Címke: Microsoft

Kivezeti a Microsoft az Explorert

A Microsoft már korábban is célzott rá, hogy búcsút int az Internet Explorer márkanévnek, de hétfőn hivatalosan is megerősítették, hogy a jövőben már a Project Spartan lesz a Microsoft hivatalos böngészője. Az Internet Explorer továbbra is elérhető lesz Windows 10 alól, de valószínűleg csak üzleti célból. A Microsoft az elmúlt években képtelen volt levakarni magáról a nem kedvelt Internet Explorer 6 bélyegét, és ezen nem segített sem a reklámkampány, sem az a tény, hogy a friss verziók már jobban sikerültek. (A szerk. megj.: most már csak azt lenne jó tudni, hogy a névváltás által lesz-e használhatóbb vagy mert valóban jól megalkották ezt a böngészőt...)

Ingyen használhatják otthon a Microsoft Office-t a felsőoktatásban részt vevők

A Tisztaszoftver Program részeként a felsőoktatási hallgatók is ingyenesen tölthetik le öt számítógépre, laptopra, és további öt mobil eszközre a Word, az Excel és a PowerPoint legfrissebb változatát – vált ma hivatalosan ismertté a győri Széchenyi István Egyetemen. A diákoknak és hallgatóknak a letöltéshez az Educatio Nonprofit Kft. által kialakított webes felületen kell regisztrálniuk.

Meghalt (?) a Windows XP, éljen a Windows XP!

A magyar számítógép-használók mintegy hatoda még mindig Windows XP-t futtatott 2014 júniusában. amely komoly hatással van az információbiztonságra. A Kaspersky Security Network szerint ez súlyos biztonsági kockázat, mivel az elavult operációs rendszerek és alkalmazások használata veszélyes.

A Microsoft bezárja az 1800 munkavállalót foglalkoztató komáromi Nokia-gyárát

A Microsoft bezárja a Nokia komáromi gyárát, amely mintegy 1800 munkavállalót foglalkoztat jelenleg, és amelynek kapacitása egy ideje kihasználatlan – közölte a cég csütörtökön az MTI-vel. A Nokia mobil üzletágát megvásárló cég világszerte racionalizálja működését, a következő egy évben 18 ezer munkahelyet szüntet meg.

Tömeges elbocsátás a Microsoftnál

Dolgozói 5%-át küldi el az amerikai szoftver-cégóriás, amelynek jelenleg 127 ezer alkalmazottja van világszerte. Öt éve 5 ezer 800 embert küldtek el, a mostani elbocsátási hullám ennél is nagyobb lehet. A létszámcsökkentések a nemrég megvásárolt Nokia mobilgyártó üzletág dolgozóit fenyegetik elsősorban. A cég a felvásárlás nyomán keletkezett átfedéseket is meg akarja szüntetni a marketing és a mérnöki tevékenységben.

Nokia: a szellemi tulajdonban bizakodnak a befektetők

Egy sor technológiai cég – a Nokia, a Microsoft, az IBM, a Texas Instruments, az eBay, a Western Digital, az SAP és a Xerox – hozta nyilvánosságra legfrissebb beszámolóit az utóbbi napokban. Peter Garnry, a Saxo Bank vezető részvénypiaci stratégája szerint a hosszú ideig legfontosabban számított három részvény, az IBM, a Microsoft és a Nokia a patinás múlt ellenére bizonytalan jövő elé néz.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >