Címke: Magyarország

A barométer Európára áll – a magyarok számára nincs élet az Európai Unión kívül

Az Európai Bizottság rendszeresen felméri az Európai Unió polgárainak vélekedését az Unióról és európai kérdésekről. Több mint 40 éve készül évente kétszer általános közvélemény-kutatás erről (Standard Eurobarometer) az összes tagállamban. Dr.Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője ma késő délután mutatta be a legfrissebb, 2014. november 8–17. között folytatott reprezentatív felmérés legfontosabb hazai vonatkozásait.

Az Amnesty International lesújtó jelentése a magyarországi állapotokról

Az Amnesty International a jövőbeli emberi jogi tendenciákról szóló előrejelzéssel együtt nyilvánosságra hozta éves jelentését. Ebben felszólítja a kormányokat, hogy többé ne tegyenek úgy, mintha a civilek védelme erejüket meghaladó feladat lenne. Előrejelzése szerint: amíg globális szinten nem áll be alapvető változás a konfliktusok kezelésében, addig egyre több civil kerül majd fegyveres csoportok zaklatásának a középpontjába, a véleménynyilvánítás szabadsága is sérülni fog, valamint a humanitárius és menekültügyi válság tovább mélyül... 

1,2 millió euró sürgősségi finanszírozás a növekvő migrációs nyomás kezelésére

Az Európai Bizottság 1,21 millió eurós sürgősségi finanszírozást biztosít Magyarországnak a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alapból, hogy a menedékkérők fogadásával foglalkozó hazai szervek hatékonyabban reagálhassanak a menekültügyi rendszerre nehezedő növekvő nyomásra. A menedékkérelmek lehető leggördülékenyebb kezelése érdekében a finanszírozást a meglévő fogadási kapacitások bővítésére fordítják. Az intézkedések keretében létesítményeket alakítanak ki, műszaki berendezéseket szereznek be, a menedékkérők szállításához járműveket bérelnek, és ideiglenes munkatársakat vesznek fel.

A dilettáns, konfrontatív kormányzati gazdaságpolitika miatt menekül a működő tőke

Meglepően optimista prognózist tett közzé az Európai Bizottság arra alapozva, hogy a tagországokban ez évben már sehol sem várható a gazdaság zsugorodása – írja a többi között Katona Tamás kandidátus, a közgazdaság-tudomány habilitált doktora az Infovilág rendelkezésére bocsátott legfrissebb elemzésében. Az idénre a Bizottság 1,7%-os növekedést vár a teljes unióban, és 1,3%-ot az euró-zónában. – A magyar gazdaság ez évi kilátásait a mértékadó elemző intézetek nagyon hasonlóan ítélik meg. Általános vélemény szerint a tavalyi dinamikus növekedés egyszeri tényezők együttes hatásának következménye, és ez évre, sőt a következőkre is jól érezhető lassulást várnak.

Javuló uniós gazdasági kilátások, Magyarországon lassulhat a növekedés

Az Európai Bizottság téli gazdasági előrejelzése szerint 2007 óta első alkalommal lehet arra számítani, hogy idén az EU összes tagállama növekedést mutat. A várakozások értelmében 2015 során a gazdasági tevékenységek unió-szerte némileg fellendülnek, és ez a tendencia jövőre tovább javulhat.

Emberi jogi jelentés: diszkriminációk Magyarországon is

Human Right Watch (Emberi Jogi Figyelő) szervezet Brüsszelben most nyilvánosságra hozott éves jelentésében újból felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon a diszkriminatív alkotmány és a kormányzó Fidesz által elfogadott törvények sora aláássa az igazságszolgáltatást, a médiát, a kormánnyal szembeni más fékeket és ellensúlyokat. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >