ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum

Boltmúzeum a „Süvegcukorhoz” – állandó kiállítás Gyulán

A múlt megőrzésében fáradozó áldozatos gyulai polgároknak köszönhető a boltmúzeum, a „Süvegcukorhoz” címzett kereskedés létrejötte, amelyet május 27-től bárki fölkereshet az egykori gyalogsági honvéd laktanyában. A kereskedelemtörténeti kiállítás alapítása egészen 1983-ig nyúlik vissza, Ábrahám György, az akkori élelmiszer-kiskereskedelmi vállalat igazgatója kezdeményezte.

Egyedülálló látvány- és hangélmény: jazztörténeti kiállítás

Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó Múzeum épületében sajtótájékoztatón mutatták be a május 1-jéig nyitva tartó jazztörténeti kiállítás kapcsán megjelent, ritkaságokat tartalmazó lézerkorongot, valamint azt a kiadványt is, amely jazztörténeti előadásokat gyűjt csokorba, továbbá a kiállítás képanyagát mintegy katalógus gyanánt. 

Plakátkiállítás: 90 év biztosítástörténete

Mindent biztosít - A magyar biztosítási plakát (1900–90) címmel nyílt kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeumban. A kiállítás biztosítási témájú plakátokat mutat be egy-egy korszak kiemelkedő, neves alkotásaival a középpontban.

Szépség és reklám: a női ideál a 20. század első felében

Korabeli tárgyak, reklámok felvonultatásával már rendeztek kiállítást, így a most megnyílt tárlat a sorban a második, és lesz folytatás is, a II. világháború utáni divat jellemző vonulataival – mondta el Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum igazgatója. Az emeleti termek a nőt és divatjának változását mutatják be a reklám fényében 1900–40 között a Múzeum anyagában fellelhető enteriőrök, fotók, korabeli tárgyak, cipők, ruhák és kiegészítők segítségével.

Hordóminta és Volt egyszer egy Vidámpark

Egyszerre két új kiállítást nyitott a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum (MKVM) és mind a kettő április 6-ig látogatható. Az egyiket nevezzük „hordómintának”, mert a magyar történelmi boroshordókról szól. A másik a Vidámparkot siratja el, illetve azt a lepusztult állapotot örökíti meg, amit a bezárása előtt a fotósok tapasztaltak.

„A jó kalmár a világ jótevője…” – kiállítás a magyar kereskedelem történetéből

A cím folytatása mondja el igazán, miről szól a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Múzeum (MKVM) új állandó kiállítása: „Két évszázad a magyar kereskedelem történetéből”. Hat terme már tavaly nyár óta látogatható, mától további négy teremmel/szobával bővült az egyedülálló bemutató.


1 2   >