböztetés, a rasszizmus  elleni küzdelem világnapja, március 21-e.

A MEASZ tiltakozik a Hóman-szobor állításának terve ellen

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) tiltakozik az ellen, hogy Hóman Bálint születése 130. évfordulóján szobrot kapjon Székesfehérvárott vagy bárhol az országban. Ezt Hanti Vilmos, a szervezet elnöke jelentette be mai sajtótájékoztatóján. – Ez alkalommal mutatták be a szövetség frissen megjelent évkönyvét.

A cseh államelnök tagja hazája antifasiszta szervezetének

"Prágában tartotta kongresszusát a Cseh Szabadságharcosok Szövetsége, amelyen felszólalt Hanti Vilmos a FIR (Ellenállók Nemzetközi Szövetsége) és a MEASZ (Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége) elnöke. Gratulált a FIR cseh tagszervezetének, amely az egykori ellenállók hősiességére alapozva, aktívan kiveszi részét a mai szélsőjobb elleni föllépésben.

A nácizmus nélküli világért – Hanti Vilmos felszólalása Washingtonban

A világszerte újjáéledő fasizmus elleni harc szükségességéről és formáiról tárgyaltak az amerikai kongresszus épületében a téma nemzetközi szakértői. A ma megrendezett konferencia kiemelten foglalkozott a náci eszmék és módszerek térnyerésével a volt Szovjetunió utódállamaiban, Európában, illetve az Egyesült Államokban.

Izrael: Kihívások és lehetőségek

Ezzel a címmel tartott előadást Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének vendégeként. A tájékoztatónak váratlan aktualitást adott a hét végén kialakult feszültség azt követően, hogy Szíriából több mint 100 rakétát lőttek át Izraelbe, ahol találat ért lakott területeket is.


1 2   >