17. AV Trend & Hifi Show

Címke: Magyarország

Kibillenő egyensúly: a félelem, az elidegenedés és az előítélet kezdi átvenni az Európai Unió sarkköveinek számító méltányosság, egyenlőség és diszkriminációmentesség helyét

Százak haltak és sebesültek meg 2015 januárja és 2016 decembere között az Európai Unió (EU) államainak területén elkövetett erőszakos támadásokban. Fegyveresek végeztek velük, öngyilkos merényletek áldozatai lettek vagy előre megfontolt szándékkal elütötték őket, miközben átkeltek az úton. A kegyetlen bűncselekmények célpontjai nem csupán az áldozatok, hanem a társadalmak voltak. Támadás érte az emberek életét és gondolkodásmódját is.

Eurobarométer: a bevándorlás és a terrorizmus a legnagyobb kihívás az EU számára

A közvélemény szerint továbbra is a bevándorlás és a terrorizmus az a két terület, amely a legnagyobb kihívás az Európai Unió számára, bár a szerepük némileg kevésbé hangsúlyos, mint a tavasszal készült legutóbbi felmérésben. A nyilvánosság továbbra is határozottan támogatja az Európai Unió prioritásait és politikáit, és e támogatás erősödött 2016 tavasza óta. Ezek a legutóbbi Standard Eurobarométer felmérés legfontosabb eredményei, amelyet ma, az „Európa jövőjéről” készített Eurobarométer tematikus felméréssel egyidejűleg tettek közzé.

Strukturális és beruházási alapok: Magyarország 11,6 milliárd euróhoz jutott

A Bizottság ma első ízben adott ki eredményjelentést az öt strukturális alapra vonatkozóan. A jelentésből kiolvasható, hogy az utóbbi hónapokban látványosan gyorsult a beruházások üteme, a várakozások szerint a végrehajtás jövőre eléri az „utazósebességet”. A múlt év végéig 274 000 vállalkozás részesült a 2014–20-i európai strukturális és beruházási alapok (esb-alapok) támogatásából. Eddig 2,7 millió ember kapott támogatást ahhoz, hogy állást találjon vagy készségeit fejlessze, 11 millió hektárnyi mezőgazdasági földterületen sikerült javítani a biológiai sokféleséget, valamint 1 millió kezdeményezést választottak ki uniós támogatásra közel 60 milliárd euró összértékben.

A kelet-európai populista nacionalisták a 20-as, 30-as évek romboló mozgalmait idézik

Hamarosan két olyan vezető irányítja majd a dolgokat Washingtonban és Moszkvában, akit hasonló jobboldali nacionalizmus vezérel, beleértve a nemzeti érdekek elsődlegességét, az egykori nagy múlt hangsúlyozását – állapítja meg a The Washington Post. Mindketten a keresztény értékeket trombitálják és elutasítják a kulturális sokszínűséget. Ideológiai eszmetársaik már szilárdan megvetették a lábukat Európa egyes részein és azzal fenyegetnek, hogy véget vetnek a liberális összefogásnak a földrészen. Ebben a jobboldali fordulatban Oroszország persze nem pont azokon a húrokon játszik, mint Trump, de Moszkva aktívan ténykedett az átrendeződésért.

Négy kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen

A különféle ágazatokat és szakpolitikai területet érintő kötelezettségszegési eljárások célja, hogy a polgárok és a vállalkozások érdekében biztosítsák az uniós jog megfelelő alkalmazását. Az Európai Bizottság elsősorban párbeszéd keretében próbálja meg rendezni a problémákat az érintett tagállamokkal.

A demokrácia bukásáért a magyarok felelősek – az EU anyagi alapot adott a maffiaállam megteremtéséhez

Egy neves francia politológus azt ajánlja, hogy az európai jobboldal húzódjon középre, ahelyett, hogy a baloldal igazi ellenzéke lenne – közli a The Wall Street Journal. Francesco Ronchi, aki a párizsi Sience Po-n tanít, úgy látja, hogy politikailag nem megy jól mostanában errefelé a konzervatívok sora, támogatottságuk mindenütt zuhan. Több mint válság az, amit a progresszív politika átél. Olyan mozgalom van megerősödőben, amely meg akarja semmisíteni az 1989-i forradalmat, a liberális rendet. Az új ellenforradalmárok elutasítják a berlini fal leomlása után létrejött politikai konszenzust, a nyitottságot, a szabad piacot, a liberális demokráciát. Az első számú célpont az Európai Unió. Az irányzat élén Orbán és Kaczynski áll.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >