Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: Magyarország

„Harcra kész egy ital, íze, mint egy pofon”

A pálinkáról, mint hungarikumról közöl részletes beszámolót a New York Times, megjegyezve, hogy a gyümölcsízű párlat úgy hat, mint az arculcsapás. – Az Európai Bíróság megállapította, hogy a magyar pálinkatörvény megsérti a közösségi jogot.

Az euroszkeptikusok előretörésének a növekedés és a munkahelyteremtés látja kárát

Rossz hírre ébredtek a hétvégén az összeurópai gondolat szószólói: az európai parlamenti választások egyértelműen jelezték, hogy az uniót a mai formájában nem lehet sokáig adottságnak tekinteni. A 2014-i választásokon az euroszkeptikusok olyan áttörést értek el, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni – a szavazók ezzel azt üzenték politikusaiknak, hogy a Brüsszel által megkövetelt integrációt nem lehet a végtelenségig folytatni, még akkor sem, ha a gazdasági fellendülés ezen áll vagy bukik – állítja a Saxo Bank vezető közgazdásza. Steen Jakobsen szerint, bár a hagyományos nagy pártok újra vezető szerephez jutottak, a szélesedő politikai palettából is jól látható, hogy az erősödő megosztottság Európa növekedési lehetőségeit ássa alá és a munkanélküliek táborát gyarapíthatja.

Strasbourgban ezentúl zajosabb, nyugtalanabb lesz az élet – Orbán egy sorban Nigel Farage-zsal és Marine Le Pennel

Mérsékelt károkkal járó földrengésnek minősíti a tegnapi választások eredményét a Financial Times. A szélsőségesek előretörtek, de nem tudnak egymás között dűlőre jutni, ezért várhatóan három frakcióba tömörülnek. A mai külföldi lapok foglalkoznak a Fidesz választási eredményével és Orbán Viktorral is. A Süddeutche Zeitung például úgy véli, aki őt bírálja, az hazaáruló és nem ismeri a népet. A Le Monde szerint Orbán Viktor 2010 óta kitűnt a «brüsszeli diktatúra» ellen intézett támadásaival. A lap szerint ugyanakkor igazi meglepetés a két baloldali-liberális, Európa-barát párt, a DK és az Együtt-PM jó teljesítménye.

EP-választás: 12–3 – 2– 2– 1–1

A vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előzetes adatai szerint, a szavazatok 99,99 százalékának összeszámlálása után az Európai Parlament magyar képviselői pártonként: 12–3–2–2–1–1. A teljes körű előzetes eredményadatokat az NVI várhatóan május 29-én, csütörtökön teszi közzé, azután, hogy Magyarország külképviseleteiről az utolsó szavazóurnák is beérkeztek és megszámlálták a bennük lévő szavazatokat.

Uniós mérlegünk kedvező: az EU-tagság előnyökkel jár

A magyar lakosság többsége, 55 százaléka szerint hazánk évtizedes EU-tagsága alapvetően előnyöket hozott számunkra. Az emberek egyharmada inkább hátrányokat érzékelt, és elég sokan, 12 százaléknyian nem tudtak egyértelműen dönteni ebben a kérdésben. Magyarország uniós felkészültségét összességében közepesnek minősíti a hazai lakosság.

Aránytalanul kedvez a választási törvény a kormánypártnak – Orbán a putyini vezetési modellt másolja, szítja a nacionalizmust

A Fidesz szétrobbantja Európát. Amikor Orbán olyan szerződést ír alá, amely 30 évre az oroszoktól teszi függővé a magyar energiaellátást, akkor látható, hogy van egy olyan vezető, aki nem követi a közös kül- és biztonságpolitikát. És ez ellen nem tesznek semmit – írja a többi között a Le Nouvel Observateur. A mértékadó nagy lapok a Jobbik választási előretörésével foglalkoznak, miközben védelmébe veszi Orbán Viktort Schöpflin György, miután a Financial Times a napokban igen éles hangú cikkben sürgette, hogy az EU lépjen fel Orbán ellen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >