ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Mexikó

Putyinnal párban – az Orbán által dicsőített – Trump bízik az Európai Unió összeomlásában

Paul Krugman azt írja a The New York Timesban, hogy az új amerikai elnök a tudatlanság falát építi, már nem is lehet követni katasztrofális lépéseit. Itt van pl., hogy a Mexikóra kivetendő büntetővámból akarta finanszírozni a kerítést a két ország határán, ami persze nem mérhető ahhoz, hogy az elnök éppen a holokauszt nemzetközi emléknapján becsapta az ajtót a menekültek orra előtt, mégis jól jellemzi a kormányzat kusza működését, a tudatlanságot, a hozzá nem értést, a bizalom eljátszását. Hiszen a vámot nem az exportőrök fizetik, ellenben a teher végső soron az amerikai fogyasztókat sújtaná.

Leleplezte Orbán azeri elnökbarátja korrupciós ügyeit, bebörtönözték

A sajtószabadság nemzetközi napján az Amnesty International kilenc olyan esetet emel ki, amelyben azért zaklattak, fenyegettek meg, zártak el és kínoztak meg újságírókat, hogy brutális eszközökkel hallgattassák el a szólásszabadságot. Az újságírás nem bűn, a szólás- és sajtószabadság mégis veszélyben van a világ számos táján.

Mexikóba exportálja Mozartot Bécs

A bécsi Haus der Musik mintájára várhatóan 2015 közepére készül el Mexikó hangzásmúzeuma, a Casa della Música Viena. A virtuális karmestert, a virtostage-et és a Mozart névjátékot egy az egyben építik meg, lesz, amit adaptálnak. A licencszerződésből évi százezer euró bevétele lesz a bécsi intézménynek.

A világ legritkább halát sikerült tenyészteni Bécsben

Egyetlen éjszaka alatt megduplázódott a világ legritkább halfajának populációja: öt helyett tizenkét Allodontichthys polylepis úszkál már a bécsi Haus des Meeres akváriumában. A tenyésztési siker második esély lehet a fogasponty-alakúak rendjébe tartozó faj számára.

Ribizliálom – Palya Bea könyve és korongja

Palya Bea vallomása szerint családtörténetet és „palyatörténetet” adott közre Ribizliálom címmel. A kötetet és a lemezt a budapesti Kossuth Klubban mutatta be az énekesnő. Elmondta: következő nagy kjoncertje december 4-én lesz új dalokkal, csodálatos zenészekkel a MŰPá-ban, Ribizliálom a címe.

Frida Kahlo retrospektív kiállítás Bécsben

Ausztria eddig legnagyobb Frida Kahlo-kiállítása nyílik meg szeptember 1-jén a bécsi Bank Austria Kunstforumban. A százötven festményből és rajzból álló tárlatot a család tulajdonában lévő fotók egészítik ki.


1 2   >