Címke: Magyarország

Magyarországról közölt nem hízelgő összefoglalót a német állami tévécsatorna

Magyarországról közölt 7 perces összefoglalót a német közszolgálati televízió, a ZDF híradója, kiemelve, hogy az internetadó októberi meghirdetése óta egyre-másra zajlanak a tüntetések, amihez van elég ok. – A demonstrációknak sok céljuk van, nincs karizmatikus vezetőjük, de akad egy közös célpontjuk: Orbán Viktor egyre népszerűtlenebb, a jelek szerint hanyatlik a csillaga.– A tudósítás kitér a fagyos magyar–amerikai viszonyra, így a kitiltásokra, illusztrációként felhasználva Vida, Habony, Heim Péter és Giró-Szász András fényképét. Egyben bejátszotta McCain kirohanását Orbán ellen.

Magyarország az uniót teszteli – zajlik az emlékek háborúja

 „Magyarország az uniót teszteli” című hosszú elemzésében a World Politics Review az amerikai McCain szenátor emlékezetes kijelentését idézve megállapítja, hogy a legtöbb külföldi bíráló a felelősséget egyértelműen Orbán Viktorra hárítja az ország körüli bajokért. A Bloomberg arról tudósít, hogy a londoni Nomura Közép-Európa szakértője szerint az MKB Bank számára nyújtandó MNB-segítség ellentétes lehet az állami támogatásra vonatkozó uniós szabályozással, továbbá a kormány és a jegybank jogkörének szétválasztásával. 

Az euróövezetinél jobban bővülhet a magyar gazdaság

Tartósan az eurózóna átlagát meghaladó mértékben bővülhet a magyar gazdaság. Az idén hazánkban 3,2 százalékos, az eurózónában 0,8 százalék lehet a GDP-növekedés. A magyar gazdaság a következő években két százalékot meghaladó mértékben növekszik majd, a bővülés üteme minden évben gyorsabb lehet az eurózóna átlagánál – derül ki az EY negyedéves eurózóna-előrejelzéséből. 

Orbán „jóvoltából”: Magyarország az Európai Unió neveletlen gyereke

A Presse a tegnapi tüntetésről tudósít. Magyarországért a hidegháborút idéző módon harcol a Nyugat és Oroszország – ezt a Globe and Mail írja. A budapesti tudósítás rámutat, hogy Orbán Viktor az elmúlt egy évben Magyarországot az Európai Unió neveletlen gyerekévé tette, először is, amiért Oroszországgal rokonszenvez az ukrán válságban. A brit konzervatívok egyik legtekintélyesebb személyiségének majdnem gyökeret vert a lába, amikor a nyáron elolvasta Orbán Viktor tusványosi beszédét. Chris Patten erről maga számol be a „Szembeszállni az illiberalizmussal” című cikkében a Project Syndicate nevű lapban. Magyarország két arca címmel a Frankfurte Allgemeine Zeitung arról tudósít, hogy a magyar kormány híre rossz, a gazdaságnak viszont egész jól megy.

Csökken a szegények száma Magyarországon?

„A szegények száma Magyarországon nem nő, hanem csökken, és munkából élők száma nő" - mondta Orbán Viktor az országgyűlésben 2014. december 8-án. Az Eurostat statisztikái szerint Magyarországon félmillióval nőtt a szegények száma 2008 és 2013 között, 2,8 millióról 3,3 millióra.

Rossz hintába ült be Orbán – nyugtalanító politikai-filozófiai fejtegetések

A nagyköveti kinevezési botrány túlmegy a szokásos képmutatáson, mert tetten érhető, hogy a pénz milyen fokozódó mértékben befolyásolja az USA közéletét, illetve hogy az Fehér Ház milyen nyilvánvalóan nem figyel oda az ország tekintélyére – írja a Financial Times Colleen Bell magyarországi nagyköveti kinevezése kapcsán. A Frankfurter Allgemeine Zeitung kommentárja szerint a magyar–amerikai viszály csak látszólag szól a korrupcióról, igazából az a tét, miként szemléli Orbán a világot.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >