ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Magyar Szociális Fórum

Kilakoltatták és bilincsbe verve pszichiátriai intézetbe zárták a 72 éves rokkantat

Budapesti-Terézvárosban rendőrségi akció keretében péntek délután erőszakkal kilakoltatták Izabella utca otthonából, és bilincsbe verve a dabasi pszichiátriai intézetbe szállították Hüvelyes Lajos 72 éves rokkantat – jelentette a Magyar Szociális Fórum (MSZF) a mozgáskorlátozott férfit segítő önkéntes fiatalok tájékoztatása alapján. Hüvelyes Lajostól elvették mobil telefonját, és elérhetetlenné vált. Elhurcolása óta sem az MSZF, sem önkéntes segítői nem tudtak beszélni vele.

Csaknem százan fagytak meg – 16 éves a legfiatalabb áldozat

Tizenhat éves a fagyhalál legújabb, egyszersmind legfiatalabb áldozata. Vele együtt 97-re emelkedett a végzetesen kihűlt személyek száma január 20-ig. A Magyar Szociális Fórum arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy rendkívüli kormányülésen foglalkozzanak a tömeges fagyhalállal, mert immár fiatalkorúakat is kezd magával ragadni. 

Hetvenöten fagytak meg január 10-ig – kisgyerekesek is vészhelyzetben

Két hét alatt csaknem megduplázódott, negyvenről 75-re emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma. Az óév utolsó napjai óta január 10-ig 35-en fagytak meg, húszan közülük fűtetlen otthonukban hűltek ki – tudatta szerkesztőségünkkel ma kora reggel a Magyar Szociális Fórum. A 35 áldozat közül heten nők voltak, a legfiatalabb 45, a legidősebb pedig 80 éves volt.

Kopogjon be a szomszédba, ne csak az ünnepek idején! – vészhelyzetben egy 11 tagú család

Sokan élnek elszigetelve a társadalomtól, de nem csupán tanyán vagy külterületen, akár még tömbházon belül, netán családi házas környéken, társasházakban is. Sokan a fűtetlen szobákban, éhesen, súlyos nélkülözések közepette kénytelenek élni. Rácz Anett szociológus, a Mátrix Közhasznú Alapítvány munkatársa – nem először, és vélhetően nem utoljára – arra kéri a jó szándékú és az átlagosnál jobb módúakat, hogy ne hagyják magukra a környezetükben élő rászorulókat.

Negyvenen fagytak meg Magyarországon 2015-ben

Az óév végéig negyvenen fagytak meg Magyarországon, közülük tizennyolcan fűtetlen otthonukban hűltek ki – tájékoztatott a Magyar Szociális Fórum az újév első napján. December második felében csaknem háromszor annyian hűltek ki fűtetlen otthonukban, mint ahányan közterületen, a szabad ég alatt.

Húszan fagytak meg november végéig

Húszra nőtt a fagyhalál áldozatainak száma november végéig. Kétszer annyian fagytak meg, mint tavaly ugyanennyi idő alatt – tudatta a Magyar Szociális Fórum szerdán. Ez év 11. hónapjában ötször annyian fagytak meg a szabad ég alatt, mint ahányan saját fűtetlen otthonukban. Ez arra utal, hogy a hajléktalanszállót sokan kerülik, fedelet viszont nem találnak helyette.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >