17. AV Trend & Hifi Show

Címke: Magyarország

Négy kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen

A különféle ágazatokat és szakpolitikai területet érintő kötelezettségszegési eljárások célja, hogy a polgárok és a vállalkozások érdekében biztosítsák az uniós jog megfelelő alkalmazását. Az Európai Bizottság elsősorban párbeszéd keretében próbálja meg rendezni a problémákat az érintett tagállamokkal.

A demokrácia bukásáért a magyarok felelősek – az EU anyagi alapot adott a maffiaállam megteremtéséhez

Egy neves francia politológus azt ajánlja, hogy az európai jobboldal húzódjon középre, ahelyett, hogy a baloldal igazi ellenzéke lenne – közli a The Wall Street Journal. Francesco Ronchi, aki a párizsi Sience Po-n tanít, úgy látja, hogy politikailag nem megy jól mostanában errefelé a konzervatívok sora, támogatottságuk mindenütt zuhan. Több mint válság az, amit a progresszív politika átél. Olyan mozgalom van megerősödőben, amely meg akarja semmisíteni az 1989-i forradalmat, a liberális rendet. Az új ellenforradalmárok elutasítják a berlini fal leomlása után létrejött politikai konszenzust, a nyitottságot, a szabad piacot, a liberális demokráciát. Az első számú célpont az Európai Unió. Az irányzat élén Orbán és Kaczynski áll.

Trumpnál az égig ért a gyűlölet

Trump segített, hogy az oroszok körében erősödjön Putyin elnök mítosza, pedig példátlan volt, ahogyan Moszkva beleavatkozott az amerikai választási kampányba – jelentette a Reuters . Mindenesetre a republikánus jelölt győzelme és utána a Kreml lelkesedése azt tanúsítja, hogy véget ért a II. világháború utáni rend és sok millió amerikai azt akarja, hogy az Egyesült Államok vonuljon ki a nemzetközi színtérről. Hogy Trump lett a befutó, az felbátorítja Oroszországot Szíriában, Kelet-Ukrajnában, valamint Európában is, ahol szélsőjobbos csoportokat támogat a nyugati egység meghiúsítására.

Korrupt országban élünk – bemutatták a Transparency International jelentését

Egyre többet beszélünk a korrupcióról, de csak keveset teszünk ellene. Egyebek mellett ez derül ki a Transparency International (TI) nemzetközi közvélemény-kutatásából. A Globális Korrupciós Barométer arra világít rá, hogy milyen az állampolgárok tapasztalata, vélekedése a korrupcióval kapcsolatban.

EU-gazdaság: szerény mértékű növekedés a nagy kihívások idején

Az európai gazdaság továbbra is visszafogott ütemben növekszik majd, mivel a munkaerő-piaci eredményeket és a növekvő lakossági fogyasztást ellensúlyozza a növekedés útjában álló számos hátrálható tényező és a támogató tényezők gyengülése. Az Európai Bizottság ma közzétett őszi előrejelzése szerint a teljes EU-ban az idén 1,8%-os, jövőre 1,6%-os, 2018-ban pedig 1,8%-os GDP-növekedés várható.

Elég volt a titkolózó államokból!

Az Emberi Jogok Európai Bírósága november 8-án dönthet az információszabadság európai szintű védelmének kiterjesztéséről – vagy megfutamodik, és enged a magyar és a brit kormány nyomásának. Az Európai Emberi Jogi Egyezménynek nem biztosítja a közérdekű adatok megismeréséhez való jogot mindenki számára.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >