Címke: Magyarország

Európában Magyarország kezeli a legrosszabbul a menekültügyet – az osztrákok többsége hajlandó segíteni a földönfutóknak

Közép-Európa szégyenletes módon elutasítja a menekülteket – írja az amerikai orgánumban, a Newsweek című hetilapban Judy Dempsey. Mint rámutat, az Európai Unió valamennyi vezetője közül azok tudják jobban, hogy mi az a besorozás és hogy az emberek mennyire gyűlölték a kötelező katonai szolgálatot, akik megélték a kommunizmust. Nos, ezeknek a politikusoknak össze kellene vetniük saját tapasztalataikat azzal, ami manapság Eritreában folyik. – Magyarországon a hatalom semmilyen lehetőséget sem hagy ki, hogy az illegális bevándorlók ellen kampányoljon. 

Magyarország egy amerikai nagykövet szemével

Madam Ambassador címmel májusban jelent meg az Egyesült Államokban Eleni Tsakopoulos Kounalakis, volt amerikai nagykövet budapesti éveit, magyarországi tapasztalatait feldolgozó könyve. Eleni Kounalakis, aki 2010–13 között volt az Egyesült Államok budapesti nagykövete, nemrég rövid, baráti látogatásra érkezett Budapestre. Sűrű programja ellenére szívesen állt tudósítónk rendelkezésére interjú céljából. Akkor tudta meg, hogy könyve augusztusban már magyarul is olvasható lesz.

Földünk minden századik lakója menekült? – háborúk, üldöztetések tízmilliókat tesznek földönfutóvá

Hetvenhárommillióra, a Föld lakosságának 1 százalékára teszi a fegyveres konfliktusok miatt hazájukból elűzöttek számát egy ausztrál kutatóintézet – írja legfrissebb hírlevelében a „Haszon”. Csupán a 22 milliós Szíriából 13 millióan hagyták el vagy készülnek elhagyni lakóhelyüket...

A magyar gazdaság látványosan elmarad a környező országok fejlettségi szintjétől

A múlt évben – regionális konfliktusokkal és lokális válságokkal terhelt időszakban – némileg emelkedett a gazdasági növekedés dinamikája, a globális gazdaság 3,3%-kal bővült. Az idén ez a tendencia folytatódott – írja Katona Tamás kandidátus, a közgazdaság-tudomány habilitált doktora az Infovilág rendelkezésére bocsátott legfrissebb elemzésében.

Magyar emberjogi hozzájárulás Afrika fejlődéséhez

A MÚOSZ külpolitikai szakosztálya is támogatta azt a fórumot, amelyet a Külügyi és Külgazdasági Intézet és a Budapest Központ a Népirtás és Tömeges Atrocitások Nemzetközi Megelőzésért hívott össze. A kerekasztal-beszélgetés témája az afrikai fejlődés támogatása, és az ottani emberi jogok védelméhez való hozzájárulás volt.

Halálbüntetés? Magyarország lépjen ki az EU-ból! – Újjáépülhet a vasfüggöny

Szokatlan nyíltsággal közölte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, hogy Magyarországnak ki kell lépnie az unióból, ha Orbán Viktorragaszkodik a halálbüntetés visszaállításához – írja a Süddeutsche Zeitung. A lapnak adott nyilatkozatban Juncker úgy fogalmazott, hogy ez válóok lenne: aki bevezeti a legsúlyosabb büntetési nemet, annak nincs helye az EU-ban. – Magyarország a bevándorlók ellen bujtogat: a jobboldali-nacionalista kormány erősíti a kampányt – ez áll a Frankfurter Rundschau -ban. Az osztrák Standard a jobboldali populizmus sikerének tartja, hogy Burgenlandban látványosan előretört a Szabadságpárt, amely főként a bevándorlással riogatta az embereket a tegnapi tartományi választások előtt.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >