ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Microsoft

Charles Simonyi (Károly) – Seattle

Charles Simonyi (született Simonyi Károly (*1948, Budapest) szoftverfejlesztő, a szándékorientált programozás kutatója, Simonyi Károly fizikus fia. Farkas Bertalan után, második magyarként kétszer is járt a világűrben – 2007-ben és 2009-ben. Addig ő volt a Nemzetközi Űrállomás (ISS) ötödik, illetve hetedik űrturista-látogatója.

Világsiker a magyar orvosi alkalmazás

Harmincöt csapat között ért el harmadik helyezést a Microsoft Imagine Cup világversenyen a magyar csapat által fejlesztett InSimu Patient alkalmazás a World Citizenship kategóriában. A fejlesztés forradalmi változást hozhat az orvosi diagnosztikában, jelentősen javítva a gyógyulás esélyét.

Robotot minden háztartásba! Itt a ZenBo

Az ASUS cég elnöke, Jonney Shih bejelentette, hogy piacra dobják saját fejlesztésű otthoni robotjukat. "A célunk az, hogy minden háztartásban legyen egy robot – jelentette ki". A ZenBo nevet viselő otthoni robot célja a "segítségnyújtás, a szórakoztatás és az, hogy társaságot kínáljon az embereknek."

A Facebook és a Microsoft kábelakciója

A két amerikai technológiai cég 6600 kilométeres adatkábellel köti össze Amerikát és Európát az Atlanti-óceán alatt. A cél az, hogy gyorsabbak legyenek a szolgáltatásaik. A MAREA néven ismert beruházás szerint a vezeték kapacitása 160 terabájt/mp lesz, ami azt jelenti, hogy másodpercenként 20 ezer gigabyte adat továbbítására lesz alkalmas. A kábel az amerikai Virginiát és a spanyolországi Bilbaót köti össze. Más cégek is használhatják majd, ha megfizetik az árát. A 15 milliárd dolláros (több mint 4300 milliárd forint) beruházás augusztusban kezdődik és jövő októberre készül el.

Ha nekünk ilyenünk lenne: Stylistic R726

Bár már tavaly novemberben bejelentették a japán Fujitsu „kettő az egyben” táblagépének, a Stylistic R726-nak az elkészültét, a kézzelfogható valóságban csak ezekben a napokban kezd megjelenni a nemzetközi kínálatban, mindenekelőtt Németországban, elvégre ott gyártják, bár Japánban tervezték. (Hja, kérem, a tíz évig tartott Fujitsu–Siemens-házasságnak máig maradandók az előnyei…)

Az egykori EU-ba törekvők szegik meg az Európai Unió szabályait

Foreign Policy Magazine amerikai szaklap hosszú cikkben taglalja, vajon Európa szembe tud-e szállni a saját erős embereivel keleten, ahol gyengül a demokrácia, csak éppen az EU nem tesz semmit ellene. Lengyelországnak pl. nemigen kell aggódnia a Bizottság vizsgálata miatt, az nem sok vizet zavar majd. A térségben ma éppen olyan államok szegik meg az unió értékeit és szabályait, amelyek annak idején tülekedtek, hogy bejussanak Európa működő felébe. A legszélsőségesebb példa erre talán Orbán Viktor, aki illiberális demokráciát akar kiépíteni. Ám Brüsszel nem igazán tud fellépni ellene. Hiába indított 2012-ben három vizsgálatot is, nincs megfelelő jogi mechanizmus, no, meg a politikai akarat is hiányzik...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   >