Könnyen átalakítható, kettő az egyben eszköz. Lenyűgöző 10,1 hüvelykes kijelző. Megnövekedett teljesítmény.

Címke: Magyarország

Gyengül a társadalmi igazságosság az EU-ban – Magyarországon súlyos a helyzet

Bálint Marcell, az MTI tudósítója jelenti: Egyre gyengébb a társadalmi igazságosság az Európai Unió tagállamaiban, Magyarországon különösen súlyos a helyzet – mutatta ki a német Bertelsmann Alapítvány ma ismertetett nemzetközi összehasonlító vizsgálata.

4G-s roaming a magyar és a norvég Telenor hálózatok között

Megelőzve a piaci trendeket, Magyarországon először a Telenor kínál ügyfeleinek szupergyors, negyedik generációs mobilinternetet roaming/ barangolás közben is. A magyar és a norvég Telenor együttműködésnek köszönhetően a hazai ügyfelek norvégiai látogatásukkor élvezhetik az anyavállalat 4G-hálózatát, a norvég előfizetők, ha hazánkba érkeznek, megtapasztalhatják a Hipernet 4G-t, Magyarország leggyorsabb 4G-hálózatát.

„Harcra kész egy ital, íze, mint egy pofon”

A pálinkáról, mint hungarikumról közöl részletes beszámolót a New York Times, megjegyezve, hogy a gyümölcsízű párlat úgy hat, mint az arculcsapás. – Az Európai Bíróság megállapította, hogy a magyar pálinkatörvény megsérti a közösségi jogot.

Az euroszkeptikusok előretörésének a növekedés és a munkahelyteremtés látja kárát

Rossz hírre ébredtek a hétvégén az összeurópai gondolat szószólói: az európai parlamenti választások egyértelműen jelezték, hogy az uniót a mai formájában nem lehet sokáig adottságnak tekinteni. A 2014-i választásokon az euroszkeptikusok olyan áttörést értek el, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni – a szavazók ezzel azt üzenték politikusaiknak, hogy a Brüsszel által megkövetelt integrációt nem lehet a végtelenségig folytatni, még akkor sem, ha a gazdasági fellendülés ezen áll vagy bukik – állítja a Saxo Bank vezető közgazdásza. Steen Jakobsen szerint, bár a hagyományos nagy pártok újra vezető szerephez jutottak, a szélesedő politikai palettából is jól látható, hogy az erősödő megosztottság Európa növekedési lehetőségeit ássa alá és a munkanélküliek táborát gyarapíthatja.

Strasbourgban ezentúl zajosabb, nyugtalanabb lesz az élet – Orbán egy sorban Nigel Farage-zsal és Marine Le Pennel

Mérsékelt károkkal járó földrengésnek minősíti a tegnapi választások eredményét a Financial Times. A szélsőségesek előretörtek, de nem tudnak egymás között dűlőre jutni, ezért várhatóan három frakcióba tömörülnek. A mai külföldi lapok foglalkoznak a Fidesz választási eredményével és Orbán Viktorral is. A Süddeutche Zeitung például úgy véli, aki őt bírálja, az hazaáruló és nem ismeri a népet. A Le Monde szerint Orbán Viktor 2010 óta kitűnt a «brüsszeli diktatúra» ellen intézett támadásaival. A lap szerint ugyanakkor igazi meglepetés a két baloldali-liberális, Európa-barát párt, a DK és az Együtt-PM jó teljesítménye.

EP-választás: 12–3 – 2– 2– 1–1

A vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előzetes adatai szerint, a szavazatok 99,99 százalékának összeszámlálása után az Európai Parlament magyar képviselői pártonként: 12–3–2–2–1–1. A teljes körű előzetes eredményadatokat az NVI várhatóan május 29-én, csütörtökön teszi közzé, azután, hogy Magyarország külképviseleteiről az utolsó szavazóurnák is beérkeztek és megszámlálták a bennük lévő szavazatokat.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >