ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Magyar Nemzeti Múzeum

„Nézz Kossuth szemébe!” – Ünnepi újdonságok a Nemzeti Múzeumban

Március 15-ike ünnepének közeledtével a Magyar Nemzeti Múzeum két új szerzeményével örvendezteti meg látogatóit. Az újdonságokat ma, március 13-án mutatták be a sajtó képviselőinek. Első alkalommal látható Budapesten a Kossuth Lajosról az Egyesült Államokban 1852-ben készült dagerrotípia (vásárlási értéke 23 ezer dollár!) Kiállították továbbá a márciusi ifjak egyike, Oroszhegyi Józsa börtönévei alatt faragott emlékpoharát is.

Életre kelt avarok – egyedülálló régészeti kiállítás a Nemzeti Múzeumban

Ma megnyílt a Magyar Nemzeti Múzeum Életre kelt avarok című régészeti kiállítása, amely nemcsak témája és bemutatási módja miatt izgalmas, hanem azért is, mert egy nemzetközi tudományos kezdeményezés eredményeinek első, látványos bemutatója. Az április közepéig nyitva tartó kiállításhoz a Kelts életre egy avar falut! című családi program kapcsolódik szombatonként.

Aki magyar, velünk tart! – kiállítás a Nemzeti Múzeumban  – óriásérme-adomány

Az 1956-i forradalom titkos művészetét mutatja be a Magyar Nemzeti Múzeum REJT/JEL/KÉPEK ’56 című kiállítása, amely ma különleges kinccsel gazdagodott. A Magyar Éremkibocsátó Kft. egy kilogramm súlyú ezüstérmet ajándékozott az intézménynek.

Történelmi vándorkiállítás: 1939–89

Kelet-Közép-Európa történelmének hatvan évét szemlélteti az a szabadtéri tárlat, amelyet ma nyitottak meg a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében. Több mint száz fénykép, a szemtanúk visszaemlékezései, korabeli újságok címlapjai szemléltetik a múlt történéseit, különösen az 1989-et, a változások évét.

Húszadszor – este 10-ig tart az éjszaka

Május 16–17-én a pesti Múzeumkertben és a Nemzeti Múzeumban 20. alkalommal rendezik meg az Európában egyedülállómúzeumok majálisát, ahol száznál több múzeum mutatkozik be. Egész nap programokkal, előadásokkal, koncertekkel várják a látogatókat. A kétnapos fesztiválon, a 20. múzeumok majálisán értelmezik újra az ország múzeumai a modern 20. század témakörét, eseményeit és érdekes személyiségeit, kiosztják „az év múzeuma”- és „az év kiállítása”-díjakat.

Századok sátra a Szigeten

Külön MNM-tartomány épült az augusztus 11–17. között működő a Sziget Fesztivál-köztársaságban. Ott mutatkozik be a Magyar Nemzeti Múzeum építményegyüttese és óriás gömbsátra, amely 21. századi látványeszközökkel, világszínvonalú attrakcióval várja a fesztivállakókat.


1 2 3 4 5   >