Címke: Microsoft

Ha nekünk ilyenünk lenne: Stylistic R726

Bár már tavaly novemberben bejelentették a japán Fujitsu „kettő az egyben” táblagépének, a Stylistic R726-nak az elkészültét, a kézzelfogható valóságban csak ezekben a napokban kezd megjelenni a nemzetközi kínálatban, mindenekelőtt Németországban, elvégre ott gyártják, bár Japánban tervezték. (Hja, kérem, a tíz évig tartott Fujitsu–Siemens-házasságnak máig maradandók az előnyei…)

Az egykori EU-ba törekvők szegik meg az Európai Unió szabályait

Foreign Policy Magazine amerikai szaklap hosszú cikkben taglalja, vajon Európa szembe tud-e szállni a saját erős embereivel keleten, ahol gyengül a demokrácia, csak éppen az EU nem tesz semmit ellene. Lengyelországnak pl. nemigen kell aggódnia a Bizottság vizsgálata miatt, az nem sok vizet zavar majd. A térségben ma éppen olyan államok szegik meg az unió értékeit és szabályait, amelyek annak idején tülekedtek, hogy bejussanak Európa működő felébe. A legszélsőségesebb példa erre talán Orbán Viktor, aki illiberális demokráciát akar kiépíteni. Ám Brüsszel nem igazán tud fellépni ellene. Hiába indított 2012-ben három vizsgálatot is, nincs megfelelő jogi mechanizmus, no, meg a politikai akarat is hiányzik...

Európai védelem a Microsoft felhőjében

A Microsoft felhőszolgáltatásában elérhetővé vált a három évtizeddel ezelőtt alapított német G Data szoftverház vírusvédelmi programja. Az amerikai óriás vállalat ezzel olyan biztonsági megoldást kínál, mely megfelel a legszigorúbb európai adatvédelmi szabályoknak.

Jönnek a Microsoft csúcstelefonjai

Napokon belül megjelenik a hazai kínálatban is a Microsoft két okostelefon-újdonsága, a Windows 10 operációs rendszert futtató Lumia 950 és 950 XL – jelentette be újságírók előtt a redmondi szoftverkovács magyar leányvállalata. Állítja: erősek, egyediek és újszerűek. A Windows-phonokkal együtt mutatkoznak be azok a laptopok, táblagépek is, amelyek előtelepített operációs rendszere ugyancsak a Win10.

Microsoft tisztaszoftver-program: 4000 millió forint értékű támogatás az oktatás szolgálatában

Mától több mint 150 ezer tanár és oktató ingyen használhatja a Microsoft legmodernebb, felhő alapú Office 365 programcsomagját öt pc-n vagy Mac-gépen, illetve további öt különféle mobileszközön. A Microsoft a magyar gazdaság versenyképességének fejlesztéséhez szeretne hozzájárulni az oktatási rendszer újabb, 4 milliárd forint értékű támogatásán keresztül. A kezdeményezés célja, hogy a 21. századi Magyarországon egy gyerek se nőjön fel úgy, hogy ne tudja legalább alapszinten használni az infokommunikációs eszközöket.

Már 75 millió eszköz futtatja a Windows 10-et

Július 29-e, a Microsoft legújabb operációs rendszerének, a Windows 10-nek a bevezetése óta  több mint 90 ezerféle pc, táblagép használója váltott Windows 10-re. Összesen több mint 122 évre rúg az a játékidő, amit a használók Xbox One eszközről Windows 10 eszközre migráltak. A Windows 10-et futtató eszközökre hatszor több alkalmazást töltöttek le a Windows-áruházból, mint a Windows 8 eszközökre.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >