Címke: Magyarország

Magyarország csaknem 100 millió eurót kap Brüsszeltől a migrációs válság kezelésére

Az egész Európát érintő válság csak együttes európai fellépéssel kezelhető hatékonyan. Az Európai Bizottság tisztában van azzal, hogy Magyarországnak is egyre növekvő migrációs nyomással kell szembenéznie, éppen ezért más tagállamokhoz hasonlóan Magyarországot is aktívan támogatja.

A szögesdrót visszahúzza Magyarországot a múltba

A világ vezető lapjait is az egyre kezelhetetlenebb európai menekülthullám tematizálja. Magyarország sok bírálatot kap. A világ egyik legrégebbi napilapja, az 1780-ban alapított Neue Zürcher Zeitung szerint a budapesti Keleti pályaudvaron lejátszódó drámai események azt mutatták, hogy a helyzet fokozottan kicsúszott az ellenőrzés alól. A US News and World Report pedig úgy látja, Magyarország a szögesdrótjával együtt visszacsúszik a múltba, ám ez egyben azt jelenti, hogy az egykori elnyomottakból elnyomók lesznek.

Tervtúlteljesítés a déli határon: két nappal a határidő előtt elkészült a pengés vasfüggöny

Az Európai Parlament elnöke szerint a menekültkérdésben nem az EU, hanem sokkal inkább néhány kormány szembeötlő kudarcáról van szó, miután ezek az országok nem akarják vállalni a felelősséget, és ily módon meghiúsítják a közös megoldást. Martin Schulz hozzátette: a Földközi-tengerből azért lesz tömegsír, illetve azért alakulnak ki szörnyűséges jelenetek a határokon, mert bizonyos államok nem hajlandók befogadni migránsokat. Hangsúlyozta, hogy ezeknek az uniós tagoknak végre fel kell adniuk ellenállásukat és véget kell vetniük ennek a méltatlan játéknak.

Európa felemás válasza a bevándorlási válságra

Miközben a németek azzal számolnak, hogy az idén rekord számban érkeznek hozzájuk menedékkérők és a Merkel-kabinet meg akar birkózni a tömeggel, aközben más államok kevésbé szívélyesek, többen is új biztonsági intézkedéseket jelentettek be, nehogy a menekültek hozzájuk menjenek – írja a Newsweek. Nagy-Britannia szégyenletesen reagált a menekültválságra, épp ezért a The Guardian/Observer vezércikke azt sürgeti, hogy a Cameron-kormány felvilágosultabban, felelősebben, ugyanakkor kevésbé az önérdekekre alapozva viszonyuljon ehhez a kérdéshez. 

Gigantikus EU-program a magyar vidék fejlesztésére

A magyarországi vidékfejlesztési program (VP), amelyet az Európai Bizottság hivatalosan ma fogadott el, Magyarország prioritásait tartalmazza azon 4,2 milliárd euró összegű közpénz felhasználását illetően, amely a 2014–20 közötti hétéves időszak vonatkozásában rendelkezésre áll (3,4 milliárd euró az EU költségvetéséből, 740 millió euró pedig nemzeti társfinanszírozásból).

Itthon maradásra sarkallja a fiatal mérnököket a kibővített fejlesztési központ vezetője

Ma délben ünnepi külsőségek között nyitotta meg kibővített fejlesztési központját a magyar Bosch. A szakmában vezető vállalatóriásnak ez a beruházása a második legnagyobb európai autóipari fejlesztési komplexuma. A mai nappal egy (eddig!) 32 milliárd forint értékű beruházás fejeződött be, amellyel látványosan korszerűsödött és bővült a Bosch magyarországi és Budapesti Fejlesztési Központjának helyet adó létesítmény.

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >