Címke: Magyarország

Halálbüntetés, menekültek: vita a magyar helyzetről, alapjogokról és az uniós értékekről

Orbán Viktor miniszterelnöknek a halálbüntetés újra-bevezetésével kapcsolatos megjegyzései, és a magyar kormány által a migránsokkal kapcsolatban elindított nemzeti konzultáció kapcsán a magyar helyzetről vitázott kedden a Parlament Frans Timmermans bizottsági alelnök, a lett tanácsi elnökség és a magyar miniszterelnök részvételével. A vitát az Európai Parlament elnöke, Martin Schulz nyitotta meg, aki Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlését követően a tagállamokat képviselő Tanács lett elnökségének adta meg a szót.

A Gröning-per megerősíti az auschwitzi borzalmakat

Yahoo-AP hírügynökség megerősíti: a menekültek nagy többsége nem kíván magyar földön maradni; akik viszont  menedékjogot kérnek, azokat még az sem érdekli, hogy elintézzék a papírmunkát. Magyarország csupán a legnépszerűbb hátsó ajtó sok tízezer ember számára, aki a Földközi-tengert elkerülve, a halál kockázata nélkül próbál meg bejutni az unióba. Igaz, a fogadó állam nem Európa jobbik feléhez tartozik, ahol nagy bevándorló közösségek élnének, lenne bőven munkalehetőség és nagyobb a szabadság...

Az Európai Unió pénzéből: jó 203 millió euró a magyar egészségügyi infrastruktúrára

Az Európai Bizottság összesen több mint 203 millió euró értékben hagyott jóvá négy hazai, egészségügyi infrastruktúrát fejlesztő beruházást. Az Észak-Alföldön, Dél-Dunántúlon és Dél-Alföldön megvalósuló beruházásokhoz az Európai Regionális Fejlesztési Alap nyújt társfinanszírozást. Corina Creţu regionális politikáért felelős uniós biztos a következőképpen nyilatkozott: „Büszke vagyok ezekre a nagyprojektekre, melyek jelentősen javítják a magyarországi egészségügy színvonalát, és így az emberek életminőségét is. Mindez alátámasztja, hogy a kohéziós politika valódi változást hozhat.”

UNCHR-jelentés: 866 ezer menedékkérő érkezett a világ fejlett ipari országaiba

A szíriai és az iraki háború, illetve a világ további fegyveres konfliktusai, az emberijog-sértések, valamint a romló biztonsági és humanitárius feltételek más országokban tavaly 22 esztendeje nem látott szintre röpítették a fejlett ipari országokban benyújtott menedékkérelmek számát – áll az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) ma közzétett jelentésében. Az UNHCR Asylum Trends 2014 (Menekültügyi trendek, 2014) jelentése 866 ezerre becsüli az ipari országokban tavaly újonnan beterjesztett menedékkérelmek számát, ami 45 százalékos növekedés a 2013-ban regisztrált 596 ezer kérelemhez képest. A 2014-i adat a bosznia-hercegovinai konfliktus (1992) kezdete óta a legmagasabb.

Kivontak a forgalomból 2500 veszélyes terméket

Az Európai Bizottság ma hozta nyilvánosságra azokat az adatokat, melyek szerint tavaly csaknem 2500, veszélyesnek ítélt terméket – köztük játékokat, ruházati cikkeket és gépjárműveket – vontak ki a piaci forgalomból, illetve akadályozták meg behozatalát az unióba.

A barométer Európára áll – a magyarok számára nincs élet az Európai Unión kívül

Az Európai Bizottság rendszeresen felméri az Európai Unió polgárainak vélekedését az Unióról és európai kérdésekről. Több mint 40 éve készül évente kétszer általános közvélemény-kutatás erről (Standard Eurobarometer) az összes tagállamban. Dr.Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője ma késő délután mutatta be a legfrissebb, 2014. november 8–17. között folytatott reprezentatív felmérés legfontosabb hazai vonatkozásait.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >