16. AV Trend & Hifi Show

Címke: Magyarország

Magyarországon súlyos veszélyek fenyegetik a sajtószabadságot

Az egyik nemzetközi civil szervezet szerint Magyarországon több vonatkozásban is komoly veszélyek fenyegetik a sajtószabadságot – írja az EurActiv. A Média-átláthatóság Központ hangsúlyozza: a véleménynyilvánítás szabadsága a demokratikus társadalmak egyik alappillére, ám a földrész középső és keleti felén egy sor országban nem lehet a média sokszínűségéről beszélni. A nem kormányzati szervezet az Európai Parlament megbízásából végzett felmérést,és arra jutott, hogy nálunk és Bulgáriában különösen nagy a kockázat, mármint, hogy a szabályozás oldaláról mennyire lehetséges politikai ügyekben a tisztességes, kiegyensúlyozatlan és elfogulatlan újságírás.

„Az újságíró szerepe a népirtás megelőzésében és a szélsőségek elleni fellépésben”

Lehet-e előre látni a népirtások bekövetkezését? Mit tehetnek az újságírók a tömeges atrocitások megelőzéséért? Mit lehet tenni az újságírók védelmében? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozott az a nemzetközi tanácskozás, amit a „Budapesti Központ a Népirtás és a Tömeges Atrocitások Nemzetközi Megelőzéséért” nevű szervezet kezdeményezésére a magyar fővárosban – a fenti címmel, szerdán – tartottak.

Magyarország (ájlavju) szeretlek…

...de még mennyire! Igazából mindegyik Magyarországot szeretem, tele velünk a térkép, a nevünk, a zászlónk talán ott más, de a lelkünkből a világ minden szegletében lapul valami. Honfoglaló, portyázó, kaput törő, fosztogató, ügyeskedő őseink génjeit hordozzuk, minket követtek az indiánokat leigázó, az inkákat pusztító hódítók, a feketéket csuklóztató telepesek. 

A budapesti félelemkeltő bevándorlás ellenes őrületbe hajszolta a magyarokat

A Foreign Policy Magazine Magyarországról készült elemzésének második része a „Budapesti félelemkeltő” címmel mutatja be Orbán Viktort. A cikk szerint a jelenlegi válság két pólusát Merkel és Orbán testesíti meg. A Der Standardnak nyilatkozó migrációs szakértő szerint főleg azok az országok vonakodnak menekülteket befogadni, amelyek úgy gondolják, hogy ők kulturálisan homogén nemzetállamot alkotnak és ilyenek is akarnak maradni. „Már megint az orbánizmus” címmel a Südwest Press nevű bajor regionális lap arról ír, hogy az EU-ban két nézet vetélkedik egymással az ügyben, miként lehet kiutat találni a menekültválságból... 

Kötelezettségszegési eljárások – magyar vonatkozások

A kötelezettségszegési eljárásokra vonatkozóan e hónapban meghozott döntéseit tartalmazó csomag részeként az Európai Bizottság jogi lépéseket tesz azon tagállamok ellen, amelyek nem tettek eleget az uniós jog alapján rájuk háruló kötelezettségeknek. Atöbb ágazatot és uniós szakpolitikai területet érintő döntések arra irányulnak, hogy a polgárok és a vállalkozások végett gondoskodjanak az uniós jog alkalmazásáról.

Magyarország jogsértései a menekültekkel és migránsokkal szemben

Az Amnesty International ma megjelent „Elkerítve (Fenced Out)” című összefoglalója szerint a magyar kormány eddig több mint 31 milliárd forintot költött szögesdrótkerítés építésére és határ-ellenőrzésre, hogy az országon kívül tartsa a menekülteket és migránsokat. Ez az összeg háromszorosa annak, amit az ország a menedékkérők fogadására költ évente.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >