Címke: Magyar

Bécset különösen kedvelik a külföldi cégek

Minden eddiginél több, összesen 133 nemzetközi vállalkozás választotta telephelyéül az osztrák fővárost 2013-ban. Egyre több kezdő és kelet-közép-európai cég dönt Bécs mellett. Magyarországról a múlt tíz évben harminc vállalkozás választotta működése színhelyéül az egykori császárvárost.

Duolingo: ingyenes idegennyelv-tanulás mától magyarul is – okostelefonon

A Duolingo ma bejelentette, hogy nyelvtanulási alkalmazásait magyar nyelven is elérhetővé teszi, ekként a magyar használók ingyen tanulhatnak angolul az interneten, valamint iPhone és Android alkalmazásokon keresztül. A cég rövidesen további nyelveket kapcsol be a szolgáltatásba. Húszmilliós használói táborával a Duolingo a világ első számú oktató alkalmazása lett mind a Google Play, mind az iTunes alkalmazásboltokban. Az Apple tavaly „Az év iPhone-alkalmazása”, a Google pedig a „Best of best” Android-alkalmazás díjjal jutalmazta.

Megnyílt a budapesti Herzl-központ – a Kárpát-medencén kívül Izraelben él a legnagyobb számú magyar ajkú kisebbség

Ünnepélyes külsőségek között nyílt meg ma este a Herzl-központ a budapesti Izraeli Kulturális Intézetben.Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a megismerést nevezte a népek és kultúrák együttélése egyetlen lehetséges módjának. A miniszter elmondta: a jövő évtől a nemzeti alaptanterv részét képezi, hogy „Izrael a Közel-Kelet demokratikus állama, az az ország, ahol a Kárpát-medencén kívül a legnagyobb számú magyar ajkú kisebbség él”. – Az Izraeli Kulturális Központban vasárnap a Tett és Védelem Alapítvány, valamint a Szochnut közös antiszemitizmus-monitoring irodát is nyitott. (A képen: Herzl Tivadar.)

Fülöp-szigetek: magyar közreműködéssel épült mobilhálózat az ítéletidő után

Ma üzembe helyezte a Fülöp-szigeteken a Vodafone Csoport Alapítvány hordozható bázisállomásokból álló mobil hálózatát, amely egyrészt a segélyszervezetek életmentő munkáját segíti, másrészt pedig lehetővé teszi a helyieknek, hogy elérhessék szeretteiket a katasztrofális tájfun után.

Nemzetközi szolgáltató központ létesült Magyarországon

A Telenor vállalatcsoport bővíti tevékenységét a kelet-közép-európai régióban. A vállalat újonnan létrehozott szolgáltató központja (shared service center) a Telenor európai leányvállalatainak nyújt technológiai szolgáltatásokat. Az új cég a Telenor Magyarország, a Telenor Serbia és a Telenor Montenegro hálózat- és IT-tervezési, implementációs és karbantartási egységeit integrálja.

Borúlátón ítélik meg a magyarok országuk gazdaságát

Az Ipsos 25 országban készült felmérése azt mutatja, hogy a nyár végén az emberek 39 százaléka minősíti jónak hazája gazdasági teljesítményét. Az idén jellemzően 36 százalékon állt ez a mutató, az utóbbi hónapok enyhe növekedése elsősorban az európai államok lakossága körében bekövetkezett kedvező véleményváltozásnak köszönhető. Ugyanakkor az idei adatok összességében azonosak a 2010 eleje óta regisztráltakkal, azaz a világ lakosságának gazdasági hangulata – bár kisebb ingadozásokat mutat, de – közel négy éve változatlan.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >