Címke: Magyarország

Fizeti az Európai Unió: csaknem egymilliárd euró a magyar közigazgatás fejlesztésére

Az Európai Bizottság elfogadta a magyar Közigazgatás- és Közszolgáltatás Fejlesztési Operatív Programot (KÖFOP). E program rézeként Magyarország jó 935 millió eurót mozgósíthat, ide értve a 795 millió eurós uniós finanszírozást (amelynek 75,7%-a az Európai Szociális Alapból, 24,3%-a Kohéziós Alapból származik), azért, hogy a hatóságok által nyújtott szolgáltatásokat továbbfejlesszék.

A magyar gazdasági lassulásával számol a Capital Economics – Görögország kilép az eurózónából?

A londoni székhelyű Capital Economics elkerülhetetlennek tartja Görögország kiválását az euróövezetből. A Capital Economics vezető közgazdásza, Julian Jessop (a képen) az Alapblognak adott interjúban kijelenti: a kilépés fogja stabilizálni mind Görögország, mind az euróövezet helyzetét.

Túl sok a kerítés Európában – Orbán gusztustalan menekültpolitikája

Magyarország erősíti a harcot a brüsszeli Bizottság és a külföldi cégek ellen, újabb adókkal fenyegeti az üzleti világnak azt a részét, amelyik ellenzi a kormány által kirótt állítólagos diszkriminatív közterheket. – Túl sok a kerítés Európában címmel az osztrák Der Standard elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy a szolidaritás alapérték az unióban, ám a közösség menekültpolitikájából éppen ez hiányzik. Így teljesen magukra maradtak azok az államok, amelyeket súlyosan érint a Balkánon át vezető menekülő út.

Idegen-, faj-. zsidógyűlölők, cigányellenesek irányítják Magyarországot – Európa tétlenül nézi

Az Európába tartó menekültek útja a Balkánra tevődött át, ami felkorbácsolja a velük szembeni érzelmeket, ám ezt sehol sem aknázzák ki olyan módon a térségen belül, mint Magyarországon, ahol a csökkenő népszerűséggel küszködő konzervatív kormány lecsapott a migrációval kapcsolatos aggodalmakra. A New York Times Budapestről keltezett tudósításűban megszólal Tóth Csaba a Republikon Intézettől, aki úgy véli, hogy a hatalom kampánya igencsak erőteljes volt, hiszen egy nem létező témából igen fontos politikai kérdést csinált. (Képek: UNHCR, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága Közép-Európai Regionális Képviselete.)

Az osztrákok többsége hajlandó segíteni a földönfutóknak

Közép-Európa szégyenletes módon elutasítja a menekülteket – írja az amerikai orgánumban, a Newsweek című hetilapban Judy Dempsey. Mint rámutat, az Európai Unió valamennyi vezetője közül azok tudják jobban, hogy mi az a besorozás és hogy az emberek mennyire gyűlölték a kötelező katonai szolgálatot, akik megélték a kommunizmust. Nos, ezeknek a politikusoknak össze kellene vetniük saját tapasztalataikat azzal, ami manapság Eritreában folyik. – Magyarországon a hatalom semmilyen lehetőséget sem hagy ki, hogy az illegális bevándorlók ellen kampányoljon. 

Magyarország egy amerikai nagykövet szemével

Madam Ambassador címmel májusban jelent meg az Egyesült Államokban Eleni Tsakopoulos Kounalakis, volt amerikai nagykövet budapesti éveit, magyarországi tapasztalatait feldolgozó könyve. Eleni Kounalakis, aki 2010–13 között volt az Egyesült Államok budapesti nagykövete, nemrég rövid, baráti látogatásra érkezett Budapestre. Sűrű programja ellenére szívesen állt tudósítónk rendelkezésére interjú céljából. Akkor tudta meg, hogy könyve augusztusban már magyarul is olvasható lesz.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >