Címke: Magyarország

Tudatos populista játszma része a menedékkérőkkel szemben tanúsított magyarországi szörnyű bánásmód

Soha nem látott méreteket öltő idegenellenes retorika a népszavazás előtt. A nemzetközi védelemhez való hozzáférés akadályozása és megalázó bánásmód – Orbán Viktor miniszterelnök veszélyes csatája az Európai Unióval.

Magyarország nulla bevándorlást akar, még ha fölér a tömeges deportálásal is

A Financial Times szerint Orbán Viktor az Origónak adott interjúban jelentette ki először, hogy vissza kell fordítani az Európát elárasztó menekülthullámot. Egyébiránt a megosztó politikus olyan képet alakított ki magáról, hogy ő a legkeményebb bevándorlás elleni vezető a földrészen, miután ragaszkodott a szigorú biztonsági intézkedésekhez, hogy lezárják a kontinens határait és elrettentsék a lehetséges menedékkérőket. Mostani nyilatkozatát emberi jogi szervezetek bírálják.

Hamis magyar propaganda miatt tiltakoznak a britek

Nagy-Britannia hivatalosan tiltakozott amiatt, hogy a magyar kormány sok millió példányban kézbesített népszavazási reklámfüzete Londont is azok közé az európai városok közé sorolja, ahol bizonyos kerületekbe kockázatos bemenni a menekültek nagy száma miatt – jelentette a Yahoo/AFP. A brit külügyminisztérium közleménye hangsúlyozza, hogy a térkép egyértelműen téves, a szigetországban nincs olyan hely, ahol ne tudnának érvényt szerezni a törvénynek. Egyébként a kiadvány szerint brit földön összesen 6 ilyen no-go-zóna létezik.

Magyarországot zárják ki az Európai Unióból! – követeli Asselborn – V4-ek: “rugalmas elszakadás”?

A luxemburgi külügyminiszter azt követeli, hogy Magyarországot zárják ki az unióból – adja hírül a konzervatív német napilap, a Die Welt. Asselborn szerint nem lehet elfogadni, hogy egy tagállam ilyen masszívan megszegje az EU alapértékeit. És ha valaki, mint a magyar kormány, kerítést épít a háborús menekültek ellen, továbbá megsérti a sajtószabadságot és az igazságszolgáltatás függetlenségét, azt átmenetileg, de szükség esetén akár végleg ki kell zárni a szervezetből.

Az üzenet

A szerkesztő arra kért, írjak egy kommentárt arról az interjúról, amelyet a Magyar Nemzet készített az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetőjével, aki hajdanán a Fidesz kispesti alpolgármestereként, majd polgármestereként kezdte 1990-ben, és 10 év óta Brüsszelben, majd az Európai Bizottság képviselőjeként dolgozott, dolgozik.

Kiss Ildikó az Air France-KLM térségi vezetője

Szeptember 1-jétől Kiss Ildikó váltja Dror Harelt az Air France-KLM légitársaság magyarországi csapatának élén. Az új vezető egyetemi és mester diplomát szerzett menedzsment szakon a franciaországi Lyoni Egyetemen, valamint a Budapesti Műszaki Egyetemen, anyanyelve mellett folyékonyan beszél angolul és franciául is.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >