Címke: Magyar Szociális Fórum

Kilakoltatásra ítélt családok jajkiáltása

A Magyar Szociális Fórum ma arra kérte a kormányt, hogy a téli kilakoltatási tilalom április végi lejárta után se engedélyezze azoknak a családoknak, egyedülálló idős, beteg embereknek a kilakoltatását, akik az utcán köthetnek ki másik lakhatás híján.

Február közepéig 112-en fagytak meg Magyarországon

A Magyar Szociális Fórum vasárnap friss adatokat tett közzé a fagyhalál alakulásáról. Az emberi jogokért küzdő mozgalom jelentése szerint 112-re emelkedett azoknak az embereknek a száma, akik tavaly ősz és 2014. február 13. között Magyarországon megfagytak. Az MSZF előző, január 30-i adatszolgáltatása óta, mely 88 életvesztésről számolt be, 24 embertársunk szenvedett fagyhalált.

Arat a fagyhalál – már 88 áldozat

Az igen enyhe januári időjárás ellenére 12-en szenvedtek kihűléses halált Magyarországon. Velük együtt 88-ra emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma tavaly ősz és 2014. január 26. között – jelentette a Magyar Szociális Fórum ma kora reggel. A kormány irányítása alatt álló média 2010 év óta nem ad hírt a tömeges fagyhalálról.

Ötvenhárom fagyhalál-áldozat

A viszonylag enyhe időjárás dacára  Magyarországon január elejéig 53-an fagytak meg a múlt ősz óta. December közepéig 26-an, december közepe és január 4. között pedig 27-en – tudatta a Magyar Szociális Fórum csütörtökön reggel. A december közepe óta elhunytak többsége saját fűtetlen otthonában fagyott meg.

A Magyar Szociális Fórum a keresztény értékekre hivatkozó magyar elithez

A Magyar Szociális Fórum (MSZF) hétfőn arra kérte a keresztény értékekre hivatkozó magyar politikai elitet, hogy vegye komolyan Ferenc pápa felszólítását a javak igazságos elosztásáról, és szüntesse meg a négy és fél millió embert sújtó megélhetési válságot. Az MSZF szerint egyetlen jóérzésű politikus sem viselkedhet közömbösen a katolikus világegyház vezetőjének társadalmi elemzésével szemben.

Az ősz óta huszonhatan fagytak meg Magyarországon

Az ősz kezdetétől december 15-ig huszonhatan fagytak meg Magyarországon – tudatta a Magyar Szociális Fórum hétfőn. December 1-jéig 11-en haltak meg a hidegben, azóta pedig további tizenöten lelték halálukat kihűlésben.  Az áldozatok között három nő is szerepel. Közterületen, a szabad ég alatt tízen fagytak meg, saját fűtetlen otthonukban pedig kilencen. Kórházba szállításuk közben, vagy után heten vesztették életüket, mert már nem tudtak rajtuk segíteni – összegezte a tényeket az MSZF.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >