ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Marine Le Pen

A demokrácia agóniája: éles ellentét feszül a magyar kormány tettei és szavai között

Magyarország a párbeszédről és a szabadságról papol, miközben süllyed le az autoriter, a tekintélyelvű társadalom szintjére – így vélekedik Neil Campbell, az Open Society, a Nyitott Társadalom Politika európai Intézetének helyettes igazgatója, aki ezt Trócsányi László igazságügy-miniszternek az Európai Parlamentben tartott védőbeszédéből szűrte le. Az Euractivban megjelent írás szerint Trócsányi azt mondta, hogy a kormány a civil szervezetekkel együtt igyekszik hozzájárulni az Európában kialakult válság kezeléséhez.

Művésztársáért Fischer Iván sikerrel lépett föl Trump beutazás-tilalmi rendeletével szemben

A The New York Times fényképekkel illusztrált, terjedelmes beszámolóban ad hírt arról, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar e heti amerikai koncertkörútja majdnem kútba esett Donald Trump elnök beutazás-tilalmi rendelete miatt. Kiderült ugyanis, hogy az egyik csellista nem csupán magyar, hanem iraki állampolgár is, így ő a beutazási tilalom hatálya alá eshet. Amikor Fischer Iván karmester ezt megtudta, telefonon felhívta a washingtoni külügyminisztériumot, és annak egyik tisztviselőjét győzködte arról, hogy a szóban forgó személy ugyanolyan magyar, mint a zenekar többi tagja.

Kelet-Európát a korrupció korbácsolja azóta, amióta a berlini falból kiütötték az első téglát

Orbán és Putyin találkozóját szedte ízekre hétvégi elemzésében a Kommerszant napilap. Orbán Viktor belement abba a játékba, mondja az orosz lap, hogy Putyin Közép-Európában előadhassa a maga verzióját az ukrán helyzetről, sőt Orbán Viktor a kárpátaljai magyarokat említve Porosenko ukrán elnököt közvetve bírálta, amikor nyelvhasználati jogot és biztonságot követelt az ott élőknek. Orbán az ország energiabiztonságának megteremtése miatt hívta segítségül Putyint, aki azonnal ment, hogy támaszt nyújtson – fogalmaz szarkasztikusan a szerző. S persze tisztán a gazdaságról volt szó. Nem, dehogy, ebbe egyik fél sem akart politikát vinni. Majd Dmitrij Drize összegez, felerősítve véleménycikke címét is, hogy ilyenekkel, mint Orbán, lehet felépíteni az új Európát!

A migráció politikailag bombaüzlet Orbán és a Fidesz számára

Magyarországon nagyobb sebességre kapcsol a referendum előtt a kormány szakadatlan migránsellenes hadjárata – írja The New York Times/The Washington Post/AP. Senki sem ússza meg és nincs jele, hogy enyhülne. A hatalom azt állítja, hogy a sok menekült áttelepítése tönkretenné a magyar közösségeket és kultúrát, az ellenzék ezzel szemben azt mondja, hogy ez gyűlöletkampány, amely a legrosszabbat hozza ki az emberekből. Szakértők szerint a migráció politikailag bombaüzlet Orbán és...

A történelem egyetlen tanulsága: az emberiség képtelen tanulni saját sorsából

A Neue Zürcher Zeitung kommentárja arra figyelmeztet, hogy az unió nélküli Európa nem lenne éppen örvendetes perspektíva, annál is inkább, mivel az EU-nak – bármennyire bírálják is – minden gyengéje mellett hatalmas érdemei vannak. Az biztos, hogy a brit népszavazással megtört az államok mind szélesebb és mélyebb összefogásának folyamata, de hogy mi lesz, az teljesen nyitott. A jobboldali populisták mindenesetre örvendeznek, mert ők csak azt látják, hogy követhetik a brit példát, illetve hogy közelebb jutottak a nemzetek Európájához. De a történelemkönyvekben sorakoznak a példák, amikor az emberek éljenezték a néptribunokat, akik azonban végül ártottak nekik.

Putyin fegyverei a menekültek: képes százezreket nyugatra terelni Szíriából, Ukrajnából

Frankfurter Allgemeine Zeitung másként tálalja Balog Zoltán minapi frankfurti vendégszereplését, mint ahogy az nálunk, hazai forrásból megjelent. A tudósítás szerint a Hayek-klubban tartott előadásában a miniszter igyekezett támogatást szerezni a magyar menekültpolitikának. Az igaz, hogy a kerítést szörnyűnek nevezte, de azzal érvelt, hogy itt csupán szükségmegoldásról van szó, mivel nem sikerült megerősíteni a schengeni külső határokat. Európa ugyanis szerinte gyenge és nem képes egymaga eldönteni, hogy kit fogadjon be. Ugyanakkor azt állította, hogy Magyarország igenis ad menedéket, tavaly 174 ezer ilyen kérelmet regisztráltak.


1 2   >