ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Majtényi László

Biztosan nem lesz baloldali államfője Magyarországnak – Orbánné politizál

A baloldali pártok biztosak a hétfői államfő-választás elvesztésében, de egy dolgot mindenképpen nyertek vele: rég nem látott egységfrontba tömörültek Orbán Viktor ellen – így kezdi az AFP azt az összefoglalót, amelyik Magyarország bal- és jobboldali manőverei címet viseli. S már a címben (Hungary left and right manoeuvre to oust 'omnipotent' Orban) is kiemeli, manővereznek, hogy elűzzék a mindenható Orbánt.

Az egyetemesen elismert demokratikus normák szerint a választójog általános. E követelmény értelmében minden nagykorú állampolgár jogosult részt venni a választásokon, kivéve azokat, akiket bíróság – elmeállapotukra tekintettel vagy súlyos bűncselekmény elkövetése miatt – kizárt a választásra jogosultak köréből.

"Senkik küldenek el valakiket": folytatódnak a kirúgások a közmédiában – MÚOSZ-állásfoglalás

Ma a köztévében folytatják a kirúgásokat – az őszig mintegy ezer embert küldenek el a közmédiumoktól. Az ORTT volt elnöke, Majtényi László szerint az elbocsátásokat "egy nem demokratikus szervezet bonyolítja le, demokratikus 
kontroll nélkül".

A nyilvánosság gyűlölete – „Erre a törvényre nem lehet felkészülni”

Sugárzik a nyilvánosság gyűlölete a kormánypárt által a szakmával és a közvéleménnyel való egyeztetés nélkül benyújtott médiatörvény-tervezetből, mely jelenlegi formájában egyébként is betarthatatlan és alkalmazhatatlan – hangzott el az Eötvös Loránd Tudományegyetem médiatanszékén jogászok és újságírók részvételével szervezett fórumon, ahol az is szóba került, az új törvény „politikafüggetlenül szívat meg mindenkit”, hiába tűnik föl úgy, csak az úgynevezett baloldali médiát érinti majd rosszul a szabályozás. Az eseményről a Magyar Sajtó internetes kiadása számolt be tudósításban.