Címke: Magyar

Csúcson a magyarok idegenellenessége

A felnőtt lakosság 46%-a mereven elutasító, azt mondja, hogy menedékkérő ne tegye be a lábát az országba. 45% szerint mérlegelni kell, hogy kinek és milyen feltételekkel nyújtunk segítséget. 9% mondja azt, hogy minden menedékkérőt be kell fogadni. A Tárki közvéleménykutató 1992 óta méri az idegenellenességet, az elutasítók aránya most a legmagasabb. A halálbüntetés napirenden tartása és más kérdések mellett ez is olyan téma, amelyben a közhangulat jól kitapintható, így ebből az ügyből is lehet politikai tőkét kovácsolni.

Palya Bea megismétli lemezbemutatóját az A38 hajón

Újra bemutatják Palya Bea „A Nő” című legújabb lemezét pénteken este a Duna budai partja mentén horgonyzó A38 hajón. Az áprilisi bemutató ugyanis olyan kirobbanó, teltházas sikert hozott, hogy értelemszerű volt a koncert prolongálása.

Kulináris hidak Ausztria és Magyarország között – idegenforgalmi ízfalatkák

Ausztriát – történelméből fakadóan – egy képzeletbeli kulináris híd is összeköti jelenlegi szomszédaival. Az osztrák konyhára jellemző, hogy a legkülönfélébb kultúrák hatásait ötvözi. A minap – eredeti ötlet alapján – a burgenlandi fiatal mesterszakács, Max Stiegl és a budapesti Kempinski Hotel Corvinus séfje, Roland Holzer a konyhában mutatta be Ausztria és Magyarország kulináris kapcsolatait.

Bécset különösen kedvelik a külföldi cégek

Minden eddiginél több, összesen 133 nemzetközi vállalkozás választotta telephelyéül az osztrák fővárost 2013-ban. Egyre több kezdő és kelet-közép-európai cég dönt Bécs mellett. Magyarországról a múlt tíz évben harminc vállalkozás választotta működése színhelyéül az egykori császárvárost.

Duolingo: ingyenes idegennyelv-tanulás mától magyarul is – okostelefonon

A Duolingo ma bejelentette, hogy nyelvtanulási alkalmazásait magyar nyelven is elérhetővé teszi, ekként a magyar használók ingyen tanulhatnak angolul az interneten, valamint iPhone és Android alkalmazásokon keresztül. A cég rövidesen további nyelveket kapcsol be a szolgáltatásba. Húszmilliós használói táborával a Duolingo a világ első számú oktató alkalmazása lett mind a Google Play, mind az iTunes alkalmazásboltokban. Az Apple tavaly „Az év iPhone-alkalmazása”, a Google pedig a „Best of best” Android-alkalmazás díjjal jutalmazta.

Megnyílt a budapesti Herzl-központ – a Kárpát-medencén kívül Izraelben él a legnagyobb számú magyar ajkú kisebbség

Ünnepélyes külsőségek között nyílt meg ma este a Herzl-központ a budapesti Izraeli Kulturális Intézetben.Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a megismerést nevezte a népek és kultúrák együttélése egyetlen lehetséges módjának. A miniszter elmondta: a jövő évtől a nemzeti alaptanterv részét képezi, hogy „Izrael a Közel-Kelet demokratikus állama, az az ország, ahol a Kárpát-medencén kívül a legnagyobb számú magyar ajkú kisebbség él”. – Az Izraeli Kulturális Központban vasárnap a Tett és Védelem Alapítvány, valamint a Szochnut közös antiszemitizmus-monitoring irodát is nyitott. (A képen: Herzl Tivadar.)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >