Címke: Magyarország

Még a vendéglátó is figyelmeztette Orbánt – kanadai magyar vezető: „Magyarország jelenleg valószínűleg a legkorruptabb állam az EU-ban”

A kanadai magyarok egyik vezetője úgy látja, hogy Magyarország jelenleg valószínűleg a legkorruptabb állam az unión belül – írja az msn.news. A Stuttgarter Nachrichten „Reklámtúrán a magyar kormányfő" címmel számol be Orbán Viktor 4 nappal ezelőtti baden-badeni magánlátogatásáról, ahol még a vendéglátó alapítvány elnöke is utal arra, hogy a gazdasági együttműködésnek a közös értékek, például a szólásszabadság tiszteletben tartása a feltétele.

Egyre nő a szegénység Magyarországon

A kormányzati intézkedések ellenére évről évre nő a szegények száma itthon. Ez derül ki az Európai Unió statisztikai hivatalának adataiból, amit a Tudományos Akadémia Szociológiai Intézete dolgozott fel. A 7 év alatti gyermekek körében még Románia és Bulgária is jobban teljesít Magyarországnál.

Díjat nyert Cannes-ban Magyarország imázsfilmje

Október 2-án zajlott a vállalati filmek díjazására szakosodott Cannes Corporate Media & TV Awards díjátadója Franciaországban. Az ötödik alkalommal rendezett megmérettetésen a Magyar Turizmus Zrt. imázsfilmje (Think Hungary – More than expected) Ezüst Delfin-díjat nyert turizmus kategóriában.

Transzatlanti egység, közös értékek – kemény szavak Budapestnek címezve

A közös transzatlanti értékek megerősítésének fontossága is nagy hangsúlyt kapott Washingtonban Az atlanticizmus feléledése Európában: veszélyek és lehetőségek címmel megtartott hatodik Egyesült Államok–Közép-Európa Stratégiai Fórumon csütörtökön. Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkár-helyettese méltatta a közép-európai országoknak a „orosz agresszió” alatt Ukrajnának nyújtott eddigi támogatását. Hangsúlyozta a Moszkva ellen bevezetett szankciók fenntartásának, a transzatlanti közösség Ukrajna iránti szolidaritásának és egységének fontosságát.

Az Európai Unió megalkotói nem láthatták előre az Orbán-jelenséget

A Xinhua/Új-Kína hírügynökség úgy harangozza be a mai strasbourgi meghallgatásokat, hogy most kerül sorra talán a két legellentmondásosabb jelölt: a brit Jonathan Hill, aki a pénzügyi stabilitás és a tőkepiacok felelőse lenne, valamint Navracsics Tibor. A Le Monde cikke megjegyzi, hogy a Juncker-bizottságban a holland Timmermans felügyel a közösségi értékek megtartására, így neki – előbb vagy utóbb – foglalkoznia kell Magyarországgal. Az ugyanis 2010 óta, amióta a nemzeti-konzervatív Orbán Viktor irányítja, olyan problémát vet fel, amit nem láttak előre az Európai Unió megalkotói: névleg megtartja ugyan a maastrichti költségvetési előírásokat, ám egyre nyugtalanítóbb módon növeli a demokráciahiányt.

Haramiaállamok a határon – Magyarország jutott a legmesszebbre a demokratikus normák kiüresítésében

A magyarországi demokráciáról, az Európai Unió tehetetlenségéről, az európai pártrendszerről, tagállam-kizárásról értekeznek a többi között a mai külföldi napilapok. Ez alkalommal a Princeton-i Egyetem tanárának, Jan-Werner Müllernek (a képen) a tanulmányát ismertetjük. Az amerikai professzor a többi között ezt írja: a felmérések azt tanúsítják, hogy az orbáni „függetlenségi háború” nem igazán népszerű – általános az az érzés az emberek körében, hogy az uniós tagság történelmi vívmány, és nem szabad veszélybe sodorni.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >