ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Magyar Nemzeti Bank

Alakulóban az „illiberális demokráciák” tengelye?

Figyelmeztetés az Egyesült Államok számára, hogy Magyarország élesen jobbra fordult – állapítja meg a The Guardian. Így látja a helyzetet Susan Faludi, a magyar származású, Pulitzer-díjas amerikai újságíró és író, aki már csak szakmájánál fogva is aggódik, merthogy szerinte a tengerentúlon is könnyen megeshet, ami Magyarországon, hogy ti. tartós támadás éri a szólásszabadságot. A szerző a jövő tavasszal Budapestre készül, hogy bemutassa apjáról készült könyvét, amely azonban a jelenlegi magyar politikával is foglalkozik. Pontosan ezért izgatott az író, mert ha egy újságíró kihívja maga ellen a mai magyar kormányt, az könnyen a bíróság előtt találhatja magát.

Trumpnál az égig ért a gyűlölet

Trump segített, hogy az oroszok körében erősödjön Putyin elnök mítosza, pedig példátlan volt, ahogyan Moszkva beleavatkozott az amerikai választási kampányba – jelentette a Reuters . Mindenesetre a republikánus jelölt győzelme és utána a Kreml lelkesedése azt tanúsítja, hogy véget ért a II. világháború utáni rend és sok millió amerikai azt akarja, hogy az Egyesült Államok vonuljon ki a nemzetközi színtérről. Hogy Trump lett a befutó, az felbátorítja Oroszországot Szíriában, Kelet-Ukrajnában, valamint Európában is, ahol szélsőjobbos csoportokat támogat a nyugati egység meghiúsítására.

Putyin–Erdoğan: diktátornak diktátor a barátja

Ann Applebaum azt írja a The Washington Postban a Putyin–Erdoğan-találkozó kapcsán, hogy nem éppen az erő jele, ha valahol egész osztályokat számolnak fel, mondván, hogy ők ellenségek, de nem azért, amit tettek, hanem amit képviselnek. Ilyet a diktátorok csinálnak, amikor paranoiások, vagy félnek, vagy netán elszigeteltnek érzik magukat. Vagy amikor aggódnak, hogy a körülöttük lévő talpnyalók összeesküvést szőnek. Azért használnak erőszakot, mivel attól tartanak, hogy vesztenek a támogatottságukból.

Putyin hűséges tanonca: Orbán  – a populizmus kísértete járja be Európát

Schilling Árpád az osztrák Die Presseben megjelent interjújában Putyin hűséges tanoncának tartja Orbán Viktort. Azaz uralja a sajtót, megjutalmazza a barátait és fenntartja a folyamatos háború látszatát. A lapnak adott nyilatkozatban a rendező, aki a jelenleg a bécsi Akademietheaterben állít színre egy darabot, úgy látja, hogy a politika félelemmel és bosszúvággyal tölti meg a társadalmat. A művész azon gondolkodik, hogy kivándorol, bár ha mindenki elmegy, akkor csak a fasiszták maradnak. Mint mondja, Magyarország sokak számára modell lett Európában: a bezárkózásban, a falépítésben, az ellenségkeresésben. A türelem, a szolidaritás és a multikulturalizmus szitokszó lett.  

A Fidesz-hívek szerint is szélsőséges mértékű a korrupció – Matolcsy mondjon le!

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, május 12–17. között, 1050 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a Magyar Nemzeti Bank és az alapítványai körüli botrányt és korrupciógyanús ügyeket, illetve megítélésüket a nyilvánosságban.

Matolcsyék megszállottan szórják a pénzt – omladozik az egészségügyi rendszer

Ellentmondások derültek ki a Nemzeti Bank költekezése körül, az MNB megszállottan szórja a pénzt, amióta két éve kb. 1,7 milliárd eurós nyereséget könyvelhetett el – írja a Financial Times. Más jegybankokhoz hasonlóan luxus ingatlanokat, műtárgyakat vett, egzotikus helyeken nyitott képviseleteket. Ám a legutóbbi leleplezések bizonyos tisztázatlan kiadásokról kellemetlen kérdéseket vetnek fel az Orbán-kormány számára. Így az urambátyámságról, és arról, hogy közpénzeket jogellenesen a kormánypolitika támogatására használtak fel, illetve hogy a bank forrásait az állami bevételek kozmetikázására fordították. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >