Címke: Magyarország

Aránytalanul kedvez a választási törvény a kormánypártnak – Orbán a putyini vezetési modellt másolja, szítja a nacionalizmust

A Fidesz szétrobbantja Európát. Amikor Orbán olyan szerződést ír alá, amely 30 évre az oroszoktól teszi függővé a magyar energiaellátást, akkor látható, hogy van egy olyan vezető, aki nem követi a közös kül- és biztonságpolitikát. És ez ellen nem tesznek semmit – írja a többi között a Le Nouvel Observateur. A mértékadó nagy lapok a Jobbik választási előretörésével foglalkoznak, miközben védelmébe veszi Orbán Viktort Schöpflin György, miután a Financial Times a napokban igen éles hangú cikkben sürgette, hogy az EU lépjen fel Orbán ellen.

Győzelme ellenére nehéz feladat előtt áll Orbán – a nemzeti-konzervatív populizmus diadala

A Fidesz egy sor csaknem megoldhatatlan gazdasági és szociális kihívással néz szembe – írja az osztrák Die Presse. A miniszterelnöknek fel kell gyűrnie az inge ujját. Ha nem tudja visszaadni a lakosságnak a jólétet és a növekedést, akkor további radikalizálódásra kell felkészülnie, főleg a nagyfokú szegénység miatt. A bajba jutott, sokgyermekes családok között elsősorban romák vannak, ami a következő nagy gond. Az érintettek sokszor a társadalmon kívül élnek, otthonaikban nincs fűtés, villany, csatorna, normális étel. Problémás számukra az orvosi ellátás, az oktatás és nem utolsósorban a munkalehetőség. 

Orweli kép – a Foreign Affairs a magyarországi demokráciáról

Kelet-Európában a liberális demokráciától elrugaszkodó új forma jelent meg: a politikai pártok zsákmányul akarják ejteni az államot saját ideológiai céljaikért, még prózaiabban fogalmazva, saját gazdasági hasznukért. Az új kormányzási rendszert gondosan demokratikus mezbe bújtatják, rendszeresen megtartják a választásokat, de vezetőik szisztematikusan felszámolják a hatalommal szembeni fékek és egyensúlyok intézményi rendszerét.

Internet-ígéretek és valóság – világelső brazilok

Hazánkban az ígérthez képest 100,34 százalékban teljesülnek a letöltési sebesség mutatói, ami azt jelenti, hogy a szolgáltatók bizonyos mértékben még jobb szolgáltatást is nyújtanak annál, mint amiről az előfizetők vásárlás előtt értesülhetnek. Ezt egyetlen másik európai ország sem mondhatja el magáról. Épp ellenkezőleg, a nyugati országokban jelentősen kisebb mértékben teljesülnek a szolgáltatók ígéretei Magyarországhoz képest – adta hírül az Internetet.hu távközlési összehasonlító portál.

Eszmei-személyiségbeli rokonszenv Putyin és Orbán között

Itt az ideje átlépni az Európa és Oroszország közti mentális korlátokon – írja egy orosz portálon a paksi megállapodás kapcsán egy orosz politológus. Leonyid Poljakov szerint Budapest és Moszkva közeledése mögött nagyobb összefüggés húzódik meg, most a politikai pragmatizmus ideje jött el. Mint megállapítja, Orbán és Putyin között van bizonyos eszmei-személyiségbeli rokonszenv, mindketten megváltoztathatatlannak tartják a hagyományos értékeket, és hogyha ezeket támadják, az az állam lerombolásához vezet, ezért meg kell védeni őket.

Londoni elemzők a magyar gazdaságról

Közép- és Kelet-Európa legtöbb gazdaságában olyan mértékű kapacitásfelesleg halmozódott fel az utóbbi évek recessziós időszakaiban, hogy ezek a gazdaságok egyelőre érdemi szerkezeti reformok nélkül is képesek tisztes ütemű növekedésre, de ez a helyzet nem tarthat örökké - vélekedtek hétfői értékelésükben londoni pénzügyi elemzők.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >