15. AV Trend & Hifi Show

Címke: Magyarország

Az Európai Unió megalkotói nem láthatták előre az Orbán-jelenséget

A Xinhua/Új-Kína hírügynökség úgy harangozza be a mai strasbourgi meghallgatásokat, hogy most kerül sorra talán a két legellentmondásosabb jelölt: a brit Jonathan Hill, aki a pénzügyi stabilitás és a tőkepiacok felelőse lenne, valamint Navracsics Tibor. A Le Monde cikke megjegyzi, hogy a Juncker-bizottságban a holland Timmermans felügyel a közösségi értékek megtartására, így neki – előbb vagy utóbb – foglalkoznia kell Magyarországgal. Az ugyanis 2010 óta, amióta a nemzeti-konzervatív Orbán Viktor irányítja, olyan problémát vet fel, amit nem láttak előre az Európai Unió megalkotói: névleg megtartja ugyan a maastrichti költségvetési előírásokat, ám egyre nyugtalanítóbb módon növeli a demokráciahiányt.

Haramiaállamok a határon – Magyarország jutott a legmesszebbre a demokratikus normák kiüresítésében

A magyarországi demokráciáról, az Európai Unió tehetetlenségéről, az európai pártrendszerről, tagállam-kizárásról értekeznek a többi között a mai külföldi napilapok. Ez alkalommal a Princeton-i Egyetem tanárának, Jan-Werner Müllernek (a képen) a tanulmányát ismertetjük. Az amerikai professzor a többi között ezt írja: a felmérések azt tanúsítják, hogy az orbáni „függetlenségi háború” nem igazán népszerű – általános az az érzés az emberek körében, hogy az uniós tagság történelmi vívmány, és nem szabad veszélybe sodorni.

Az USA növeli a civil társadalmi csoportok támogatását – Obama is odapörkölt az Orbán-kormánynak

Az amerikai elnök szerint Magyarországtól Egyiptomig véget nem érő szabályozással és nyilvánvaló megfélemlítéssel egyre inkább célba veszik a civil társadalmat. Barack Obama azon az eseményen szólalt fel, amelyet az elődje, Bill Clinton által életre hívott Globális Kezdeményezés Alapítvány rendezett a civil mozgalmak támogatására.

Gyengül a társadalmi igazságosság az EU-ban – Magyarországon súlyos a helyzet

Bálint Marcell, az MTI tudósítója jelenti: Egyre gyengébb a társadalmi igazságosság az Európai Unió tagállamaiban, Magyarországon különösen súlyos a helyzet – mutatta ki a német Bertelsmann Alapítvány ma ismertetett nemzetközi összehasonlító vizsgálata.

4G-s roaming a magyar és a norvég Telenor hálózatok között

Megelőzve a piaci trendeket, Magyarországon először a Telenor kínál ügyfeleinek szupergyors, negyedik generációs mobilinternetet roaming/ barangolás közben is. A magyar és a norvég Telenor együttműködésnek köszönhetően a hazai ügyfelek norvégiai látogatásukkor élvezhetik az anyavállalat 4G-hálózatát, a norvég előfizetők, ha hazánkba érkeznek, megtapasztalhatják a Hipernet 4G-t, Magyarország leggyorsabb 4G-hálózatát.

„Harcra kész egy ital, íze, mint egy pofon”

A pálinkáról, mint hungarikumról közöl részletes beszámolót a New York Times, megjegyezve, hogy a gyümölcsízű párlat úgy hat, mint az arculcsapás. – Az Európai Bíróság megállapította, hogy a magyar pálinkatörvény megsérti a közösségi jogot.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >