16. AV Trend & Hifi Show

Címke: Magyar

Bizottsági állásfoglalás az osztrák átmeneti határellenőrzés bevezetése kapcsán

Az osztrák hatóságok tájékoztatták  az Európai Bizottságot arról, hogy Ausztria átmenetileg ellenőrzést vezet be az uniós határain, különösen a Magyarországgal határos szakaszon, egyúttal az olaszországi, szlovákiai és szlovéniai határain is. A tagállamok közötti határellenőrzés ideiglenes bevezetésére válsághelyzet esetén lehetőséget nyújt a Schengeni Határ-ellenőrzési Kódex. A jelenlegi ausztriai  helyzet a jelek szerint teret enged e szabályok alkalmazásának.

A Hetvenegyek halálára

Hívatlan vendégek voltak, úgy is bántunk velük. Hiába mentek el, ha tőlünk vagy rajtunk keresztül indultak, velünk maradnak. Ott lesznek a krónikáinkban, a lelkiismeretünkben. Hívatlan vendégek voltak, úgy is bántunk velük. Idegenként érkeztek, részvétet csak most, a családjuknak küldött, kényszeredett üzenetben kaptak.

Pofára estek a magyar újfasiszták – az osztrákok és a németek kiutálták őket

A bécsi kudarc után felsültek a magyar neonácik Nürnbergben is, ezért a jelek szerint elálltak a városban tervezett látogatástól – tudósít a Nordbayern.de. A Németországban rég betiltott „vér és becsület” újfasiszta szervezet magyar lerakatának tagjai, nyolc felnőtt, valamint egy gyerek (az osztrák jelentések korábban csupán hat felnőttről adtak hírt – a szerk.) a „hadtörténelem lelkes híveiként” olyan helyeket akartak felkeresni, amelyek kötődtek Hitlerhez. Így Nürnbergben a Birodalmi Pártnapok Dokumentációs Központját, az egykori per emlékmúzeumát, ám a város vezetése úgy döntött, hogy egyik helyre sem engedi be őket.

Csúcson a magyarok idegenellenessége

A felnőtt lakosság 46%-a mereven elutasító, azt mondja, hogy menedékkérő ne tegye be a lábát az országba. 45% szerint mérlegelni kell, hogy kinek és milyen feltételekkel nyújtunk segítséget. 9% mondja azt, hogy minden menedékkérőt be kell fogadni. A Tárki közvéleménykutató 1992 óta méri az idegenellenességet, az elutasítók aránya most a legmagasabb. A halálbüntetés napirenden tartása és más kérdések mellett ez is olyan téma, amelyben a közhangulat jól kitapintható, így ebből az ügyből is lehet politikai tőkét kovácsolni.

Palya Bea megismétli lemezbemutatóját az A38 hajón

Újra bemutatják Palya Bea „A Nő” című legújabb lemezét pénteken este a Duna budai partja mentén horgonyzó A38 hajón. Az áprilisi bemutató ugyanis olyan kirobbanó, teltházas sikert hozott, hogy értelemszerű volt a koncert prolongálása.

Kulináris hidak Ausztria és Magyarország között – idegenforgalmi ízfalatkák

Ausztriát – történelméből fakadóan – egy képzeletbeli kulináris híd is összeköti jelenlegi szomszédaival. Az osztrák konyhára jellemző, hogy a legkülönfélébb kultúrák hatásait ötvözi. A minap – eredeti ötlet alapján – a burgenlandi fiatal mesterszakács, Max Stiegl és a budapesti Kempinski Hotel Corvinus séfje, Roland Holzer a konyhában mutatta be Ausztria és Magyarország kulináris kapcsolatait.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >