Címke: Magyarország

Magyarország, hol vagy?

Hiába csenget a postás, Magyarország nincs otthon. Haragosai szerint magán kívül van, de ez nem igaz. Egyszerűen elment, holléte ismeretlen. Mindig a postások szopják meg. Az ő lábuk kopik, az ő szívük zihál, a címzett meg valahol balhézik. Vagy vele balhéznak. Magyarország ilyen.

Kohéziós politika: az uniós beruházások fő eredményei a gyakorlatban

Az Európai Bizottság közzétette a 200713 közötti időszakban megvalósult uniós beruházások független értékelésének eredményét, amely minden tagállam tekintetében külön jelentést tartalmaz. Egymillió új munkahely, létesült ebben az időszakban az EU-ban; ennyi az új munkahelyek harmada, és a kohéziós politika keretében befektetett minden euró után további 2,74 euró GDP, ami a becslések szerint 2023-ig további 1 billió euró GDP-megtérülés – ezek a 2007–13 közötti időszak értékelésének fő eredményei.

Pedagógusok világnapja: sereghajtók között a magyar tanári fizetések

Az Európai Bizottság ma közzétett éves jelentése szerint Európa-szerte jellemző, hogy a tanári fizetések folyamatos növekedést mutatnak. Az Eurydice-hálózat a pedagógusok október 5-i világnapja alkalmából  jelentette meg a rendelkezésre álló legfrissebb adatokat, melyek szerint Magyarországon a középiskolai tanári alapbérek az utóbbi hét év alatt több mint 15%-kal nőttek.

Digitális egységes piac: Magyarországot is fölszólította a Bizottság az árcsökkentésre

Az Európai Bizottság arra kérte fel Ausztriát, Belgiumot, Bulgáriát, Ciprust, Csehországot, az Egyesült Királyságot, Észtországot, Finnországot, Franciaországot, Görögországot, Hollandiát, Horvátországot, Lettországot, Litvániát, Luxemburgot, Magyarországot, Portugáliát, Szlovákiát és Szlovéniát, hogy hajtsák végre a nagy sebességű hálózatok kiépítési költségeinek csökkentésére irányuló intézkedéseket (a 2014/61/EU irányelvnek megfelelően; lásd a témában készült közleményt itt).

Tudatos populista játszma része a menedékkérőkkel szemben tanúsított magyarországi szörnyű bánásmód

Soha nem látott méreteket öltő idegenellenes retorika a népszavazás előtt. A nemzetközi védelemhez való hozzáférés akadályozása és megalázó bánásmód – Orbán Viktor miniszterelnök veszélyes csatája az Európai Unióval.

Magyarország nulla bevándorlást akar, még ha fölér a tömeges deportálásal is

A Financial Times szerint Orbán Viktor az Origónak adott interjúban jelentette ki először, hogy vissza kell fordítani az Európát elárasztó menekülthullámot. Egyébiránt a megosztó politikus olyan képet alakított ki magáról, hogy ő a legkeményebb bevándorlás elleni vezető a földrészen, miután ragaszkodott a szigorú biztonsági intézkedésekhez, hogy lezárják a kontinens határait és elrettentsék a lehetséges menedékkérőket. Mostani nyilatkozatát emberi jogi szervezetek bírálják.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >