Címke: Magyarország

Tisztelet Koncz Zsuzsának a szolidaritásáért is

"Csatlakozva a világméretű szolidaritáshoz, szeretném kifejezni megrendülésemet és együttérzésemet a január 7-én, Párizsban történt terrortámadás kapcsán. Mélyen felháborít, hogy alávaló gyilkosok a szabadság szülőhazájában, Franciaországban – hiszen a szabadság eszméjét az emberiség a francia forradalomnak köszönheti – művészeket, gondolkodó embereket gyilkolnak egy vallás nevében, melynek szellemét ők maguk tiporják sárba..." - írja Facebook-oldalán a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, énekesnő, érdemes művész Koncz Zsuzsa.

Az Orbán-kormány szisztematikusan tönkreteszi az ország hírnevét

A térség valutái magukhoz térhetnek – vélik a Reutersnek nyilatkozó a szakemberek, akik felhívják a figyelmet, hogy a vérszegény infláció kockázatos e fizetőeszközök számára, és csak gerjeszti a várakozásokat, mármint azt, hogy a jegybankok mérséklik az alapkamatot. A Bloomberg úgy véli, a forint minden eddiginél mélyebbre zuhan az euróval szemben. A forint–euró alakulásával foglalkozik a Financial Times is.

Magyarország eltávolodik a Nyugattól, Oroszország felé tart

Orbán Viktor miniszterelnök eltávolítja országát a Nyugattól és Oroszország felé vezeti. Az emberek közben tüntetnek az internetadó, a tizenévesek, az újságírók és a politikusok számára kötelező drogteszt, valamint az üzletek vasárnapi zárva tartása ellen. Egyik intézkedés sem olyan, amit bárki egy fejlett uniós tagállam kormányától várna. Orbán fura húzásai a jelek szerint arra szolgálnak, hogy elterelje a figyelmet a Nyugattal kialakult viszályokról - tudósít az Independent.

Vízválasztó a 2015. év Európa számára: belső megosztottság, külső ellenségeskedés

Vízválasztónak tartja a The Guardian a 2015. évet Európa számára, amelyet egyaránt sújt a belső megosztottság és a külső ellenségeskedés. A fő kérdés, hogy sikerül-e a gazdasági megszorításokat rugalmasabb, emberbarátibb rendszerrel felváltani, mert a mostani politika – főleg a közkiadások megkurtításával, illetve a deficit csökkentésének kísérletével – hatalmas emberi és társadalmi károkat okozott – írja a brit liberális lap.

Wilhelm Droste: „Magyarország – köszönjük, nem ..."

Wilhelm Droste irodalomtörténész még a rendszerváltás előtt, német lektorként érkezett az NSZK-ból Budapestre, ahol megtelepült és azóta is él. Az egyetemi oktatás mellett magyar írók, költők jeles fordítója, a magyar kultúra kitűnő ismerője, németországi népszerűsítője.

Magyarország a tekintélyelvű államkapitalizmus felé közeledik

Magyarország még a karácsonyi ünnep alatt is ad témát a külföldi lapoknak - jelentette a Nasdaq/Dow Jones. A magyar kormányfő azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy az beleavatkozik az ország belpolitikájába, miközben folynak a tárgyalások az USA és az EU között a szabadkereskedelmi megállapodásról. Magyarország Washington szövetségese a NATO-ban, ám az utóbbi időben megromlottak a kétoldalú kapcsolataik. Több amerikai vezető, köztük Obama bírálta, hogy Orbán központosítja a hatalmat. A budapesti nagykövetség ügyvivője pedig korrupció miatt beutazási tilalmat jelentett be hat, meg nem nevezett magyar hivatalos személy ellen. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >