Címke: Magyar Szociális Fórum

December végéig 45-en szenvedtek fagyhalált

December végéig huszonötről negyvenötre emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma Magyarországon – tájékoztatott a Magyar Szociális Fórum az új év első napján közzétett összesítésében. A Magyar Szociális Fórum az életvesztés méreteit értékelve megállapította: a fagyhalál – az előző évekhez hasonlóan – ezen a télen is tömeges.

Huszonöten fagytak meg december közepéig

Magyarországon huszonöten fagytak meg december közepéig, a hideg beállta óta – adott róla hírt a Magyar Szociális Fórum szerdán.  November végéig tízen, november vége és december közepe között tizenöten fagytak meg, többségükben a szabad ég alatt. A fagyhalál legfiatalabb áldozata 36, a legidősebb 73 éves volt. A legújabb áldozatok között három a nő. A szomorú statisztikai adatra jellemző, hogy az áldozatok többsége (17) hajléktalan, és közterületen, a szabad ég alatt hűlt ki, nyolc pedig saját, fűtetlen otthonában.

Kilakoltatásra ítélt családok jajkiáltása

A Magyar Szociális Fórum ma arra kérte a kormányt, hogy a téli kilakoltatási tilalom április végi lejárta után se engedélyezze azoknak a családoknak, egyedülálló idős, beteg embereknek a kilakoltatását, akik az utcán köthetnek ki másik lakhatás híján.

Február közepéig 112-en fagytak meg Magyarországon

A Magyar Szociális Fórum vasárnap friss adatokat tett közzé a fagyhalál alakulásáról. Az emberi jogokért küzdő mozgalom jelentése szerint 112-re emelkedett azoknak az embereknek a száma, akik tavaly ősz és 2014. február 13. között Magyarországon megfagytak. Az MSZF előző, január 30-i adatszolgáltatása óta, mely 88 életvesztésről számolt be, 24 embertársunk szenvedett fagyhalált.

Arat a fagyhalál – már 88 áldozat

Az igen enyhe januári időjárás ellenére 12-en szenvedtek kihűléses halált Magyarországon. Velük együtt 88-ra emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma tavaly ősz és 2014. január 26. között – jelentette a Magyar Szociális Fórum ma kora reggel. A kormány irányítása alatt álló média 2010 év óta nem ad hírt a tömeges fagyhalálról.

Ötvenhárom fagyhalál-áldozat

A viszonylag enyhe időjárás dacára  Magyarországon január elejéig 53-an fagytak meg a múlt ősz óta. December közepéig 26-an, december közepe és január 4. között pedig 27-en – tudatta a Magyar Szociális Fórum csütörtökön reggel. A december közepe óta elhunytak többsége saját fűtetlen otthonában fagyott meg.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >