Címke: Magyarország

Menekültdráma: humanitárius katasztrófa érlelődik – népszavazás-háború Magyarországon

Soros György szerint négy alapvető hibája van az unió menekültpolitikájának, amelynek értelmében visszaküldik a menekülteket görög földről Törökországba, de ezeket a hibákat meg lehet szüntetni – kezdi cikkék a New York Review of Books. Az emberbarát milliárdos a hiányosságok közé sorolja, hogy a politika nem igazán európai, Merkel kényszerítette rá a többiekre. Azonkívül egyáltalán nem irányoztak elő rá elegendő pénzt. Harmadszor: nem önkéntes, végül pedig Görögországból őrző karámot csinál, miközben nincs elég létesítmény a már ott lévő menedékkérők számára.

Nyílt tekintélyuralomba fordul át az illiberális demokrácia – Orbán és Erdogan együtt ás

A liberális demokrácia végének veszélyére figyelmeztet a Harvard Egyetem egyik politológia professzora a The Huffington Postban. Yascha Mounk rámutat, hogy populista erős emberek Magyar- és Törökországban már felforgatták a látszólag szilárd politikai rendszert, de Lengyelország és India is szorosan a nyomukban halad. És akkor még ott van Franciaország, valamint az Egyesült Államok is. A jelenség ijesztő és megvetendő, mert nemcsak a liberális demokráciát, hanem a legfőbb értékeket fenyegeti. Azaz itt sokkal többről van szó, mint hogy Orbán vagy Erdogan aláássa a demokráciát.

Vasúton éledhet újjá az ókori Borostyánkőút

Lengyel-, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia nevében szándéknyilatkozatot nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Európai Bizottsághoz egy új árufuvarozási folyosó létrehozásáról. Az RCF 11-es „Amber” korridor célja a nemzetközi vasúti áruszállítás szerepének növelése. A folyosó a többi között a GYSEV soproni intermodális terminálját köti össze a szlovén kikötővárossal, Koperrel, valamint fontos szlovén, szlovák és lengyel terminálokkal, illetve ipari régiókkal.

Európán belül leginkább Magyarországon fenyegeti veszély a demokráciát

Trump szövetségesre talált Európában, mármint abban, hogy vannak övezetek Európában, ahová nem tanácsos menniük a hatóságoknak – írja a The Washington Post. Néhány szélsőjobbos politikus már eddig is osztotta véleményét, most pedig a magyar kormány is ugyanezt állítja az új honlapján, amelynek üzenete egyértelmű: „Ide menekültek ne jöjjenek!” Magyarország az uniós kvótaterv egyik legélesebb bírálója és az új oldal gerjesztheti a migránsellenes érzelmeket a népszavazás előtt. Bírálók szerint nem tudható, hogy honnan származnak az adatok, és kétséges, hogy mennyire helytállóak.

A rabszolgatartó «iszlám állam» Magyarországot is megfenyegette

Magyarországot is megfenyegette az Iszlám állam – jelentette a The Washington Times. A terrorszervezet a közösségi médián keresztül azt tudatta az Egyesült Államokkal és egy sor európai országgal, hogy Brüsszel csupán a kezdet volt és újabb merényletek várhatók. A kilátásba helyezett lépések egészen odáig mennek, hogy az elfogott nőket potom áron eladják rabszolgának, a kezükre került gyerekeket pedig janicsárként nevelik, hogy azután egykori hazájuk ellen forduljanak. Az Iszlám Állam sajtócégének felhívása úgy fogalmaz: ma Brüsszel, holnap Portugália és Magyarország is lehet célpont.

Magyarország a schengeni övezeten kívül reked?

lap szerint öt nagy belső veszély leselkedik az Európai Unióra, és hogy ezeket miként oldja meg, azon múlik az egész EU sorsa, de lehet, hogy a világgazdaságé is. Az elemzés az olasz bankválságot teszi az első helyre, mondván, hogy itt rendszerszintű kockázatról van szó és a bedőlt hitelek aránya már csaknem 20%. A következő tényező, hogy Görögországban a menekültek miatt máris humanitárius katasztrófa alakult ki, és a helyzet csak tovább romlik. Az unió mégis szinte teljesen meg van bénulva. A harmadik, hogy a mostaninál jóval kisebb lesz a schengeni övezet, Magyarország pl. kívül reked. 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >